Jei kas nors vis dar galvoja, kad valgau tik saldumynus – netiesa! Jei kas nors spėja, kad šaldytuve esantį kefyrą naudoju tik puriems keksams kepti… na, tai galėtų būti BEVEIK tiesa, bet ne, nebūtinai! Vis stengiuosi, kad „Saulėtoje virtuvėje“ tasai magiškas balansas tarp SALDU ir SŪRU būtų kuo tolygesnis (nors, akivaizdu, man ne visada pavyksta), o su šiuo receptu dar tikiuosi priartėti ir prie balanso tarp GREITO maisto ir SVEIKO maisto.
Greitas maistas mūsų namuose nėra nei keikiamas, nei uždraustas (balansas!); tikriausiai jau kokius triskart minėjau, kad net vestuvių vakarienę mes valgėme greitojo maisto restorane? Istorija galėtų būti ir ilgesnė bei išsamesnė, bet jei trumpai: JIS greitąjį maistą labai mėgsta, o AŠ vis pabandau atrasti sveikesnių alternatyvų.
Tikrai nesutirštinu spalvų – apsilaižėm pirštus, kaip buvo skanu!
Šias paprastas, bet gardžias improvizacijas įkvėpė „Pieno žvaigždės“ ir jų prekės ženklas „DVARO“. Visada džiaugiuosi galėdama dirbti su prekės ženklais, kuriuos ir be atskiro paraginimo noriai renkuosi į savo kasdienį prekių krepšelį – būtent tokia yra „DVARO“ produkcija. Vertinu ją už kokybę, ilgaamžiškumą ir deklaruojamas vertybes. Ačiū už priminimą, kad norint pagaminti gardžią vakarienę visai nebūtina verstis per galvą – dažnai mažiau yra daugiau, jei tik renkamės kokybiškus ingredientus ir… gaminame tai, apie ką kartu gyvenantys garsiai (!) svajoja jau ne vieną savaitę, šypt.
Jei ir jūs greitojo maisto neišsižadate, o kartais visai mielai „pažaistumėt“ restoraną namuose, – receptas visai nesudėtingas, tikrai labai gardus, ir jau laukia Jūsų dėmesio. Pirmyn!
Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: 35 min. Gaminimo laikas: 30-35 min.Vistiena dziuveseliuose keptuveje
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Vištienos krūtinėlė orkaitėje | 15-kos receptų rinkinys
Iškepta krūtinėlė gaunasi sultinga, jei ją kepate vidutinėje temperatūroje: apie 170-180 laipsnių. Prieš dėdami patiekalą į įkaitintą orkaitę, krūtinėlės paviršių būtinai aptepkite padažu. Be to, neturėtumėte nusiminti ilgai marinuodami vištieną – pakanka marinuoti labai trumpai. Marinatui puikiai tiks ne tik saldžiarūgščiai padažai, bet ir klasikinis druskos, pipirų, citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus ir medaus variantas, kurį rekomenduoja patyrę šefai ir kulinarai. Visas procesas trunka mažiau nei valandą.
Svarbu: didžiausią naudą galima gauti kepant krūtinėles specialiame kepimo maišelyje ar rankovėje. Tada nereikės naudoti aliejaus – paukštis iškeps savo sultyse. Lengvi daržovių garnyrai daro šį patiekalą patrauklų tiems, kurie stebi savo figūrą.
Patarimai
Vistiena dziuveseliuose keptuveje
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “traski vistienos krutinele dziuveseliuose” rasta receptų 1000Traški orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė su česnakiniu padažu