pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pusryčių Receptai Su Bolivinėmis Balandomis

Bolivinės balandos (kynvos) - puikus ingredientas įvairiems patiekalams, ypač pusryčiams. Šis patiekalas - puikus pavyzdys, kaip namuose nesudėtingai ir pigiai galima pasigaminti maistingą patiekalą.

Saldūs Pusryčių Receptai Su Bolivinėmis Balandomis

Bolivinių Balandų Košė Su Bananais Ir Migdolų Sviestu

Šis patiekalas - puikus pavyzdys, kaip namuose nesudėtingai ir pigiai galima pasigaminti maistingą patiekalą.

  1. Išmirkykite bolivines balandas vandenyje bent valandą. Nuplaukite, nusausinkite. Suberkite į puodą, užpilkite 250 ml vandens, virkite 15 minučių, kol kruopos suminkštės, o vanduo susigers.
  2. Supilkite avižų arba migdolų pieną, suberkite cinamoną, druską ir virinkite ant vidutinės ugnies dar apie 7 minutes, nuolatos maišydami, kol masė įgaus košės konsistenciją.
  3. Padalykite košę į 2 dubenėlius, ant viršaus uždėkite supjaustytą bananą, migdolų sviestą, pabarstykite kakavos pupelių traškučiais ir palaistykite sirupu.

Ingredientai:

  • Bananai: 1.00 vnt.
  • Agavų sirupas: 1.00 valg. š.
  • Druska: 0.50 arbat. š.

Bolivinių Balandų Košė Su Uogomis Ir Medumi

  1. Užverdame vandenį su 150 ml migdolų pieno, o tada supilame kruopas ir dribsnius. Ant vidutinės ugnies verdame apie 10-15 minučių, per tą laiką papildydami košę likusiais 200 ml migdolų pieno.
  2. Išvirus leidžiame pastovėti dar kelias minutes puode, uždengus jį dangčiu.
  3. Valgome su sezoninėmis uogomis ir šviežiu medumi.

Ingredientai:

  • Druska: 0.30 arbat. š.

Bolivinių Balandų Košė Su Vyšniomis Ir Riešutais

  1. Išvirkite bolivinės balandos kruopas.
  2. Sausoje keptuvėje 5 minutes pakepinkite graikinius riešutus. Vėliau vyšnias sumaišykite su cukrumi ir cinamonu (jei naudojate šaldytas uogas, būtinai jas nusausinkite).
  3. Į bolivinės balandos košę suberkite uogas ir riešutus, užpilkite pienu ir įmaišykite medų.

Ingredientai:

  • Vyšnios: 1.50 st.
  • Medus: 4.00 valg. š.
  • Druska: 0.50 arbat. š.

Sūrūs Pusryčių Receptai Su Bolivinėmis Balandomis

Daržovių Sriuba Su Bolivinėmis Balandomis

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

  1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite.
  2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais.
  3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas bolivines balandas ir viską pagardinkite adžika. Patiekite su šviežiais špinatų lapeliais.

Bolivinių Balandų Blynai

  1. Bolivinės balandos sėklas išvirkite. Kol sėklos verda, smulkiai supjaustykite svogūną ir svogūno laiškus, stambesne trintuve sutrinkite morkas ir sūrį, susmulkinkite kalendrą.
  2. Į išvirtas sėklas sudėkite miltus, svogūną ir jo laiškus, morkas, kalendrą, įmuškite kiaušinius. Viską išmaišykite papildydami vandeniu, kol masė bus nei labai tiršta, nei pernelyg skysta - tinkama kepimui.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite blynus, kol gražiai paruduos, kaip bulviniai blynai.
  4. Boliviečiai šiuos blynus valgo kaip garnyrą prie mėsos, bet skanūs jie ir kaip atskiras patiekalas. Galima valgyti vienus arba pasigardinti jogurtu ar grietine. Idėja virtuvės bandytojams - bolivinę balandą keisti grikiais ar kitomis mėgstamomis kruopomis. Su sūrio rūšimis taip galima eksperimentuoti.

Ingredientai:

  • Druska: 0.50 arbat. š.
  • Morkos: 2.00 vnt.
  • Vanduo: 2.00 st.
  • Kiaušiniai: 4.00 vnt.
  • Jogurtas: 2.00 valg. š.

