Patarimai, kurie padės iškepti skaniausius bulvinius blynus
- Rinkitės kuo krakmolingesnių veislių bulves, ypač tinka „Vineta“ ir „Laura“ veislių bulvės.
- Jei bulves tarkuojate burokine tarka ir norite traškių blynų – kelis kartus tarkius perplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir tik tada maišykite su kitais ingredientais.
- Jei bulves tarkuojate tarkavimo mašina, tuomet blynų tešlą pilkite į didesnį, gerai įkaitintą aliejaus kiekį keptuvėje.
- Taip pat norint traškių blynų, juos galima pirma apkepti keptuvėje, o vėliau baigti kepti orkaitėje.
- Kepant blynus neuždenkite keptuvės, kad jie nesušustų.
- Jei bulvės labai vandeningos, patariama nupilti susidariusias sultis.
- Rekomenduojame pirmiausia išplakti kiaušinius atskirame inde ir tik tuomet pilti į bulvių tarkius, taip geriau visa masė susijungs.
- Iškeptus blynus nusausinkite ant medžiaginės servetėlės.
Tradiciniai bulviniai blynai
Tai vienas paprasčiausių bulvinių blynų receptų, pagal kurį didžioji dalis lietuvių kepa bulvinius blynus. Bent jau taip, tradiciškai bulviniai blynai buvo kepami tiek mano senelių, tiek mano mamos namuose. Kas be ko, receptą galima prisitaikyti pagal save – kas mėgsta daugiau daržovių galima papildomai įtarkuoti morkos, cukinijos, norint daugiau skonių – įdėkite česnako, krapų, petražolių. Jeigu norite kiek kitokios konsistencijos blynų – į masę įmaišykite varškės arba šviesaus sūrio (kaip “Edamo“, “Gouda“ ar pan.) Bulvinių blynų su sūriu receptą rasite paspaudę čia .
Žinoma, blynų masę paruošite per kelias minutes, jei turite bulvių tarkavimo mašiną, tačiau jei tokios neturite naudokite pačią smulkiausią tarką, skirtą sutarkuoti daržoves iki piure masės.
Reikės:
6 vidutinio dydžio bulvių
1 vidutinio dydžio svogūno
2/3 arb. š. druskos
1/3 arb. š. juodųjų pipirų
1 arb. š. citrinos sulčių (nebūtina)
saulėgrąžų aliejaus kepimui
>> Blynus patiekite su grietine, dar galite užbarstyti bulvių prieskoniais.
>> Blynai skanūs ir šalti.
Jums taip pat gali patikti:
Dalintis:
Kaip Įkeliama.
Komentarų: 25 Pridėkite savo
Just Brittany Moments parašė:Mm this sounds and looks so good! Patinka Paspaudė "Patinka": 2 asmenimslithuanianintheusa parašė:Thanks Brittany! 🙂 And they taste reaaaally great 🙂 Very similar like hashbrows 😉 Patinka Paspaudė "Patinka": 1 person
