pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Virti mėsos receptai - Skoningi patiekalai namuose

Mėsos kukuliai grietinėlės ir špinatų padaže

Priklausomai nuo to, kaip kukulius patieksite, jie gali tapti sodriu rudenišku patiekalu, arba – maloniai nustebinti pavasarį pranašaujančiais skoniais. Skaičiuodami dienas iki vasaros, į meniu įtraukite daugiau žalių daržovių: šviežių špinatų lapelių, žaliųjų žirnelių. Pakepinkite šlakelyje aliejaus, užliekite grietinėle ir sultiniu, pagardinkite čederio sūriu, galiausiai – orkaitėje keptus sultingus kukuliukus paskandinkite šiame padaže, patroškinkite porą minučių. Patiekite nedelsiant, nes tiesiai nuo viryklės nukelti tokio tipo patiekalai patys gardžiausi – kol šilti, sultingi, švelnūs ir aromatingi. Išbandykite, labai gardu!

Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Virtos mesos receptai

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “virtos mesos patiekalai” rasta receptų 1000Daržovių garnyras prie mėsos patiekalųCukinijų užkandėlė prie mėsos patiekalų

Ką dar iš faršo? 43 skanūs ir nesudėtingi maltos mėsos patiekalai

Nors iš maltos mėsos dažniausiai esame pratę kepti kotletus, tai - labai universalus ingredientas, kuris tinka ir kaip patiekalo pagrindas, ir kaip įdaras. Ne veltui mėgstamas bene visų šalių virtuvėse, o didžiulis jo privalumas - iškepa greičiau nei įprasta mėsa.

Žvalgotės idėjų gardžiai vakarienei ar pietums? Siūlome rinktis net iš 43 puikių, kvapnių ir labai skanių patiekalų receptų!

Mėsos patiekalai

Yra žmonių, kurie sako, kad jeigu patiekale nėra mėsos, tai - tiesiog net ne patiekalas, o garnyras :D Ir tada seka klausimas – o ką valgysime? Taigi mėsos patiekalai tiems, kurių šūkis – nei dienos be mėsos! Arba tiems, kurie gamina štai tokiems mėsos gerbėjams.

Dažniausiai gaminame ir valgome kiaulieną, jautieną ir vištieną. Nes taip esame įpratę. Tačiau mėsos rūšių yra gerokai daugiau. Kad prisimintume, iš ko galime rinktis mūsų gaminamiems mėsos patiekalams, pavardinsime, kokios yra gaminimui dar itin tinkamos mėsos rūšys:

Paukštiena: vištiena, kalakutiena, antiena, žąsiena.

Naminių žinduolių mėsa: jautiena, kiauliena, aviena, veršiena, ėriena, triušiena.

Laukinių žinduolių mėsa: briediena, šerniena, stirniena, elniena, kiškiena.

Šiuo metu daugiausiai yra vartojama maistui specialiai tam auginamų gyvūnų mėsa, tačiau jeigu pažvelgsime į senesnius laikus – ten karaliavo laukinių žinduolių mėsa. Jai paruošti reikia šiek tiek ilgiau laiko, nes ji yra kietesnė ir ją reikia ilgiau pamarinuoti. Tačiau skonis po to atperka viską. Prie žvėrienos patiekalų itin tinka rūgštokų vaisių arba uogų – bruknių, spanguolių – padažai. Šie mėsos patiekalai itin tinkami ypatingoms šventėms, progoms.

Šiame skyriuje rasite tiek tradicinių mėsos patiekalų, tiek egzotiškesnių – nebijokime eksperimentuoti, bandykime kitas mėsos rūšis. Švęskime gyvenimą!

P.S. O svarbiausia kalbant apie mėsos patiekalus, tai, aišku, mėsos kokybė: ji turi būti kokybiška ir šviežia – todėl pirkime visuomet atsakingai.

Traškūs vištienos kukuliai su sūriu orkaitėje

Nuostabus patiekalas, kuris vakarienę ar pietūs pavers įspūdingais. Šie kukuliai nuostabiai atrodo ir yra be galo skanūs! Paruošti visai nesunku, o tiekti labai tiks su bulvių koše ir mėgstamomis salotomis.

Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos