Vištienos blauzdelės - puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Šis patiekalas yra lengvai paruošiamas, o rezultatas visada džiugina. Pateikiame keletą receptų, kaip skaniai paruošti vištienos blauzdeles.
Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su obuoliais ir cinamonu
Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su obuoliais, svogūnais ir cinamonu - tai patiekalas, kuriam sunku atsispirti. Svogūnų, paprikų ir cinamono marinate marinuotos, orkaitėje tarp svogūnų ir obuolių apkeptos vištienos blauzdelės paskleidžia aromatą, pranašaujantį karališkus pietus. Tačiau patiekalo gaminimas toks nesudėtingas, kad puikiai tiks kasdieniams pietums arba vakarienei.
Ingredientai (4 asm.):
- 8 vištienos blauzdelės be sąnario
- 4 skiltelės česnako
- 1 svogūnas
- 4 šaukštai aliejaus
- 1 šaukštelis druskos
- ½ šaukštelio saldžių raudonųjų paprikų
- 1 šaukštelis cinamono
- 100 ml baltojo vyno
- 1-3 obuoliai
- Ryšelis svogūnų su ropelėmis
- Druskos
Gaminimas:
- Svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais, stipriai pamaigykite rankomis, sutrinkite česnako skilteles.
- Sumaišykite svogūnus, aliejų, česnaką, druską, paprikas, cinamoną, vyną. Gauta mase įtrinkite blauzdeles. Palikite marinuotis per naktį.
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Obuolius supjaustykite ketvirtadaliais, svogūnų ropeles - puselėmis, viską sudėkite į kepimo formą, ant viršaus sudėkite vištieną.
- Formą uždenkite aliuminio folija. Pašaukite ją į orkaitę valandai, po to atidenkite ir kepkite dar pusvalandį nuėmę foliją, kad apskrustų.
Troškintos vištienos blauzdelės su morkomis ir grietinėle
Šiandien Jums rodau savo tikrą atradimą kaip be galo skaniai paruošti troškinta vištienos blauzdeles su morkomis ir grietinėle. Kai pirmą kartą šitaip gaminau tikrai nesitikėjau, kad viskas gausis taip gerai, o gavosi tiesiog fantastiškai. Šį troškintą vištienos blauzdelių patiekalą nors ir užtrunka šiek tiek paruošti, bet pavyks tikrai net virtuvės naujokams. Morkų ir svogūnų padažas prie vištienos labai tinka. Trumpai tariant, būtinai pamėginkite pasigaminti, nes skonis puikus.
Vištienos blauzdelės su daržovėmis
Kai pavalgyti norisi greitai bei skaniai, bet ilgai nesinori stovėti prie puodų, rekomenduojame greitą ir lengvą patiekalą - vištienos blauzdeles su daržovėmis.
Vienos skardos patiekalas - vištienos blauzdelės su kopūstais
Vienos skardos patiekalas - vištienos blauzdelės su kopūstais - tai paprastas, bet labai sotus ir skanus patiekalas, kuriame sultingos vištienos blauzdelės kepamos kartu su kopūstais vienoje skardoje. Su šiuo receptu netikėtai užsilikusį kopūstą ir dar labai skanią vakarienę šeimai pagaminau. O kadangi nerealiai mėgstu tokius patiekalus, kai viskas yra gaminama viename inde. Supjaustai sudedi ir pamiršti, iki tol kol iškeps.
Vištienos blauzdelės marinuotos su česnakais ir barbekiu padažu
Šiandien namai kvepia kepama vištiena, marinuota su česnakais ir barbekiu padažu.
Reikės:
- Vištienos blauzdelių
- Bulvių
- Morkų
- Bulvių prieskonių
- Druskos
Marinatui naudojau:
- Vištienos prieskonius
- Saldžiosios paprikos prieskonius
- Sojų padažą
- Barbekiu padažą
- Džiovintą česnaką (pati džiovinau), bet gali būti ir šviežiai spaustas
- Pipirų ir druskos
Kaip gaminti:
- Vištienos blauzdeles nuploviau, nusausinau ir įtryniau sausais prieskoniais (vištienos, paprikų prieskoniais, česnaku, pipirais ir druska).
- Dubenyje sumaišiau sojų ir barbekiu padažus. Juo užpyliau vištienos blauzdeles, „krestelėjau“, kad blauzdelės pasidengtų padažu, uždengiau maistine plėvele ir palikau marinuotis šaldytuve pernakt.
- Bulves pagardinau bulvių prieskoniais, druska, apšlaksčiau aliejumi.
- Į kepimo skardą patiesiau kepimo popierių ir sudėjau vištienos blauzdeles, bulves ir griežinėliais pjaustytas morkas.
- Kepiau įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 50-60 min.
Kitas vištienos blauzdelių receptas
Druską, pipirus, kario prieskonius, balzamiko padažą, aliejų bei agavų sirupą sumaišome inde ir šiuo paruoštu mišiniu ištriname vištienos blauzdeles. Dedame į kepimo indą, o šalia dar dedame pjaustytas morkas, svogūnus, salierus ir viską kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 minučių. Iškepus apibarstome smulkintomis petražolėmis.
Keptos vištienos blauzdelės su bulvėmis ir obuoliais
Ingredientai:
- Vištienos blauzdelės
- Bulvės
- Obuoliai
- Aliejus
- Druska
- Pipirai
- Mėgstami prieskoniai
- 2 v.š. garstyčių
- 2 v.š. medaus
- 2 v.š. sojos padažo
- 2 v.š. aliejaus
- 1/2 a.š. česnako miltelių
Gaminimas:
- Vištienos blauzdeles dedame į dubenį. Sumaišome garstyčias, medų, sojos padažą, aliejų ir česnako miltelius. Gautu marinatu užpilame blauzdeles, gerai išmaišome.
- Dubenį uždengiame maistine plėvele, dedame į šaldytuvą ir marinuojame mažiausiai valandą. Jei turite daugiau laiko, marinuokite keletą valandų. O jei skubate, nieko baisaus nebus, jei ir visai nemarinuosite, o kepsite iš karto.
- Kai vištiena jau pasimarinavusi, švariai nuplauname ir nusausiname bulvytes, perpjauname perpus. Jei naudojate didesnes bulves, jas nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais.
- Į kepimo skardą dedame vištenos blauzdeles, bulves, viską apipilame likusiu nuo vištienos marinatu.
- Kepame 190 laipsnių orkaitėje 45 minutes (funkcija: viršus + apačia).
- Supjaustome obuolius ketvirčiais, išimame sėklas. Obuolius dedame prie vištienos ir bulvių, viską kepame dar 15-20 minučių, kol bulvės iškepa.
- Patiekiant pabarstome šviežiomis petražolėmis.