pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Trinta Moliūgų ir Žirnių Sriuba su Krevetėmis: Nuostabus Receptas

Šiame straipsnyje rasite įvairių sriubų receptų, įskaitant moliūgų sriubą, žirnių sriubą ir krevečių sriubą. Tai puikūs patiekalai, kuriuos galite pasigaminti namuose.

Moliūgų Sriuba Vaikams

Ši moliūgų sriuba vaikams - rudeniška, gardi, spalvinga ir puikiai tiks pietums. Ji patiks ir suaugusiems, nes yra ganėtinai ryškaus skonio. Šią sriubą rekomenduojame vaikučiams nuo 1 metų. Moliūguose yra daug antioksidantų, skaidulų, vitaminų A, C, E, B grupės vitaminų. Tad moliūgai gali padėti palaikyti gerą regėjimą, stiprinti imunimę sistemą, reguliuoti virškinimą.

Moliūgų Sriubos Gaminimas

  1. Iš pradžių svogūną smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite.
  2. Suberkite kubeliais pjaustytą bulvę, moliūgą, krapus ir virkite dar apie 6 min. ar kol daržovės bus minkštos.
  3. Išimkite lauro lapą, sriubą sutrinkite maisto trintuvu iki vientisos masės, įpilkite grietinėlės.
  4. Sriubą apie minutę pakaitinkite.

Azijietiška Krevečių Sriuba

Ši azijietiška krevečių sriuba yra spalvinga, soti, maistinga ir greitai pagaminama. Sriuba yra gana kaloringa, joje daug baltymų ir daržovių. Todėl ši krevečių sriuba gali būti valgoma kaip pagrindinis patiekalas. Sriuba patiekta su azijietiškais ryžių makaronais. Juos reiktų išvirti atskirai, įdėti į dubenėlį ir ant viršaus užpilti sriubą.

Krevečių Sriubos Gaminimas

  1. Keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti pievagrybius, svogūną. Tada suberti šiaudeliais pjaustytą morką.
  2. Puode užkaisti sultinį. Suberti daržoves iš keptuvės, brokolį, papriką. Viską pavirti apie 5 min.
  3. Tada suberti šaldytas virtas krevetes ir pavirti kelias minutes.
  4. Į pabaigą įpilti sojų padažo, ryžių acto, saldžiarūgščio padažo.

Pagal ant pakelio nurodytą instrukciją paruošti ryžių makaronus. Juos sudėti į lėkštę, ant viršaus užpilti sriubą.

Trinta Pomidorų Sriuba

Ši trintų pomidorų sriuba gavosi tokia skani, kad negalėjau atsidžiaugti. Viriau visą savaitę ir vaišinau namiškius ir svečius. Tai greitas ir lengvas užkandis kai norisi ko nors skanaus ir gurmaniško. Šios sriubos receptą sugalvojau norėdama pagaminti visai kitą sriubą, bet tiesiog neturėjau visų ingredientų. Nenorėjau jokių riebalų. Prisipažinsiu tai viena mėgstamiausių mano gaminamų sriubų. Pagaminti ją labai lengva ir paprasta.

Pomidorų Sriubos Gaminimas

  1. Nulupkite morkas, supjaustykite griežinėliais.
  2. Į puodą supilkite vandenį, pomidorų padažą, sudėkite pakepintas morkas, svogūnus, cukrų arba agavų sirupą, druską.
  3. Kol kaista puodas nulupkite ir kubeliais supjaustykite abrikosus.
  4. Krevetes atšildykite, pamerkite į vandenį, jei reikia nuimkite kiautus.

Jeigu krevetės rožinės spalvos, jos jau yra išvirtos ir jas reikėtų dėti tik pačioje pabaigoje prieš patiekiant. Jeigu krevetės yra pilkos spalvos jas galima pavirti 1-2 minutes, bet tik tol kol iš pilkos taps rožinės spalvos. Jeigu kepsite ar troškinsite rožinės spalvos krevetes, jos bus kietos ir neskanios. Lėkštę papuošiame turimais žalumynais. Patiekite su skrudintu batonu, ciabatta duona, prancūzišku batonu ar bandele. Ši sriuba verta restorano. Jeigu kada tokį atidarysiu, jame tikrai bus ši nuostabi jūra ir vaisiais kvepianti sriuba.

Kitos Sriubos Receptai

Daržovių Sriuba

  1. Kopūstus supjaustykite juostelėmis, kaliaropes ir morkas - plonais griežinėliais, bulves - šiaudeliais, salierą stambiai sutarkuokite. Visas daržoves sudėkite į puodą ir apšlakstykite aliejumi.
  2. Obuolius supjaustykite skiltelėmis. Susmulkinkite petražoles. Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu ir nenuluptą supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Viską sudėkite į apvirtą sriubą, įdėkite šaukštą prieskonių mišinio, uždenkite ir dar 10 min.
  3. Nuo ugnies nukeltą sriubą galite paskaninti mėgstamais prieskoniniais žalumynais.