Kiti Receptai Su Bolivinėmis Balandomis

Salotos Su Bolivinėmis Balandomis Ir Daržovėmis

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Duonos riekes švelniai patepkite aliejumi, pabarstykite druska ir dėkite skrudinti į orkaitę maždaug 10 min. Duona turi tapti visiškai sausa ir trapi. Išėmę ir orkaitės sulaužykite gana stambiais gabaliukais.
  2. Kol duona skrunda, nedideliame puode išvirkite perskalautas bolivines balandas - tam užteks 8-9 min. Išvirusias nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir palikite apdžiūti.
  3. Pomidorus ir agurkus supjaustykite nedideliais gabaliukais ir berkite į platų salotų dubenį. Suberkite ir supilkite visus likusius ingredientus, išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta prieskonių ir skanaukite.

Ingredientai:

  • Actas: 1.00 arbat. š.
  • Druska: 0.50 arbat. š.

Salotos Su Bolivinėmis Balandomis Ir Mangu

  1. Išvirkite kruopas ir leiskite atvėsti.
  2. Sumaišykite su likusiais salotų ingredientais.
  3. Padažui visus ingredientus suplakite blenderyje iki vientiso padažo.
  4. Užpilkite padažą ant salotų.

Ingredientai:

  • Mangas: 0.50 vnt.
  • Agurkai: 1.00 vnt.

Salotos Su Bolivinėmis Balandomis Ir Sūriu

  1. Bolivines balandas gerai nuplaukite ir išvirkite 2-ose stiklinėse pasūdyto vandens. Kruopos išvirs maždaug per 15 min.
  2. Atvėsinkite išvirtas kruopas ir tuomet jas sumaišykite su kubeliais pjaustytu sūriu, agurku ir mangu.
  3. Pagardinkite smulkintu svogūnu ir žalumynais.

Bolivinių Balandų Dubenėlis Su Daržovėmis Ir Jogurtu

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių (režimas - su vėjeliu).
  2. Supjaustykite saldžiąją bulvę ir papriką didesniais gabaliukais, berkite druskos, pipirų ir rūkytos paprikos, apšlakstykite aliejumi ir, viską rankomis tolygiai paskirstę, dėkite į karštą orkaitę. Sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių. Kepkite 20-25 minutes, kol bulvės bus minkštos.
  3. Į verdantį vandenį (apie 1 litras) berkite bolivines balandas ir virkite ant nedidelės ugnies apie 10-12 minučių. Ragaukite - svarbu, kad viskas nevirstų koše, kruopos turi išlikti traškios.
  4. Į smulkintuvą dėkite špinatus, kalendrą, petražoles ir čili. Viską susmulkinkite. Jei neturite smulkintuvo, galite viską smulkiai supjaustyti ir peiliu.
  5. Bolivinių balandų kruopas nukoškite ir sumaišykite su špinatais. Smulkia tarka įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite pusės citrinos sultis. Pilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus, dėkite druskos, pipirų, gerai išmaišykite ir sudėkite į lėkštę, kurioje patieksite.
  6. Supjaustykite avokadą, kivius bei ridikėlius ir išdėliokite ant bolivinių balandų. Taip pat dėkite karštas bulves, papriką. Jei turite, užbarstykite daigų ir papildomai kalendros. Valgykite su jogurtu. Skanaus!

Ingredientai:

  • Jogurtas: 4.00 valg. š.
  • Citrinos: 2.00 valg. š.

Salotos Su Bolivinėmis Balandomis Ir Moliūgais

  1. Bolivinių balandų kruopas iš vakaro užmerkite. Kitą dieną išskalaukite ir išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Jei norite, kad būtų naudingesnės, virkite kuo trumpiau. Vandens galite ir nesūdyti.
  2. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais bei žiupsneliu rozmarinų. Moliūgo kubelius išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų prieskoniai, suberkite į kepimo skardą ir kepkite apie 40-45 min. 200 laipsnių orkaitėje.
  3. Virtas bolivinių balandų kruopas gražiai suberkite į lėkštes, ant jų berkite keptus moliūgus, išdėliokite „Fitaki“ sūrio gabalėlius. Apibarstykite saulėgrąžų sėklomis ir gražgarsčių lapeliais.