Megala parašė:So inviting! Patinka Paspaudė "Patinka": 1 personLili parašė:Yum yum! Very tempting… Patinka Paspaudė "Patinka": 1 personlithuanianintheusa parašė:Thanks Lili! 🙂 Patinka PatinkaBath Of Colours parašė:Oh my god I need to try this Patinka Paspaudė "Patinka": 1 personlithuanianintheusa parašė:I guarantee you’ll love it :)) Patinka PatinkaAtgalinis pranešimas: Lithuanian Pasta (Skryliai) / Skryliai – Lithuanian in the USAAtgalinis pranešimas: Buckwheat Fritters / Grikių kepsneliai – Lithuanian in the USAheyem810 parašė:lithuanianintheusa parašė:Hey there! I’m so happy you liked them 🙂 Get used to potatoes, we looooove them in Lithuania, lol 😀 Good luck learning the language and let me know if you have any questions about the recipes or Lithuania in general 🙂 Patinka Patinka
waywardbard parašė:Which kind of potatoes is best? Patinka Paspaudė "Patinka": 1 personlithuanianintheusa parašė:Hi there! I usually use Russet or Yellow potatoes 🙂 The more starch potato has – the better. Patinka Patinka
waywardbard parašė:I thought that might be so. Seems like the majority is done with the russets lol. Patinka Paspaudė "Patinka": 1 person
lithuanianintheusa parašė:Yes, since they have more starch 🙂 Patinka PatinkaB Pupalaikis parašė:Just like my mother used to make. Patinka Paspaudė "Patinka": 1 personlithuanianintheusa parašė:I’m glad you found this recipe! 🙂 Patinka PatinkaAtgalinis pranešimas: Best Lithuanian Food You Should Try: A Local’s Guide - Two Sides BlogasParašykite komentarą Atšaukti atsakymą
paieška / search:
Receptai / Recipes
- Amerikietiška virtuvė/American Kitchen (65)
- Avinžirniai/Chickpeas (6)
- Bandelės/Buns (4)
- Blynai/Pancakes/Crepes (23)
- Bulvių patiekalai/Potato dishes (27)
- Desertai/Desserts (33)
- Grikiai/Buckwheat (2)
- Grybai/Mushrooms (9)
- Gėrimai/Drinks (5)
- Ispaniška virtuvė/Spanish Kitchen (52)
- Jautiena/Beef (19)
- Kalakutiena/Turkey (3)
- Keksiukai/Cupcakes (14)
- Kepsniai/Steaks (15)
- Kiauliena/Pork (31)
- Krevetės/Shrimps (12)
- Kuskusas/Couscous (2)
- Ledai/Ice cream (5)
- Lietuviška virtuvė/Lithuanian Kitchen (97)
- Lotynų Amerikos virtuvė/Latin American Kitchen (56)
- Makaronai/Pasta (18)
- Padažai/Sauces/Salsas/Dips (20)
- Pupelės/Beans (11)
- Pusryčiai/Breakfast (34)
- Pyragai/Pies (56)
- Pyragėliai/Pastries (15)
- Ryžiai/Rice (16)
- Salotos/Salads (40)
- Sausainiai/Cookies (25)
- Sluoksniuota tešla/Puff Pastry (8)
- Spurgos/Donuts (1)
- Sriubos/Soups (24)
- Sumuštiniai/Sandwiches (5)
- Tortai/Cakes (36)
- Troškiniai/Stews (28)
- Uncategorized (3)
- Užkandžiai/Snacks (75)
- Užkepėlės/Casseroles (8)
- Užtepėlės/Spreads (4)
- Vafliai/Waffles (5)
- Varškė/Curd cheese (19)
- Vegetariška/Vegetarian (148)
- Virtinukai/Dumplings (8)
- Vištiena/Chicken (60)
- Šokoladas/Chocolate (26)
- Žuvis/Fish (52)

Bulviniai blynai su sūriu
Šiems blynams sūris prideda ne tik papildomo skonio, bet ir daugiau traškumo, tad blynai iškepa traškūs išorėje, o viduje minkšti.
