Desertinis varškės sūris su želė gabaliukais - itin lengvas, gaivus ir gardus skanumynas. Šis gražuolis ruoštas jau šimtus kartų ir visada pavyksta nuostabiai. Toks sūris tikrai itin skanus! Ypatingai tinka pusryčių stalui, prie pusrytinės kavos. Tikrai vieno gabaliuko niekada neužtenka. Atrodo imi vieną ir norisi, antro, po to trečio… Ir taip greitai jo nelieka. Tikrai visos didžiausios pagyros jam.
Šie saldūs varškės sūreliai - desertas, kuriam neabejingi bus visi, dideli ir maži. Sūreliai minkšti, saldūs, gaivūs, žaismingi ir spalvingi. Skonis, vertas dešimties balų, primena nostalgišką desertinį varškės sūrį iš vaikystės. Sūrelius paruošite itin greitai ir paprastai. Tai gaivus desertas, kuriam nereikia jungti orkaitės ar stovėti prie viryklės, tad puikiai tiks ir kaitriausioms vasaros dienoms.
Receptas: Desertinis varškės sūris su želė
Ingredientai:
- Varškė: 3 pakeliai po 200 gramų arba 2x180 g varškės (9 proc.)
- Želė: 2 pakeliai (skirtingų skonių), pvz., aviečių ir agrastų
- Grietinėlės skonio želė: 1 pakelis (nebūtina)
- Cukrus: 3 valgomieji šaukštai arba 3-4 v. š. saldaus sutirštinto pieno (saldumą reguliuokite pagal save)
- 250 g natūralaus jogurto (galite naudoti ir grietinę)
- 20 g želatinos + 8 v. š. vandens
Paruošimas:
- Pradžioje pasiruoškite želė iš minėtų dviejų skirtingų pakelių, pagal instrukcijas ant pakelio. Želė miltelius iš pakelių suberkite į dubenėlius, įpilkite karšto vandens ir maišykite, kol želatinos grūdeliai visiškai ištirps. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Skirtingų skonių želę sustingdžiau (vandens pilkite 250 ml, tuomet deserte ji bus tvirta ).
- Sustingusią želė supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Tada ištirpinkite grietinėlės skonio želė (jei naudojate).
- Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 10-15 minučių brinkti. Paskui pakaitinkite iki kol granulytės visiškai ištirps. Tirpindami išbrinkusią želatiną, būkite ypač atidūs ir neleiskite jai užvirti - užvirusi ji nebesustings. Įmaišykite į varškės masę jau šiek tiek pravėsintą.
- Varškę (jei naudojate paprastą, iš pradžių ją gerai pertrinkite iki kreminės tekstūros) ir jogurtą sutryniau iki vientisos masės ir įmaišiau sutirštintą pieną arba cukrų.
- Į varškės masę įmaišykite tirpintą, kiek atvėsintą želatiną ir gerai išmaišykite.
- Sudėkite aviečių, agrastų skonių gabaliukais supjaustytą želę, išmaišiusi supyliau į formą ir pastačiau stingti į šaldytuvą kelioms valandoms, o geriausia nakčiai.
- Paruoštą masę sudėkite į maistine plėvele išklotą kekso kepimo formą (30×11 cm) arba panašaus dydžio indą.
- Išimkite iš šaldytuvo ir supjaustykite pailgais gabalėliais, primenančiais sūrelių formą. Desertą galite pjaustyti riekelėmis, gabalėliais ar sūrelių formos stačiakampiais. Patiekite, kaip tik norisi!
- Grąžinkite sūrelius į šaldytuvą, kol šokoladas sustings.
Nieko daugiau nebelaukiam ir pasigaminam jau šiandien! Daugiau spalvų, daugiau saulės, daugiau lengvumo skoniuose, mintyse ir kasdienybėje, - viskas prieš akis, nes pagaliau pavasaris! Norų ir planų šiam šiltajam metų sezonui turiu tiek, kad nebetelpa galvoje: nuo vakarienių terasoje iki saulėlydžių kalnuose, nuo kelionių nameliu ant ratų iki žygių miškais, nuo knygos skaitymo hamake iki burnoje sutirpstančių saulėtų desertų.