Bolivinių Balandų Troškinys Su Pupelėmis Ir Daržovėmis

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną, kiek stambiau - morkas. Jei naudosite nevirtas pupeles, jas išvirkite.
  2. Vidutinio dydžio prikaistuvyje įkaitinkite 1 valg. šaukšt. kokosų ar kito kepimui skirto aliejaus. Pakepinkite svogūnus kartu su morkomis, kol šie taps permatomi. Suberkite bolivinių balandų kruopas ir dar minutėlę pakepinkite. Supilkite smulkintus pomidorus savo sultyse ir vandenį. Įmaišykite džiovintų žolelių ir paprikos. Kaitinkite ant vidutinės/žemos ugnies, kol bolivinės balandos bei morkos bus išvirusios. Įmaišykite juodąsias pupeles (jei iš skardinės, prieš tai nuplaukite) ir dar kelias minutes pakaitinkite. Jei matote, kad gaminimo metu trūksta vandens - įpilkite dar arba supilkite pomidorų likučius. Pasūdykite pagal skonį.
  3. Kol troškinys verda, iki 200°C įkaitintoje orkaitėje iškepkite saldžiąsias bulves, kol šios taps minkštos ir paruduos.
  4. Kitame prikaistuvyje užvirkite vandens. Įmuškite kiaušinį į mažą indelį, tuomet atsargiai, bet staigiai supilkite jį į verdantį vandenį. Mentele aplink kiaušinį sukite ratus, kad baltymai per daug neišsisklaidytų. Virkite, kol baltymai taps tvirti, bet trynys liks visiškai skystas - vos kelias minutes.
  5. Patiekite bolivinių balandų troškinį negiliuose dubenėliuose su liesa grietine/jogurtu, be lukšto virtais kiaušiniais, avokadu, saldžiosiomis bulvėmis.

Ingredientai:

  • Pupelės: 5.00 valg. š.
  • Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
  • Svogūnai: 1.50 vnt.

Bolivinių Balandų Troškinys Su Baklažanais Ir Grybais

  1. Išvirkite bolivinę balandą.
  2. Gilioje keptuvėje su lašeliu aliejaus apkepinkite supjaustytą baklažaną, grybus, smidrus.
  3. Daržovėms ir grybams suminkštėjus, berkite druską, pilkite vandenį, dėkite kario pastą, pilkite kokosų pieną. Ragaukite ir, jeigu reikia, papildomai įpilkite vandens ar kokosų pieno (skoniui sušvelninti).
  4. Leiskite minutę viskam sušilti, suberkite pupeles.

Ingredientai:

  • Karis: 0.50 valg. š.

Bolivinių Balandų Troškinys Su Pupelėmis Ir Špinatais

  1. Įkaitinkite didesnį puodą, įpilkite aliejaus ir suberkite smulkintą svogūną bei riekelėmis supjaustytą morką. Kepinkite kol taps permatomi ir karamelizuosis (apskrus).
  2. Suberkite į puodą džiovintas žoleles, pupeles, bolivinę balandą (kynvą), supilkite saulėje džiovintų pomidorų padažą ir 2-3 stiklines vandens. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį ir troškinkite su vos pradaru dangčiu 25 minutes.
  3. Suberkite dalį smulkintų petražolių, dėkite špinatus ir pakaitinkite dar keletą minučių. Jei troškinys tapo per tirštas, įpilkite šiek tiek vandens.
  4. Paragavę pasūdykite pagal skonį, bet turėkite omenyje, jog sūrumo suteiks ir fetos sūris, tad nepersistenkite.
  5. Papuoškite petražolėmis, feta ir grietine arba jogurtu (arba veganiniu sūrio pakaitalu, užbarstykite maistinių mielių).
  6. Troškinį patiekite iškart arba pašildykite vėliau.

Ingredientai:

  • Žolelės: 1.00 arbat. š.
  • Druska: 0.50 arbat. š.
  • Jogurtas: 4.00 valg. š.

Bolivinių Balandų Paplotėliai

  1. Bolivinių balandų kruopas pakepinkite sausoje keptuvėje, kol ims kvepėti riešutais. Supilkite vandenį ir pankolio sėklas. Uždengę virkite ant silpnos ugnies apie 5-7 minutes. Palikite uždengtame puode, kad išbrinktų.
  2. Iš daržovių išspauskite sultis. Jas išgerkite (jei sultys burokėlių - leiskite pastovėti) ir pamatuokite 1 stiklinę išspaudų.
  3. Svogūną smulkiai sukapokite ir pakepinkite aliejuje. Kai jis ims minkštėti, suberkite prieskonius ir pakepinkite dar keletą minučių.
  4. Visas daržoves ir bolivinių balandų kruopas suberkite į didelį dubenį. Suberkite krakmolą ir iki smulkių miltų sumaltus avižų dribsnius (malkite kavamale arba virtuvės kombainu). Įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite. Pamėginkite suformuoti maltinuką - jei masė pernelyg biri, įberkite dar šiek tiek krakmolo ar avižų miltų. Paragaukite, ar netrūksta druskos bei prieskonių.
  5. Kepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje maždaug po 5 minutes.

