Kiaulienos troškinys
Tame pačiame puode apkepiname pusžiedžiais supjaustytą svogūną.
Svogūnui suminkštėjus, dedame atgal į puodą kiaulieną. Įpilame obuolių sulčių ir paliekame troškintis ant nedidelės ugnies maždaug 40 minučių.
Reklama41011Kol bulvės verda, kitame puode sušildome pieną su sviestu. Tuomet bulves sudedame į ištirpintą pieną su sviestu ir gerai išmaišome.
Keptuvėje ištirpdome sviestą, beriame špinatų lapus ir pamaišome, kol lapai subliūkš.
Mėsai baigiant troškintis įdedame čiobrelio ir garstyčių. Pačioje pabaigoje įdedame grietinės ir susmulkintų petražolių saują. Paragaujame ar netrūksta druskos. Išjungiame kaitrą.
Patiekiame bulvių košę, ant jos dedame šaukštą špinatų ir troškinio.
IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiDaiva parašė:Kiaulienos troskinukas super!!Angelė parašė:Labai labai skanus troškinukas. Gaminsiu dar ir dar ir dar…Rasa parašė:O kur rasti gaminimo eiga?Kristina parašė:O jei nuorodos nebėra?Rašyti komentarą
ReklamaTik prisijungę vartotojai gali komentuoti.
„Google Play“ ir „Google Play“ logotipas yra „Google LLC“ prekių ženklai.
- Privatumo politika
- Prekių ir pinigų grąžinimo politika
- Taisyklės ir sąlygos
- Slapukų politika (EU)
Nerodyti
Tvarkyti sutikimąSiekdami teikti geriausią patirtį, įrenginio informacijai saugoti ir (arba) pasiekti naudojame tokias technologijas kaip slapukus. Jei sutiksime su šiomis technologijomis, galėsime apdoroti duomenis, tokius kaip naršymo elgsena arba unikalūs ID šioje svetainėje. Nesutikimas arba sutikimo atšaukimas gali neigiamai paveikti tam tikras funkcijas.
Funciniai Funciniai Visada aktyvusTechninė saugykla arba prieiga yra griežtai būtina siekiant teisėto tikslo – sudaryti sąlygas naudotis konkrečia paslauga, kurios aiškiai paprašė abonentas arba naudotojas, arba tik tam, kad būtų galima perduoti ryšį elektroninių ryšių tinklu.
Parinktys ParinktysTechninė saugykla arba prieiga yra būtina teisėtam tikslui išsaugoti nuostatas, kurių neprašo abonentas ar vartotojas.
Statistiniai StatistiniaiTechninė saugykla arba prieiga, kuri naudojama tik statistiniais tikslais. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketingo MarketingoTechninė saugykla arba prieiga reikalinga norint sukurti naudotojų profilius reklamai siųsti arba sekti vartotoją svetainėje ar keliose svetainėse panašiais rinkodaros tikslais.
Ilgai keptas kiaulienos kumpis ir troškinti raudonieji kopūstai
2.5 kg kiaulienos gabalo su visa oda, kurios, ginkdie, negalima lupti, nes ji labai jau svarbi dalis.
Druska, pipiraiŠaukšto maltos kalendrosTrupučio maltų lauro lapųKmynų0,5 raudono kopūsto galvos2 svogūnų2 dviejų obuolių (geriau, kad tokie paprastesni, rūgštesni būtų)4 šaukštų raudono vyno acto1,5 šaukšto cukraus (aš dedu rudą)keleto patarkavimų muskato riešutošaukšto aliejaus, šaukšto sviesto (pabaigoje, jei norėsis)100 ml apelsinų sulčiųBulviųŽąsų, ančių taukų arba aliejausAlyvuogių aliejausKaip gaminti?Reklama38285Ruošiam kumpį:
Kai jau mėsa paruošta, orkaitę įkaitinti iki maximumo – kokių 220-240 C.
Kumpio odą įpjauti 2-3 cm iki riebalų, įtrinti negailint druska, pabarstyti kmynais (nes ta druska turi ištraukti drėgmę kepant ir apskrusti).
Reklama41011Kumpį – į kepimo indą ir į karštą orkaitę, maždaug 20-30 min., kad riebalai pradėtų čirškėti, kepti ir bėgti, ir oda įrustų gražiai.
Tada kaitrą sumažinti iki 150 C ir palikti apie 3 val. ramiai kepti.