Cukinijų Sriuba

  1. Morkas ir bulves nuskuskite, stambiai supjaustykite. Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais.
  2. Sudėkite į puodą morkas bei bulves, užpilkite vandeniu (galite naudoti sultinį) ir virkite kol suminkštės. Tada sudėkite cukinijų gabalėlius bei svogūną ir pavirkite dar kelias minutes.

Svogūnų Sriuba su Krevetėmis

  1. Svogūnus susmulkinkite ir su čiobrelių lapeliais patroškinkite aliejuje.
  2. Supilkite sultinį ir virkite 15-20 minučių. Išsukite iki purumo ir pertrinkite.
  3. Sriubą išpilstykite į lėkštes ir į kiekvieną įdėkite tris krevetes.

Morkų ir Obuolių Sriuba

  1. Pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.

Brokolių Sriuba

  1. Bulves nuskuskite, smulkiai supjaustykite, suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir truputį pavirkite. Suberkite nuplautus ir supjaustytus brokolius, virkite, kol daržovės suminkštės.
  2. Sriubą (saują brokolių palikite) ištrinkite per sietelį ir atvėsinkite.

Morkų ir Imbiero Sriuba

  1. Imbierą nuskuskite, smulkiai sutarkuokite. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. Nuskustas morkas ir salierą sutarkuokite šiaudeliais.
  2. Saulėgrąžas paskrudinkite sausoje keptuvėje. Į puodą storu dugnu įpilkite šaukštą sezamų aliejaus. Kai įkais, sudėkite smulkintus svogūnus bei česnakus ir maišydama kepinkite 2-3 minutes. Sudėkite tarkuotus imbierus, suberkite tarkuotą apelsinų žievelę ir kepinkite dar porą minučių.
  3. Supilkite vandenį, sumeskite smulkintus sultinio kubelius, išmaišykite. Virkite dar 5-7 minutes. Galiausiai pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, jei reikia, pasūdykite. Nukėlusi nuo ugnies, sutrinkite elektriniu plakikliu. Išpilstykite į dubenėlius, į kiekvieną įkrėskite po šaukštą grietinės.

Paprikų Sriuba

  1. Saldžiąsias paprikas ir aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes. Saldžiąsias paprikas guldykite į riebalais pateptą skardą ir kepkite apie 10 min. Perliekite šaltu vandeniu, atvėsinkite ir nulupkite odelę. Aitriąją papriką sukapokite.
  2. Svogūną supjaustykite griežinėliais, česnaką sutraiškykite ir pakepinkite karštuose riebaluose. Į puodą supilkite vištienos sultinį, sumeskite pjaustytas bulves, tarkuotą morką, pipirų grūdelius, viską pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite apie 20 min.
  3. Sriubą suplakite. Atskirame indelyje elektriniu plakikliu sutrinkite raudoną papriką su jogurtu ir kambario temperatūros sūriu.

Avokadų Sriuba

  1. Nulupkite avokadus, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, sutrinkite minkštimą šakute arba elektriniu grūstuvu.
  2. Virtuviniu kombainu sumaišykite avokadų tyrę su grietinėle ir atvėsintu sultiniu. Jei neturite kombaino, suplakite sriubą šluotele ir pertrinkite per sietelį, kad susidarytų vienodo tirštumo masė.
  3. Prieš tiekdama atšaldykite sriubą. Išpilstykite į lėkštes, ant viršaus uždėkite po šaukštą kubeliais pjaustytų pomidorų arba saldžiųjų paprikų, apšlakstykite aliejumi, papuoškite kapotomis šviežiomis petražolėmis.

Moliūgų Sriuba su Bazilikais

  1. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Česnakus ir svogūną nulupkite, 2 skilteles pakepinkite svieste su svogūnu, kitas dvi palikite.
  2. Svogūnų ir česnakų troškinį krėskite į puodą su sultiniu, sumeskite moliūgo kubelius ir virkite apie 20 min., kol moliūgas suminkštės.
  3. Puodą nukelkite nuo viryklės. Likusias česnako skilteles sugrūskite su bazilikų lapeliais, sumaišykite su aliejumi, viską pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir supilkite į sriubą.
  4. Sriubą išplakite elektriniu plakikliu, pagardinkite grietinėle.

Reikalingi Produktai

Štai keletas produktų, kurie dažnai naudojami sriuboms gaminti:

  • Druska: 1 arbat. š.
  • Pipirai: 1 arbat. š.
  • Krapai: 1 arbat. š.
  • Bulvės: 3 vnt.
  • Vynas: 2 valg. š.
  • Morkos: 4 vnt.
  • Salierai: 1 vnt.
  • Imbieras: 1 vnt.
  • Saulėgrąžos: 1 valg. š.
  • Paprikos: 4 vnt.
  • Jogurtas: 2 valg. š.