Ingredientai:
Gaminimas:
Pasidalinkite su drauge ar draugu:Rekomenduojame paskaityti
Ūkis
Išoriniai maitinimo šaltiniai: viskas, ką reikia žinoti apie šiuolaikinį mobilumo.Daržo planavimas: 10 paprastų žingsnių ir naudingų patarimų planuojantiems naują.Kontraversiškasis asiūklis – piktžolė, „organizmo šluota“, o gal naudinga.Kaip išsirinkti tinkamą elektros generatorių? Ekspertų patarimai ir svarbiausi.Išlikimo sodas nuo planavimo iki derliaus apdirbimo. Kaip užauginti ir išlaikyti.Pelenai sode naudingi ištisus metus: kaip juos panaudoti žiemą?Gabionai – inovatyvus sprendimas šiuolaikinei aplinkai. Kodėl jie tampa vis.Sėklų paruošimas sėjai – išsamus vadovas sėkmingai pavasario sėjai ir gausaus.Krūmai
Kodėl lauravyšnė yra naudingas pasirinkimas jūsų sodui ar gyvatvorei ir kaip ją.Sodo labirintas: asmeninė oazė kūrybai, ramybei ir pojūčiams. Kaip tokį susikurti?Gailiai - visžaliai augalai, žavintys grožiu, tačiau reikalaujantys atsargumoKą būtina žinoti ir atlikti rudenį, kad pavasarį turėtumėte sveiką ir gražią.Universalumu stebinanti mahonija: ir uogas vedantis augalas sodui, ir tradicinės Kinų.Kada sodinti šilauoges? Stebėkite orus ir sodinuko būklęKą sodinti rudenį darže ir sode? Kai kurių dabar pasėtų daržovių derliumi.Kada sodinamos hortenzijos – kiekvienai rūšiai reikia savo laikoReceptai
Marinuotos alyvuogės – puikus pasirinkimas užkandžiams. 3 puikūs receptaiGinkmedžio nauda ir jo panaudojimo būdai virtuvėje. Išbandykite šiuos paprastus.Cinamoninės bandelės su kreminiu sūriu – be galo skanios ir purios, kurios pavyks.Kiaulės kepenų paštetas - puikus užkandis. 2 puikūs receptai, kuriuos tikrai verta.Grikių košė su keptais grybais ir svogūnų laiškais. Išmėginkite sotų ir.Burokėlių mišrainė žiemai: skaniausi receptai šaltojo sezono staluiFermentuoti česnakai su medumi: ir sveikatai puoselėti, ir kasdienį maistą gardintiBananų uogienė - tikras egzotiškas skonis stiklainyje ir trys unikalūs receptaiDaržovės
Kininis bastutis arba pak choi gali būti auginamas ir Lietuvoje. Kodėl nereikėtų jo.Daržo planavimas: 10 paprastų žingsnių ir naudingų patarimų planuojantiems naują.Ar žinote, kuo slyviniai pomidorai pranašesni už kitų rūšių pomidorus?Imbiero auginimas paprastai įgyvendinamas ir Lietuvoje. Kokių sąlygų ir priemonių.Išlikimo sodas nuo planavimo iki derliaus apdirbimo. Kaip užauginti ir išlaikyti.Juodieji pomidorai, jų nauda ir tamsios spalvos veislės užkariauja sodininkų širdisJuodasis ridikas – pamiršta „žieminė“ daržovė, kuri stebina lengvu auginimu ir.Viksvuolės vasarą puošia sodą, o žiemą stiprina kūną. Kodėl jos dar vadinamos.Medžiai
Metasekvoja – praeities liudininkė ir šiuolaikinė gamtos puošmena. Kodėl ji.Ginkmedžio nauda ir jo panaudojimo būdai virtuvėje. Išbandykite šiuos paprastus.Kodėl lauravyšnė yra naudingas pasirinkimas jūsų sodui ar gyvatvorei ir kaip ją.Paulovnija – medis, nustebinsiantis ne tik puošniais žiedais, tačiau ir lapais. Kaip.Ginkmedžio auginimas ir priežiūra. Kaip užsiauginti išties įspūdingą medį?Ginkmedžio nauda sveikatai - kokiomis ypatingomis gydomosiomis savybėmis pasižymi šis.Medžių balinimas rudenį – natūrali apsauga nuo žiemos šalčių ir kenkėjųKaštonas – ne tik baltų žiedų ir dygliuotų sėklų. Kaip auginti šį gražuolį?Kambarinės gėlės
Imbiero auginimas paprastai įgyvendinamas ir Lietuvoje. Kokių sąlygų ir priemonių.Kodėl ruduoja gėlių lapų galiukai? Paprastos priežastys ir lengvi sprendimaiIš Australijos kilęs kalocefalas savo dekoratyvia išvaizda papuoš ir gėlyną, ir.Palmė – augalas, tropikų atmosferą atnešantis į namus. Kaip ją prižiūrėti ir.Grybai vazone – ar reikia juos pašalinti iš kambarinio augalo vazono ir kodėl jie.Lokva – tropikų dvelksmas namuose: kaip auginamas japoniniu abrikosu vadinamas.Krotonas – gyvas meno kūrinys ant mūsų palangės. Ką svarbu žinoti sėkmingam jo.Ar tikrai storalapis pritraukia į namus pinigus? Kaip prižiūrėti, kad augtų sveikas.Prieskoniai ir vaistažolės
Kontraversiškasis asiūklis – piktžolė, „organizmo šluota“, o gal naudinga.Žiognagė - ne tik dekoratyvinis sprendimas jūsų sodui. Tai ir prieskonis bei vaistasAchilo žolė - kodėl kraujažolė yra itin naudingas augalas darže ir namų.Šaltmėtė – ką iš tikrųjų vadiname šiuo vardu ir kaip šį augalą.Arnika – tinka ir gėlynui, ir namų vaistinėlei. Ar žinote, kaip ją prižiūrėti?Tramažolė – neprašytas, tačiau labai naudingas augalas. Auginti ar naikinti?Mėlynės vilioja į mišką: kaip rinkti uogas, nepasiklysti bei ką daryti sutikus.Žalioji medicina: kokias vaistažoles rinkti liepos antroje pusėje?Uogos
Citrinvyčio uogos – raudoni penkių skonių „perlai“, augantys jūsų kieme.Universalumu stebinanti mahonija: ir uogas vedantis augalas sodui, ir tradicinės Kinų.Kuo ypatingos kadagio uogos ir kaip jas panaudoti virtuvėje?Sedulos uogos: ne tik kulinarijai, bet ir tradicinei medicinai. Išbandykite receptusNuo arbatos iki sriubos. Maistingosios goji uogos ir jų panaudojimasSausmedžio uogos: antioksidantų, vitaminų ir geležies šaltinis. Išbandykite šiuos.Raudonieji serbentai – nepelnytai pamirštas sodo lobisMėlynės vilioja į mišką: kaip rinkti uogas, nepasiklysti bei ką daryti sutikus.Grybai
Portobello grybai – mėsos pakaitalas su neįtikėtina nauda sveikatai. Kuo jie.Grybavimas: klimatinės bei technologinės tendencijos. Ką šiais laikais grybaudami.Priminimas grybaujantiems: kurie nuodingi grybai gali jus sugluminti ir ką daryti.Grybai vazone – ar reikia juos pašalinti iš kambarinio augalo vazono ir kodėl jie.Kreivabudė – vertinamas „austrių“ grybas. Patarimai, kaip jį auginti ir ką.Pavasarinė balteklė (avižėlės) – ar tikrai jų nauda gali „perspjauti” kitus.Bobausiai – pirmieji (ne)valgomi pavasario grybai, neraminantys dėl nuodingų.Briedžiukas – vertingas grybas, atidarantis pavasarinį grybavimo sezoną. Kodėl juo.Kenkėjai
Geriausia natūrali priemonė nuo vorų: kaip gali padėti kaštonai, actas bei eteriniai.Medžių balinimas rudenį – natūrali apsauga nuo žiemos šalčių ir kenkėjųBriedmusė - panaši į erkę musė. Ar ji pavojinga žmonėms?Spragės – maži vabaliukai, bet dideli kenkėjai. Kokios žalos jie pridaro ir kaip.Insekticidai – apie chemiją, naikinančią vabzdžius sode. Ar mokate juos atskirti ir.Fungicidai gelbsti augalus nuo grybelinių ligų. Ką reikia žinoti juos renkantis?Svogūnų ligos ir kenkėjai: kaip juos atpažinti ir ką daryti, kad išvengtumėte.Juodųjų serbentų ligos ir kenkėjai – kaip apsaugoti ir gelbėtiVijokliai
Citrinvyčio uogos – raudoni penkių skonių „perlai“, augantys jūsų kieme.Apyniai – ne tik alui. Auginimo „biblija“ ir netikėti atradimai virtuvėjeLąstūnė – trimito formos žiedais akį traukianti liana, kurios auginimas yra.Citrinvytis – ar jau ragavote jo uogų arbatos ar limonado? Šis egzotinis vijoklis.Visterija ir jos auginimas Lietuvoje – misija įmanoma?Pavėsio augalai. Kurie labiausiai tiks augti jūsų sodo šešėliuose?Raganės – vijoklinių augalų „karalienės“Aktinidija – lietuviškus kivius vedantis vijoklisVaisiai
Vaisių ir daržovių sandėliavimas: kaip tinkamai saugoti nuimtą derliųCidonija – neįvertinta kriaušės pavidalo svarainio giminaitė. Kaip atgaivinti jos.Abrikosų kauliukai – vaistai ar nuodai? Medikai įspėja dėl jų vartojimo vėžiui.Slyva – soduose įprastas vaismedis, išsiskiriantis veislių įvairove. Kaip auginti.Skaniausios obelų veislės: kaip išsirinkti pačią pačiausią savo sodui?Duonvaisis – „gyvybės medžio“ vaisius. Ar įmanoma jį užsiauginti Lietuvoje?Kriaušės: kuo skiriasi kriaušių veislės ir ar įmanoma išsirinkti geriausią?Kada sėti arbūzus, kad savais mėgautumėmės jau šią vasarą?Gėlės
Kodėl krenta orchidėjų žiedai ir ką daryti, kad orchidėjos žydėtų ilgiau?Tulpių sodinimas sausį. Prijunkite hiacintus ir narcizus bei pasitikite Velykas su.Fermentuoti česnakai su medumi: ir sveikatai puoselėti, ir kasdienį maistą gardintiAuksinis pienas: moksliniais tyrimais patvirtinta gydančių prieskonių galia viename.Sangvinarija – tobulo grožio pavėsio augalas, puikiai žinomas ir liaudies medicinojeViksvuolės vasarą puošia sodą, o žiemą stiprina kūną. Kodėl jos dar vadinamos.Dekoratyviniai kopūstai gali būti valgomi, tačiau kur kas vertingesni kaip sodo.Bruknuolė papuoš ne tik sodą, bet pasitarnaus ir kaip kalėdinė dekoracija. Kaip ją.Egidija IndulytėDidžiąją vaikystės ir jaunystės dalį praleisdavau kaime, gamtoje, tad jau čia prasidėjo mano pažintis ir meilė augalams bei gamtai. Dabar esu kvalifikuota dietistė, padedu kitiems atrasti sveikesnį gyvenimo būdą, meilę maistui, susidraugauti su savo kūnu ir sveika mityba. Juk gamta ir sveikata – neatsiejami dalykai. Vienas didžiausių mano hobių - maisto gaminimas. Tai tarsi mano meditacija. O kiekvienas parašytas straipsnis - tai lyg artimesnis prisilietimas prie gamtos ir jos kuriamų stebuklų, didelis malonumas, žinių pritaikymas bei tobulėjimas. Esu labai laiminga, kad galiu užsiimti mylima veikla ir tuo kas mane labai džiugina. Savo Instagram paskyroje „egidijain“ dalinuosi sveikų ir gardžių receptų idėjomis, sveikatos ir mitybos patarimais bei sudarau individualius mitybos planus, dėl kurių susisiekti galite užsukę į mano Instagram paskyrą.

Reikalingi ingredientai:
Bulvės1 kilogramasKiaušinis1 vntMiltai2 šaukštaiSvogūnai2 vnt (1Druska, pipiraipagal skonįMalta mėsa200 gramųReklamaGaminimo eiga
1. Nulupkite ir sutarkuokite bulves.Reklama3. Į dubenį su krakmolu, tarkuotu svogūnu, kiaušiniu ir miltais su druska suberkite tarkuotas bulves. Gausite tešlą blynams.
4. Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę, kai blynas šiek tiek sustings, atsargiai įdėkite šaukštą maltos mėsos.
