pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Tarybinis Kiaulienos Guliašas - Prisiminimai iš Praeities

Kiaulienos kepenėlių guliašas

Šis kiaulienos kepenėlių guliašas dar vadinamas „kroatišku guliašu“, nes kepenėlės ruošiamos specialiame padaže ir patiekiamos su padažu. Prieskoniai, grietinė ir pomidorų pasta sustiprina kepenų skonį. Kiaulienos kepenėles galima ruošti įvairiais būdais. Šis receptas yra labai dažnas, o patiekalas labai skanus. Kiaulienos kepenėlių guliašą namuose pagaminsite vos per valandą, o per tą laiką galėsite paruošti ir garnyrą.

Paskirtis: Pietų receptaiReceptai pagal ingredientus:Reklama

🤔 Kas yra guliašas?

Lietuvoje guliašu vadina mėsą, supjaustyta smulkiais gabalėliais, kuri verdama dideliame kiekyje tiršto ir aromatingo padažo. Guliašas patiekiamas su įvairiais garnyrais – ryžiais, virtomis bulvėmis, troškintomis daržovėmis ir kt.

Kad guliašas būtų sultingas ir skanus, turite skirti daug dėmesio mėsos pasirinkimui. Jei guliašui gaminti imate jautieną, turite paimti mentę, užpakalinės kojos minkštimą ar nugarinę.

Jei ruošiate kiaulienos guliašą, geriau pasiimkite sprandinę ar nugarinę, liesos kietos kiaulinos dalys netinka guliašui virti, nes tokiu atveju mėsa gausis per sausa ir kieta.

Reikalingi ingredientai:
Kiaulienos kepenys700 gramųPienas200 gramųSvogūnai2 vntPomidorų pasta1 šaukštasGrietinė4 šaukštaiAliejuspagal skonįPrieskoniaipagal skonįReklama
Gaminimo eiga
1. Paruoškite visus ingredientus.

2. Kiaulienos kepenėlės greitai iškepa, o kad jos atsikratytų kartumo ir taptų minkštesnės, reikia pamirkyti piene. Kepenėles supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir palikite 20 minučių piene.

Reklama

3. Svogūną pakepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos, kepenėles apvoliokite miltuose ir padėkite ant svogūnų pagalvės. Kepkite, kol suminkštės, nuolat maišydami.

4. Sumaišykite grietinę ir pomidorų pastą, suberkite prieskonius. Tai bus mūsų kepenėlių guliašo padažas.

Beveik vengriškas guliašas

Į keptuvę ant mėsos ir daržovių beriame miltus ir pamaišome, porą minučių juos paskrudiname.

Reklama41011

Į keptuvę pilame apie 200 ml sultinio ir gerai pagremžiame keptuvės dugną, kad nuo jo atliptų visi gardūs paskrudę gabalėliai. Keptuvės turinį perpilame į erdvų puodą ar troškintuvą, supilame likusį sultinį, sudedame paprikas, konservuorus pomidorus ir stiklinę virtų pupelių. Viską gerai išmaišome ir uždengę dangčiu troškiname ant nedidelės kaitros apie pusvalandį. Taip pat visą puodą galima siųsti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 45-50 minučių. Troškinį patiekite su šilkine bulvių koše.

IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiMarijus parašė:Beproto, fantastiškas guliašas. 🙂Marius parašė:O konsevuotos pupeles tinka?Sonata parašė:Nuostabus! Ačiū už receptąJūrate parašė:Tapo savaitiniu mėgstamu patiekalu😊 ačiū 🎈Beata Nicholson parašė:Džiaugiuos 🙂
Rašyti komentarą

Laimos virtuvė

Pranešimai

Pranešimai

Komentarai

Komentarai