pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos ir Cukinijų Maltiniai: Lengvas Receptas Jūsų Pietums

Greitiems ir lengviems pietums puikiai tinkantys cukinijos ir maltos mėsos kotletai - puikus pasirinkimas! Šis receptas leis jums pasigaminti sultingus ir purius kotletukus, kurie tiks visai šeimai.

Ingredientai

  • Malta mėsa: ~300-400 gr (kiaulienos)
  • Cukinijos: 1 vnt. (vidutinio dydžio)
  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Manų kruopos: 1-2 valg. š.
  • Druska: 0,5 arb. š.
  • Miltai: 3-4 valg. š. (galima naudoti džiūvėsėlius)
  • Pipirai: pagal skonį
  • Mėgstami prieskoniai: pagal skonį
  • Aliejus: kepimui

Arba:

  • 500 g kiaulienos
  • 200 g cukinijos
  • 1 kiaušinis
  • 30 g svogūnų laiškų
  • 10 g petražolių
  • 5 šaukštai avižinių dribsnių
  • 7 šaukštai grietinėlės
  • didelės česnako skiltelės
  • 80 g svogūno
  • šaukštelio kmynų
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Arba:

  • 1 kg maltos kiaulienos
  • 1 kiaušinis
  • 1 didesnis svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 4 riekės baltos sumuštinių duonos
  • druskos
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • kmynų
  • rūkytos saldžiosios paprikos miltelių
  • 100 g grietinėlės arba pieno
  • miltų (apvoliojimui)
  • aliejaus (kepimui)

Paruošimo Eiga

  1. Pirmiausia burokine tarkele sutarkuojame cukiniją, pabarstome druska ir kelioms minutėms paliekame pastovėti, kad išsiskirtų sultys. Nusunkiame.
  2. Cukiniją sutarkuoti burokine tarka. Jeigu žievė kietesnė, ją nulupti. Šiek tiek nuspausti išsiskyrusį skystį.
  3. Į dubenį dedame maltą mėsą, nusunktą cukiniją, kapotą svogūną, įmušame kiaušinį, pabarstome mėgiamais prieskoniais ir išmaišome.
  4. Į dubenį prie cukinijos sudėti maltą mėsą, mušti kiaušinius ir suberti manų kruopas.
  5. Berti druskos, pipirų ir kitų pasirinktų prieskonių (pagal skonį) ir viską gerai išmaišyti.
  6. Drėgnomis rankomis formuojame maltinukus, voliojame miltuose ir kepame keptuvėje su įkaitusiu aliejumi kol gražiai apskrunda.
  7. Iš pasiruoštos masės formuojame norimo dydžio kotletukus, kuriuose kepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.

Viskas, patiekalas pagamintas!!! Skanaus!

Kiaulienos maltinukai daržovių ir grietinėlės padaže

Padažui reikės:

  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • 2 salierų stiebai
  • 2 skiltelės česnako
  • 0,5 l grietinėlės
  • 0,5 l sultinio
  • 1 valg. šaukšt. miltų
  • alyvuogių aliejus (kepimui)
  • druskos
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • mėgstamų prieskonių

Gaminimas:

  1. Nuo sumuštinių duonos nupjauname pluteles ir duoną užpilame grietinėle arba pienu. Suminkštėjusią duoną sutriname šakute.
  2. Į dubenį dedame maltą kiaulieną, išmirkusią duoną, mušame kiaušinį, sutarkuojame svogūną, susmulkiname česnaką, beriame druskos, pipirų, kmynų, rūkytos paprikos miltelių. Viską gerai išmaišome ir kelis kartus pamėtome į dubenį.
  3. Maltinukus sudedame į padažą ir dedame į orkaitę. Troškiname iki 170 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
  4. Į puodą pilame alyvuogių aliejaus ir jame apkepiname smulkintas daržoves. Kai daržovės apkepa dedame šaukštą miltų ir gerai išmaišome. Supilame sultinį, grietinėlę, beriame druskos, pipirų, prieskonių ir viską gerai išmaišome.
  5. Kaitiname kol padažas pradeda tirštėti.

Man patinka, kai gaminant pietus nereikia daug puodų, keptuvių. Kiaulienos ir cukinijų kotletukai kepti orkaitėje su daržovėmis - viskas viename! Taip gaminant, daržovės sultingos, puikiai iškepę, o svarbiausia, kad kotletukai labai sultingi ir purūs.

Kepimo indą kiškite į orkaitę, įkaitusią iki 220 C kaitros.