pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiek laiko kepti kotletus - patarimai ir gudrybės

Troškinti kotletai su grybų ir grietinės padažu

Padažui tinka džiovinti grybai, marinuoti ar švieži. Skanus padažas gaunamas iš šviežių miško grybų ar pievagrybių.

Ingredientai:

  • Grybai – 400 g;
  • Grietinė – 130 g;
  • Vienas vidutinio dydžio svogūnas;
  • Sviestas – 130 g;
  • Miltai – šaukštas;
  • Druskos – pagal skonį;
  • Žalumynai – papuošimui.

Paruošimas:

  1. Grybus nuplaukite ir išvalykite, nusausinkite minkštu skudurėliu.
  2. Gilioje keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto.
  3. Grybus pakepinkite, įberkite druskos, tada sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus.
  4. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir antrąją sviesto dalį, supilkite į keptuvę. Išmaišykite.
  5. Į padažą sudėkite keptus kotletus ir troškinkite (ant silpnos ugnies) 10 minučių po uždarytu dangčiu.
  6. Tada įpilkite grietinės, sumaišykite ir vėl uždarykite dangtį.
  7. Po minutės troškinti kotletai grietinės ir grybų padaže nukeliami nuo viryklės.
  8. Pabarstome pjaustytais žalumynais.

Editos gardumynai

Kartas nuo karto vis grįžtu prie šio puikaus patiekalo. Kai pirmąsyk prieš daug metų paragavau "Kijevo kotletą" legendiniame "Neringos" restorane, atrodė, kad nieko skanesnio iki tol nebuvau valgiusi. Galbūt taip ir buvo, o gal tiesiog baisiai norėjosi valgyti. Kaip bebūtų - tai kulinarijos klasika.

2.Krūtinėlės gabalus atsargiai pamušti neaštriu plaktuku mėsai. Kad mėsa nesuplyštų, geriausia tai daryti mėsą iš abiejų pusių apsupus plėvele ar kepimo popieriumi. Stengtis iš mėsos suformuoti kvadratą, kraštus paplakant ploniau. Mėsą pabarstyti druska, pipirais, čiobreliais.

3. Ant krūtinėlės krašto dėti užšaldytą sviestą ir jį įvynioti, standžiai susukant į kotletą. Padarytus kotletus laikyti šaldytuve 3 - 4 valandas. Jie prisigers prieskonių ir nesubirs kepdami.

4. Paruošti 3 dubenis : su miltais, su plaktu kiaušiniu ir su trupiniais. Kotletą visų pirma apvolioti miltuose, po to - kiaušinio plakinyje, o galiausiai - trupiniuose. Man skaniau, kai vietoj sausų ir kietų džiūvėsėlių naudojami šviežios baltos duonos trupiniai. Jie nėra tokie aštrūs. Tam reikia nuo poros baltos duonos ar batono riekių nupjauti plutą, duoną supjaustyti ir visiškai susmulkinti į trupinius smulkintuvo pagalba. Trupinius pagardinti druska bei pipirais.

4. Kepti iki 180 C įkaitintame aliejuje maždaug 8 - 10 min., kol gražiai apskrus. Vienu metu negalima kepti daugiau kaip 2 kotletus. Beje, jei kartais aliejus buvo per karštas, ir po 2 minučių kotletai visai apskrudo, juos reikia traukti iš aliejaus ir užbaigti kepti iki 190 C įkaitintoje orkaitėje, kad iškeptų vidus. Šį būdą patogu naudoti, kai reikia iškepti daug kotletų. Tada pradžiai jie apskrudinami aliejuje, nuvarvinami ant popierinio rankšluosčio, sudedami į skardą ir visi kartu baigiami kepti orkaitėje.

Sviesto dėka mėsa tampa ypač minkšta ir gardi. Prie Kijevo kotletų labai tinka troškintos morkos bei žirneliai.

Laikas

Kiek laiko virti baklažanus, kol jie suminkštės? Paprastai mėlynieji kepami ne ilgiau kaip 20 minučių. Jei juos supjaustysite, laikas sutrumpėja iki 10 minučių. Prieš verdami vaisius, turėtumėte susipažinti su pagrindinėmis taisyklėmis, kaip tai padaryti.

Šios daržovėsyra reiklūs gaminant maistą. Net jei žinote, kiek virti baklažanų, laukiamas rezultatas vis tiek nėra garantuotas. Norėdami gauti skanų patiekalą, turite vadovautis paprastomis rekomendacijomis:

  1. Virimas atliekamas emaliuotame inde, kuris tarnauja kaip apsauga nuo oksidacijos, patamsėjimo.
  2. Visas arba pjaustytas daržoves panardinkite į verdantį vandenį. Priešingu atveju dėl ilgo buvimo vandenyje baklažanai išsipučia ir „išsiskleidžia“.
  3. Po kepimo žievelę būtina pašalinti, nesvarbu, kokia būtų produkto paskirtis – ikrams ar salotoms. Tai būtina norint išsaugoti vertingus minkštimo komponentus. Be to, odą bus daug lengviau pašalinti, nes dėl temperatūros ji tampa plonesnė ir lengviau nusilupa.
  4. Net jei daržovės virtos gabalėliais be odelės, ją reikia tepti apdorojant. Šioje vaisiaus dalyje gausu antioksidantų ir kitų vertingų medžiagų.

Tinkamai virtos daržovės laikomos dietiniu maistu. Jie rekomenduojami sveikiems žmonėms, taip pat sergantiems mažakraujyste, sveikstant po insulto. Virta daržovė ypač naudinga nėščiosioms.

Baklažanų privalumai

Daržovės vertinamos dėl vertingų savybių:

  1. Produkte mažai kalorijų.
  2. Yra daug kalio, kuris padeda kovoti su patinimu.
  3. Daržovės turi diuretikų.
  4. Apsaugokite nuo vėžio.
  5. Reikia norint įveikti priklausomybę nuo nikotino.
  6. Yra daug stambaus pluošto.
  7. Sumažinkite cholesterolio kiekį kraujyje.

Produkto apdorojimas gali skirtis. Dažnai kepama, bet galima ir virti. Priklausomai nuo apdorojimo, gaminimo laikas taip pat skiriasi.

Ką dabar gaminame:

viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba