pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos kepsnys grilyje - skanumas kiekvienam skoniams!

Jautienos nugarinės kepsnys su grilintomis bulvytėmis ir kukurūzų burbuolėmis

Jautieną pašlakstykite šlakeliu alyvuogių aliejaus, skabytu rozmarinu. „Portabello“ grybą nusilupkite, galite naudoti peilį arba nuvalyti jį pirštais. Bulvytes pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Apverskite grybą ir iš vidinės pusės suimkite dviem pirštais žievelės kraštą, lupkite ir sukite ratu, kol nulupsite visą grybą. Nuluptą „Portabello“ grybą gerai pašlakstykite alyvuogių aliejumi iš abiejų pusių.

Pradėjus kepti jautieną, nepamirškite ant griliaus uždėti „Portabello“ grybo, „baby“ bulvyčių ir kukurūzų burbuolių. Nuolatos pavartydami kepkite apie 8 minutes. „Portabello“ grybui pakepus 5 minutes, uždėkite 5 g sviesto ir leiskite jam ištirpti.

Į dubenėlį sudėkite sviestą, pabarstykite šiek tiek druskos, grūstų pipirų, skabyto rozmarino.Iškeptą jautieną palikite pastovėti keletą minučių susukę į kepimo foliją.

Kol jautiena „ilsisi“, pjaukite burbuolę į keturias dalis, dėkite į dubenėlį su sviestu, kartu su „baby“ bulvytėmis ir gerai išmaišykite vartydami dubenėlį, leiskite sviestui ištirpti.

Į lėkštės centrą dėkite keptas burbuoles ir bulvytes. Po to į lėkštę dėkite „Portabello“ grybą. Iš folijos išimkite jautieną, dėkite į lėkštę su daržovėmis ir pabarstykite ją levandų druska, šviežiai grūstais pipirais, skabytais rozmarinais. Skanaus.

Kaip gaminti:

Jautienos didkepsnius iš abiejų pusių pašlakstau alyvuogių aliejumi. Mėsą įtrinu aliejumi. Ant mėsos (abiejų pusių) beriu druskos, pipirų.

Į keptuvę pilu šiek tiek aliejaus ir gerai įkaitinu.

Jautienos kepsnius dedu į gerai įkaitintą keptuvę.

Kepu 3-4min vieną pusę, po to apverčiu.

Ant mėsos uždedu po sviesto gabalėlį, į keptuvę įmetu po šakelę rozmarino ir čiobrelio.

Vis palaistydama kepsnius susidariusiu skysčiu, kepu ~4min.

Iškeptą mėsą suvynioju į foliją ir palaikau ~ 5min.

Kepimo laiko trukmė keptuvėje priklauso – kokio mėsos kepsnio norite 😉

Maniškiai kepsniai visiškai iškepti (well done), jei norite kitokio iškepimo – kepkite trumpiau 😉

KATEGORIJA:
Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą
Peržiūrėti visus komentarus (0)
Taip pat gali patikti
  • 56,3K views
  • 1 m. skaitymo
  • Kalėdų patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Pietūs
  • Tėvo diena
  • Velykų patiekalai

Jautienos kepsnys keptuvėje

O ir patogumas neišpasakytas! Ant jautienos pakuotės nurodytas kepimo laikas! Ir net nereikia jokio super recepto ieškoti 😉.

Šių jautienos kepsnių ir kitų “KITCHENme” produktų galite įsigyti didesniuose prekybos centruose ir internetu:

Ingredientai

Reikės:

“KITCHENme” jautienos antrekoto didkepsnių
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
Aliejaus kepimui
Sviesto
Kelių šakelių šviežio čiobrelio ir rozmarino

Rėmėjo ingredientai
Šiam patiekalui pagaminti yra naudojami mūsų rėmėjų ingredientai:

“KITCHENme” jautienos antrekoto didkepsniai

Maisto mėgėjos rėmėjas: UAB „Baltic Larus"

Burokėlių salotos su kukurūzais

  • Parašė Maisto mėgėja
  • gruodžio‎‎‎‏‏‎ ‎17, 2024

  • 756 peržiūros
  • 1 m. skaitymo
  • Kažko nevalgantiems
  • Kūčių patiekalai
  • Užkandžiai
  • Vakarienė