Padažas:

  1. Sumaišykite visus jam skirtus ingredientus. Jei masė per tiršta, šiek tiek praskieskite ją vandeniu.

Surinkimas:

  1. Nepjaustytas paprikas pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol suminkštės. Išimkite iš orkaitės ir nulupkite žievelę. Pomidorus supjaustykite riekelėmis, svogūnus - žiedais.
  2. Sausoje keptuvėje arba orkaitėje paskrudinkite pusiau perpjautą bandelę. Ant viršaus dėkite gražgarstės, tada paplotėlį. Patepkite padažu, uždėkite gabalėlį kepintos paprikos, riekelę pomidoro, kelis svogūno žiedus. Užvožkite antra bandelės puse ir valgykite, kol karšta.

Ingredientai:

  • Vanduo: 0.50 st.
  • Morkos: 1.00 vnt.
  • Krakmolas: 1.00 valg. š.
  • Druska: 0.75 arbat. š.
  • Pipirai: 0.25 arbat. š.
  • Aliejus: 1.00 valg. š.
  • Jogurtas: 1.00 st.

Keksas Su Bolivinėmis Balandomis Ir Sėklomis

Visas šio pyrago viršus nusėtas sėklų ir riešutų mišiniu, kuris stebuklingai suteikia keksui malonaus traškumo. Tiesą pasakius, net nežinau, ar šiam kepiniui labiau tinka kekso, ar vaisinės duonos pavadinimas... Spręskite patys!

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C.
  2. Dubenyje sumaišykite saulėgrąžas ir moliūgo sėklas bei lazdyno riešutus ir migdolus. Atidėkite 1/2 stiklinės šio mišinio į šalį kekso viršui padengti.
  3. Į likusį mišinį įmaišykite džiovintas spanguoles, razinas, virtas kynvas, cukrų, kepimo miltelius, kiaušinius, jogurtą, vanilę ir miltus ir viską išmaišykite.
  4. Masę suverskite į riebalais išteptą ir kepimo popieriumi išklotą 10x20 cm kekso formą. Viršų apibarstykite atidėtu mišiniu ir labai švelniai įspauskite į kekso masę.
  5. Kepkite 1 valandą ir 10 minučių, arba kol keksas bus visiškai iškepęs ir sausas viduje.
  6. Palikite pravėsti ir tik tada išimkite iš kekso formos bei pjaustykite. Laikykite sandariai uždaromame inde šaldytuve savaitę.

Batonėliai Su Bolivinėmis Balandomis Ir Riešutais

  1. Pirmiausia į elektrinį trintuvą dedame datules, šaukštą kokosų aliejaus ir bananą. Kai jau matote, kad viskas virsta vientisa mase, dedame riešutų sviestą ir pulsuojančiu režimu sukame, kol susimaišys.
  2. Peiliu susmulkiname migdolus ir dedame į didesnį indą kartu su spragintomis bolivinėmis balandomis ir kokosų drožlėmis - išmaišome ir dedame datulių ir riešutų sviesto masę, gerai išmaišome (nebijokite naudoti rankų) ir dedame į mažą kepimo indą, išklotą maistine plėvele. Gerai paspaudžiame ir išlyginame (batonėliai turėtų būti 1,5 cm storio) ir dedame į šaldymo kamerą.
  3. Po kelių valandų išimame ir supjaustome. Turėtų išeiti 16 batonėlių. Laikome kameroje. Tikrai suvalgysite greitai, bet jei ne, drąsiai galite laikyti kameroje pora savaičių.

Ingredientai:

  • Bananai: 1.00 vnt.

Traškūs Dribsniai Su Bolivinėmis Balandomis

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros.
  2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite medų (pašildykite jį virš garų vonelės, jei yra sustingęs), cinamoną ir druską. Į šį plakinį suberkite sausų produktų mišinį. Gerai išmaišykite, kad jie visi pasidengtų plakiniu.
  3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
  4. Iškepusius traškius dribsnius ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite. Jei norite, įmaišykite džiovintas spanguoles.

Ingredientai:

  • Druska: 0.50 arbat. š.