pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Paruošti Skanią Keptą Kalakutienos Vyniotinę

Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru

Pilni namai švenčių laukimo, pilni puodai – jaukaus ir šildančio maisto! Kartais pagalvoju, kad skaniausias metų laikas vis tik yra žiema, kvepianti pyragais ir kunkuliuojanti šildančiais troškiniais.

Bet šįkart ne apie pyragus ir net ne apie troškinius. Su „Pilnas puodas“ paruošėme nesudėtingą ir jaukų valgį Kalėdoms – orkaitėje keptą kalakutienos vyniotinį su sūrio, šoninės ir špinatų įdaru. Skanu, gražu ir, tikiu, patiks daugeliui. Juk to ir norime labiausiai, gamindami švenčių stalui, tiesa?

„Pilnas puodas“ – smulkius Lietuvos ūkininkus jungianti internetinė parduotuvė. Internetu užsakytus produktus jie surenka ir pristato tiesiai iš ūkių, tad visad juos gaunate pačius šviežiausius. Mano krepšelyje šįkart buvo kalakutienos krūtinėlė, šoninė, sezoninės daržovės. Beveik viskas, ko reikia šiam vyniotiniui pagaminti.

Jūs taip pat dar galite spėti užsisakyti prieššventinį ūkininkų produktų krepšelį, tą padaryti galite ŠTAI ČIA.

Na, o šį puikiai atrodantį ir tikrai gardų vyniotinį paruošiau labai paprastai! Didesnę kalakutienos krūtinėlę įpjoviau, „atverčiau“ lyg knygą ir išploninau. Visą paviršių aptepiau keptų daržovių, šoninės ir sūrio įdaru. Kruopščiai susukau į vyniotinį, sutvirtinau špagatu. Išorę įtryniau prieskoniais ir tirpintu sviestu. Po kiek daugiau nei pusės valandos orkaitėje (tikslus kepimas laikas priklausys nuo kalakutienos vyniotinio storio, geriausia naudoti termometrą ir matuoti vidinę temperatūrą, kuri turi siekti 72 °C) – atėjo metas pjaustyti, patiekti ir ragauti.

Ar buvo skanu? Labai! Ar pagaminti pavyko lengviau nei gali atrodyti? Tikrai taip!

Kaip manot, ar (pa)tiktų toks valgis Jūsų šventiniams pietums? Dalijuosi receptu ir rekomenduoju – gaminkite!

Virtas kiaulienos vyniotinis

Klasikinis užkandžių vakarienės ar šventiniam stalui receptas – naminis kiaulienos vyniotinis. Vyniotinis gali būti ruošiamas įvairiai: orkaitėje, įdarytas arba virtas, kaip čia. Puikus užkandis šventėms. Kad parduotuvėje nepirktumėte virtos mėsos, tai galima padaryti per porą valandų. Jei pageidaujama, kiauliena gali būti įdaryta, tačiau gryna ji ne ką prastesnė. Vyniotinis verdamas apie 2 valandas (priklauso nuo dydžio), valandą atvėsta ir galima patiekti.

Paskirtis: Užkandžių receptaiReceptai pagal ingredientus: # MėsaReklama

Virtas kalakutienos vyniotinis

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “vistienos virtas vyniotinis” rasta receptų 1000Vištos krūtinėlės vyniotinis su pelesiniu sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais

Įvairios mėsos vyniotinis šoninės apvalkale

Sviestą dalijame pusiau, ištirpiname jį keptuvėje ir labai trumpai, tik 1–2 minutes, pakepiname kepenėles. Po to jas stambiai supjaustome. Smulkiai supjaustome svogūną, pabarstome žiupsniu cukraus. Keptuvėje ištirpiname likusį sviestą ir pakepiname svogūno gabalėlius.

Maltą mėsą gerai sumaišome su kiaušiniu, pasūdome. Maišome su kepenėlėmis, keptais svogūnais, marinuota mėsa ir spanguolėmis. Lazdynų riešutus stambiai sukapojame peiliu ir įmaišome į mėsos mišinį.

Reklama41011IngredientaiPatarimas
  • Patarimas: v yniotinį galima uždengti sluoksniuotos tešlos lakštu, patepti jį kiaušinio plakiniu ir papuošti iš tos pačios tešlos išspaustomis žvaigždutėmis, eglutėmis.
  • Elnieną galite keisti šerniena, kiauliena ar net kalakutiena.
Beata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiVita parašė:

Mmm kaip gardziai atrodo. Puiki ideja sventiniam stalui! Pati ruosiausi panasu daikta kepti trapios teslos apvalkale, bet dabar suviliojo sonine.

Rašyti komentarą

Kaip pagaminti skanų naminį mėsos vyniotinį?

Mėsos vyniotinai - lietuvių mėgstamas produktas, kuris būtinai puošia šventinį stalą, o taip pat ir naudojamas kasdieniams sumuštiniams. Parduotuvėse galima įsigyti daugybės rūšių mėsos vyniotinių, tačiau namuose juos paruošite tikrai paprastai, greitai, gerokai pigiau ir būsite tikri dėl jų sudėties. Dalinamės patarimais ir receptais!

1. Mėsa. Tiek virtus, tiek ir keptus vyniotinius galima gaminti iš įvairios mėsos ir paukštienos, tačiau svarbu, kad pasirinkta mėsa būtų truputį riebesnė, tuomet vyniotinis bus švelnaus skonio, lengvai kramtomas, nesausas ir nesprangus. Taip pat vertėtų pasirinkti gabaliukus su oda, joje yra daug kolageno, kuris gamybos metu suskyla ir virsta želatina, tad vyniotiniai sustings gražesni, juos bus lengviau pjaustyti, jie nebus birūs.

Gamindami vyniotinius galite derinti įvairias mėsos ir paukštienos rūšis, tuomet puikiai subalansuosite gaminio riebumą, jis atrodys dailiau. Pavyzdžiui, vištienos vyniotinius gaminkite iš riebesnių, tamsesnės spalvos ketvirčių ir liesos, baltos filė, paruoštas vyniotinis bus sultingas, tačiau neriebus, marmurinės spalvos. Galite derinti ir kiaulieną bei paukštieną, gamindami vyniotinius iš karkos ir vištienos ketvirčių.

Jautienos vyniotiniai gaminami rečiau, nes ši mėsa sausoka, kietesnė, tinkamesnė troškiniams, guliašams ar trumpai keptiems kepsniams. Jeigu, vis tik, nusprendėte gaminti jautienos vyniotinį, tai negailėkite drėgnumo suteiksiančių priedų, įvairių daržovių, džiovintų vaisių arba vyniotinį tiekite su padažu.

Keptų vyniotinių gamybai tiks ne tik mėsos gabaliukai, bet ir faršas. Jis, siekiant suteikti standumo ir „sulipinti“ masę, sumaišomas su piene pamirkytu batonu, kiaušiniais. Ant kepimo popieriumi užklotos skardos suformuojamas faršo stačiakampis, dedamas omleto, troškintų daržovių, išmirkytų džiovintų vaisių ar kitoks įdaras ir susukamas kuo standesnis vyniotinis, kuris kepamas orkaitėje. Žinoma, faršo vyniotinis gerokai skiriasi nuo įprastinių mėsos ar paukštienos vyniotinių, tačiau taip pat yra skanus bei dailus.

Nuotraukos šaltinis Shutterstock