pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištiena Obuolių Sultyse - Gardus ir Aromatingas Receptas

Nekenčiu virtuvės

Jau nesuskaičiuojamą kiekį kartų šitą troškinį gaminau. Labai paprasta ir skanu. Net ir su vištiena ar kalakutiena gerai gaunasi. Labai rekomenduoju pabandyti nebandžiusiems, jei tokių yra :) Receptas iš Beatos repertuaro, tik jau nebeatsimenu tiksliai, iš kurios vietos, bet greičiausiai iš TV laidų, turbūt ir kokiam kalendoriuje buvo. Jei jau neturiu obuolių sulčių, tai įtarkuoju porą obuolių (ir kmynai tada labai tinka) ir užpilu sultiniu, žodžiu, panašiai kaip kalakutienos guliašą gaminant, kuris irgi be galo skanus.

  • 400 g kiaulienos sprandinės;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • 1 kupinas v. š. miltų;
  • aliejaus;
  • 1 nemažas svogūnas;
  • čiobrelio;
  • 300-400 ml obuolių sulčių;
  • 1 v. š. garstyčių (geriau grūdėtosios, bet tinka ir paprastos);
  • 1-2 v. š. grietinės;
  • petražolių lapelių.

Kiaulieną supjaustyti gabaliukais. Apibarstyti druska, pipirais, miltais, paminkyti, kad gerai viskas pasiskirstytų ir apkepinti keptuvėje ar puode su nesvylančiu dugnu ir sandariu dangčiu (nes po to reiks apie valandą troškinti), įpylus šlakelį aliejaus. Jei kepinami miltai nori lipti prie dugno, tai apkepintą mėsą išimti į dubenėlį, į keptuvę įpilti dar šlakelį aliejaus ir tada pakepinti vienus pusžiedžiais pjaustytus svogūnus (jų išsiskyrusios sultys atlipins tuos skaniai paskrudusius miltus ir viskas po to gausis labai skaniai, kai išsitroškins), paskaninti čiobreliais. Į keptuvę grąžinti mėsą, užpilti obuolių sultimis, užvirinti ir sumažinus ugnį iki minimalios bei sandariai uždengus troškinti apie 1 val., o galima ir ilgiau - kuo geriau išsitroškinusi mėsytė, tuo skanesnė, minkštesnė ir visokia ten tirpstanti burnoje (jei nėra keptuvės ar puodo su nesvylančia danga ir sandariu dangčiu, tai troškinį pilti į kepimo indą, sandariai uždengti folija ir kišti į 180 ° C orkaitę). Pačioje pabaigoje įmaišyti garstyčias, grietinę ir smulkintas petražoles. Skanaus! Su bulvių koše :)


REZULTATAS


O čia kažkada bandžiau su vištiena ir ryžiais - irgi labai skanu:

Obuolių sultyse marinuota višta

Autorius apie receptą: Labai skani. Idealus pasirinkimas, kai norisi palepinti šeimyną ar ieškote idėjų šventiniam stalui. Labai skani. Idealus pasirinkimas, kai norisi palepinti šeimyną ar ieškote idėjų šventiniam stalui. Andželika

AKCIJOS:

Rodyti akcijas

TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 10

Ką dabar gaminame:

viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.Vištą gerai nuplauti, nusausinti.Paruoštą marinatą pilti ant vištienos, gerai įtrinti vidų ir išorę. Palikti marinuotis per naktį.Obuolį ir svogūną smulkiai susmulkinti. Į vidų dėti obuolius su svogūnais, susegti smeigtukais.Kepti įkaitintoje iki 180-190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1,5 valandos.Rašyti komentarąSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Vištienos kepsniukai - blyneliaiTradiciniai kotletaiGreitas čili troškinysSkanieji balandėliai pagal NeringąKomentaraiAtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!Desertai Valentino dienai pasaldinti - 38 receptai nuo greitukų iki prancūziškos konditerijos pažibųReceptai su brokoliais - 38 skanios idėjos!Dalyvaukite!Konkurse: Jaukūs patiekalai

Kepta višta orkaitėje - kaip ją iškepti pačią skaniausią? Dalinamės patarimais ir receptais

Kepta višta yra puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek ir kasdienai. Gardžią, sultingą ir su traškia odele vištą iškepti tikrai nesunku, galima naudoti įvairius prieskonius, paukštį įdaryti skirtingais įdarais, pasirinkti vis kitus kepimo būdus. Dalinamės patarimais ir mūsų mėgstamiausiais receptais.

Vištos pasirinkimas, marinavimas ir kepimo būdai

1. Vištos pasirinkimas
Pagal veislę. Egzistuoja labai daug vištų veislių, tačiau jas visas galima suskirstyti į mėsinius viščiukus (auginami dėl mėsos, geriausiai žinomi yra broileriai), dėsliąsias vištas arba dedekles (auginamos, visų pirma, dėl kaušinių) ir pusiau mėsines vištas dedekles (auginamos ir dėl mėsos, ir dėl kiaušinių. Paprastai pjaunamos po vieno kiaušinių dėjimo ciklo). Visos šios vištos yra valgomos ir skanios, tačiau jos pasižymi skirtingomis savybėmis.

Lengviausiai, greičiausiai paruošiami, kepimui ypač tinkami ir daugeliui priimtiniausio skonio yra mėsiniai viščiukai broileriai. Jų krūtinės ir kojų raumenys yra didesni, oda minkštesnė, mėsa yra sultinga, joje mažiau riebalų. Broilerių tikrai rasite kiekvienoje parduotuvėje, turguje. Paprastai jie auginami iki 2-3 kg svorio.

Dėsliųjų ir pusiau mėsinių vištų dedeklių mėsa yra ryškesnio skonio ir aromato (vieniems tai pliusas, o kiti to nemėgsta), kietesnė, jos turi daugiau riebalų. Jas reikėtų ruošti ilgiau, kad riebalai sutirptų ir sudrėkintų mėsą, atsiskleistų būdingas skonis. Šios vištos ypač tinka sultiniams, sriuboms, troškiniams, tačiau jas taip pat galite kepti orkaitėje. Tokių vištų rasite turguje, kaimuose, specializuotuose ūkiuose. Po kiaušinių dėjimo ciklo skerdžiamos vištos yra kiek lengvesnės arba sveria panašiai, kiek broileriai, t.y. apie 2-2,5 kg.

Pagal šviežumą ir kokybę. Visiškai nesvarbu, kokį paukštį pirksite, svarbu, kad jis būtų kuo šviežesnis ir kokybiškesnis. Paukščio spalva priklauso nuo jo veislės, amžiaus, laikymo sąlygų ir pašarų, tačiau kokybiška ir šviežia vištiena turėtų būti tolygios, rausvos ar vos gelsvos spalvos. Odelė turėtų būti standi, šviesi arba vos gelsva, beveik nepermatoma. Įspaudus mėsą pirštu, ji turėtų netrukus, „prie akių“, atgauti prieš tai buvusią formą. Vištų kvapas yra ryškesnis, gali būti vos aitrus, o viščiukų broilerių - gerokai švelnesnis, gaivesnis.

Vištiena obuolių sultyse

„Apple Juice Chicken“ yra prašmatnus patiekalas su saldžiu prieskoniu, kuris puikiai tiks prie daržovių ar bet kokio garnyro. Išbandykite, jūsų šeimai patiks ši vakarienė! Vištiena obuolių sultyse pasirodo nepaprastai švelni ir kvapni, kiekvienas gabalas tiesiogine prasme prisotintas subtilaus obuolių aromato. Rinkitės kokybiškas sultis, puikiai tiks naminės obuolių sultys. Dėl pikantiškumo galite pridėti šiek tiek sauso česnako. Patiekite vištieną su bulvėmis arba daržovėmis.

Paskirtis: Vakarienės receptai

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Vaisiai

Reklama