Gaminimas:
Patogiame inde kiaušinius išplakite su cukrumi. Ištirpinkite sviestą garų vonelėje.
Išminkykite tešlą. Tešla turėtų būti elastinga, gerai suformuota ir nelipti prie rankų ir stalo. Apvyniokite tešlą į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
Paruoškite mėsmalę. Paimkite tešlos gabalą . Slinkite mėsmalę taip, kad tešla būtų 1,5 centimetro.
Atkreipkite dėmesį, kad geriau supjaustyti arti mėsmalės, kad kito sausainio kraštas neliptų kartu.
Sudėkite sausainius ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Palikite sausainius kambario temperatūroje ant kepimo skardos šiek tiek laiko. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, pusvalandį.
Atvėsusius sausainius galima apibarstyti cukraus pudra!
- Konservavimas
- Marinavimas
- Bulvių apkepas
- Daržovių apkepas
- Makaronų apkepas
- Mėsos apkepas
- Varškės apkepas
- Kiti apkepai
- Avižų košė
- Bulvių košė
- Daržovių košės, tyrės
- Grikių košė
- Manų košė
- Ryžių košė
- Vaisių košės, tyrės
- Kitos košės
- Gaivios salotos
- Sočios salotos
- Karštos salotos
- Garnyrai
- Kitos salotos
- Karštos sriubos
- Trintos sriubos
- Tirštos sriubos
- Šaltos sriubos
- Pieniškos sriubos
- Saldžios sriubos
- Karšti sumuštiniai
- Šalti sumuštiniai
- Vieno kąsnio sumuštiniai
- Mėsos troškiniai
- Vegetariški troškiniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.Margariną arba sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Trynius išsukti su puse cukraus iki baltumo.Sodą gerai nugesinti grietine, sudėti į trynius, supilti sviestą, likusį cukrų ir suberti miltus. Miltų dėti tiek, kad gautume minkomą tešlą. Užminkyti tešlą ir minkyti, kol nelips prie rankų.
Iš tešlos suformuoti didelį rutulį, jį suploti į diską ir dėti į šaldytuvą 1 - 2 valandoms.Dėti tešlą į mėsmalę, primontuoti formelę ir gaminti sausainius. Sausainius dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepti iki 190 - 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.Skaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Belgiški vafliai - purūs, minkštučiai, tiesiog sutirpstantys burnoje!Paprastas obuolių pyragasPaprastieji keksiukaiTinginys su kondensuotu pienuKomentarai (24)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Alina2023-12-07 15:06Cukraus užtenka 1 stiline ir kiaušinius dedu visus ATSAKYTIDiana2023-11-23 14:17Du tryniai su tiek cukraus, neišsiplaka, teko dėti trečią trynį, ir tai buvo mažai. Paties cukraus keikis stipriai per didelis, valgant net traška sausainis. Kitą kart dėčiau dvigubai mažiau. ATSAKYTI
Liucija2023-03-04 18:47Miltų reikia berti daugiau nei parašyta recepte ATSAKYTINina.2023-02-28 14:47Reikia, sviesto400, gr. Cukraus 200gr,3 kiaušinius, vienas cielas, du tryniai medaus vienas valgomas šaukštas, miltai 800 šimtai gramų. Skanaus ATSAKYTI
Diana2023-02-02 13:15Gavosi puikūs sausainiukai ATSAKYTIJolanta Kalavinskienė2023-03-03 08:43Ačiū! ATSAKYTIAlina2021-03-05 22:09Per daug saldūs ir trapūs. Praktiškai neįmanoma valgyti ir sunku normalią tešlą padaryt- per trapi, tiesiog byra. Ir kas per receptas- "po truputį, kiek reikia". Ne konditeriui sunku nuspręst kiek ko reikia ir kiekiai turi būti nurodomi tikslūs . prastas receptas ATSAKYTI
Jolanta Kalavinskienė2023-03-03 08:42http://viskopotrupineli.blogspot.com/2011/09/trapus-cukriniai-sausainiukai.html?m=0 ATSAKYTILaura2023-03-13 17:55Labai geras receptas. Juk parašyta, kad tešla turi būti lengvai minkoma ir nelimpanti prie rankų, tai nereikia dėti daugiau, kai tešla jau pavyksta minkoma. Kartais sunku parašyti, kiek miltų gali reikėti, nes tai priklauso nuo kiaušinių dydžio, grietinės riebumo ir pan. ATSAKYTI
🍪 Trapūs naminiai sausainiai
Trapios tešlos sausainiai yra labai paprasti, skanūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tai labai paprasti sausainiai, be jokių priedų. Žemiau rasite paprastą trapių sausainių receptą. Jei norite išmokti kepti trapius naminius sausainius, šis receptas kaip tik jums.
Sausainiams galite suteikti įvairias formas.
Ingredientai:
- Darbinį paviršių pabarstykite miltais ir padėkite ant jo tešlą.
- Tešlą kočėlu iškočiokite iki penkių milimetrų storio. Gausite lygų trapios tešlos sluoksnį.
- Iš paruoštos trapios tešlos skirtingomis formelėmis ar puodeliu išpjaukite sausainius. Po to ant kepimo skardos išklokite kepimo popierių ir ant jo išdėliokite sausainius.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Į jau įkaitintą orkaitę, ant vidurinės pakopos, padėkite kepimo skardą su sausainiais ir kepkite penkiolika minučių, kol pagels. Tada išimkite kepimo skardą ir prieš patiekdami leiskite sausainiams visiškai atvėsti.
☝ NAUDINGAS PATARIMAS: Jei norite, galite ant kepimui paruoštų trapios tešlos sausainių išspausti raštą – šakute, mediniu iešmeliu ar plonu peiliuku – ir pašauti į orkaitę.
🔥 BEJE: Į paruoštą tešlą galima įdėti tarkuotų apelsinų žievelių, taip pat smulkintų graikinių riešutų, migdolų, lazdyno riešutų, kad gautumėte skanius trapius sausainius.