Mėsą, beje, aš pabaigoje vieną kartą apverčiu ir leidžiu apačiai apkepti, bet paskui vėl verčiu oda į viršų, kad oda neprarastų traškumo ir spalvos.
Taigi jau visai pabaigoje mėsą išimti, suvynioti į foliją, ant jos uždėti rankšluostį ir leisti jai pailsėti kokias 10–15 minučių. Pabaigti kepti bulves. Pašildyti lėkštes ir ruoštis dishing up operacijai.
Koūstai:
Kol kiauliena kepasi, paruošti troškinimui kopūstus. Viską reikės troškinti ant nedidelės ugnies, taigi geriausiai pasirinkti storasienį sunkų puodą, jei toks yra, jei ne, tai puodą, kurio dangtis tvirtai laikosi.
Svogūną supjaustyti smulkiai ir šaukšte aliejaus ant nedidelės ugnelės pakepinti, kad pasidarytų permatomas.
Kopūstą supjaustyti, obuolius sutarkuoti.
Reklama41011Tada ant svogūnų dėti obuolius ir kopūstus, pilti actą, cukrų, prieskonius, apelsinų sultis.
Tada viską truputį pamaišyti, kad vienodai pasiskirstytų viskas ir, uždėjus dangtį, ant mažiausios įmanomos ugnelės palikti bent valandai ramiai troškintis.
Po valandos pažiūrėti, kaip einasi, pamaišyti ir dar pusvalandžiui palikti troškintis. Pabaigoje viskas turėtų būti minkšta, saldžiarūgščiai skanu, dar įdėti truputį druskos ir sviesto truputėlį, jei norisi. Šiaip, visas troškinimosi laikas turbūt iki dviejų valandų trunka.
Bulvės:
Bulves nuskusti ir pasūdytam vandenyje pavirti apie 10 minučių, kad jos tik pradėtų minkštėti.
Troškintas kiaulienos kumpis su špinatais ir žaliaisiais žirneliais
Išsisaugokite:
Šeimos šeštadienio pietums – troškintas kiaulienos kumpis su špinatais ir žaliaisiais žirneliais. Jį patiekiau su virtais ryžiais ir gaiviomis kaliaropių, morkų ir sūrio salotomis.
Patiekalui, kurio užteks keturių asmenų šeimai, dviems suaugusiems ir dviems vaikams, pagaminti reikės:
400 g. kiaulienos kumpio
1 nedidelės galvutės česnako
2 nedidelių galvučių svogūno
Saujos smulkintų krapų
Saujos smulkintų svogūnų laiškų
Saujos žaliųjų žirnelių
100 ml. švelniai sūdyto daržovių sultinio
1 valgomojo šaukšto prieskonių mišinio “Persiladas”
1 valgomojo šaukšto sviesto
1 valgomojo šaukšto miltų
Orkaitėje keptas ėriuko kumpis
Orkaitėje keptas ėriuko kumpis
- Mėsą, apytiksliai kas trys cm įpjaukite (labai giliai nereikia).
- Susmulkinkite česnaką.
- Kumpį įtrinkite prieskoniais ir kiškite į maišą.
- Marinuokite pora dienų.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 – 190 C kaitros (kaitra, kepimo laikas visuomet priklauso nuo orkaitės… geriau kepti su karštu oru, ventiliatoriumi).
- Išmarinuotą kumpį gerai įtrinkite vynu bei obuolių sultimis ir dėkite į kepimo rankovę. Ten pat kiškite nelabai plonais griežiniais supjaustytą morką, stambiau supjaustytus svogūnus ir paprikas. Rankovės galus sandariai užriškite.
- Paruoštą kepsnį kiškite į orkaitę.
- Po valandos ar pusantros kepimo, rankovę apverskite, kad ir kita pusė mėsytės pasitroškintų vyne bei obuolių sultyse (darykite tai atsargiai, kad nesuplyštų rankovė).
- Kad tikrai gerai iškeptų mėsytė, kepkite apie tris valandas.
- Likus valandai (gal net trupučiuką daugiau) iki kumpio kepimo pabaigos, į orkaitę kiškite skardoje išdėliotas bulvių puseles (prieš tai bulvių puseles patepkite aliejumi bei padruskinkite).
- Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos, kepimo rankovę galite prakirpti ir, padidinę temperatūrą iki 200 C, kepsnį šiek tiek apskrudinti.
- Kai tik kepsnys iškeps, leiskite 10 minučių „pailsėti“, tolygiai pasiskirstyti sultims ir tik tuomet pjaustykite.
Orkaitėje keptas ėriuko kumpis