Obuolių pyragas su pienu yra toks paprastas, kad jį pagaminti gali net pradedantieji kulinarai. Tai puikus desertas, kurio skonis asocijuojasi su vaikyste. Šis obuolių pyragas yra labai minkštas, švelnus ir sultingas. Obuolių, cinamono ir razinų aromatų derinys namuose sukuria neįtikėtinai šiltą ir šventinę atmosferą!
Man skaniausi obuolių pyragai derinami su pieno produktais. Puikių obuolių pyragų receptų yra daug, dauguma jų derinami su pieno produktais. Neabejotinai idealaus skonio obuolių pyragas su kondensuotu pienu.
Itališkas Obuolių Pyragas su Pienu
Itališkas obuolių pyragas su pienu - tai subtilus ir lengvas desertas, pasižymintis švelnia tešla ir sultingų obuolių skoniu. Šis pyragas gaminamas iš paprastų ingredientų, kurie sukuria minkštą ir purią tekstūrą. Pienas suteikia pyragui ypatingo drėgnumo, o sviestas - malonų sodrumą. Pagrindinis akcentas yra plonai pjaustyti obuoliai, kurie kepant tampa minkšti ir karamelizuoti, suteikdami pyragui natūralų saldumą ir aromatą. Itališkas obuolių pyragas dažnai patiekiamas su trupučiu cukraus pudros arba šlakeliu klevų sirupo, kad dar labiau pabrėžtų obuolių skonį.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje įprastų obuolių galite naudoti kriaušes, slyvas arba persikus sezono metu.
- Jeigu norite turtingesnio skonio, galite naudoti riebesnį pieną arba grietinėlę vietoje įprasto pieno.
- Cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi, medumi arba klevų sirupu, kurie suteiks pyragui skirtingą aromatą.
- Kepdami galite įmaišyti saujelę razinų, džiovintų spanguolių arba riešutų.
- Miltus galima pakeisti pilno grūdo miltais (naudokite 150 g vietoje 180 g) arba dalį pakeisti migdolų miltais, kad gautumėte kitokią tekstūrą.
Obuolių Pyragas su Kondensuotu Pienu
Obuolių pyragas su kondensuotu pienu yra toks skanus, jog išsikepus pirmąjį kartą - dieviškas jo skonis kvies kepti ir dar, ir dar kartą. Negana to, jog obuolių pyragas su kondensuotu pienu yra nepaprastai skanus, tačiau ir paruošiamas taip greitai, kiek užtrunka ištarti “obuolių pyragas”. Pagaminti šį pyragą nepaprastai lengva: tiesiog tereikia viską suplakti plaktuvu.
Taip, kad galiu pasakyti: taukšt, ir pyragas pagamintas“, - savo įspūdžiais dalijasi „Skonio“ skaitytoja Audronė Zemenskienė.
Receptas
Ingredientai:
- 4 vienetai obuolių
- 5 vienetai kiaušinių
- 12 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų
- Šiek tiek džiūvesėlių (malti)
- Šiek tiek sviesto
- 2 valgomieji šaukštai grietinės
- 380 gramų kondensuoto pieno
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Paruošimo būdas:
- Kiaušinius išplakame su kondensuotu pienu bei grietine.
- Į gautą masę suberiame išsijotus bei su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišome vientisą tešlą.
- Obuolius supjaustome kubeliais ir sudedame į tešlą. Galima sluoksniuoti: pilti tešlos, užberti obuolių, vėl pilti tešlos ir vėl užberti obuolių ir t.t. Aš tai sumaišau obuolius su visa tešlos mase.
- Kepimo indą ištepame sviestu ir apačią pabarstome džiūvėsėliais.
- Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.
Skanaus! Autorius: Inga
Biskvitinis Obuolių Pyragas
Biskvitinis obuolių pyragas, kuris pavyksta VISADA ir yra nepaprastai lengvai pagaminamas. O ir tinka be galo užsukus netikėtiems svečiams, nes pagaminsite jį beveik taip greitai, kiek užtrunka ištarti "obuolių pyragas".
- Dubenyje gerai išplakti kiaušinius su cukrumi ir vanilės estraktu (vaniliniu cukrumi). Geriausia plakti elektriniu plakikliu, kadangi reikia tinkamai suplakti kiaušinių masę, kuri turi gautis kiek tirštoka.
- Į dubenį su kiaušinių plakiniu pamažu įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Obuolių Pyragas su Sutirštintu Pienu
Reikės:
- 200 g miltų
- 100 g sviesto (tirpinto)
- 3 kiaušinių
- 1 skardinės saldaus sutirštinto pieno (385 g)
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
- 2-4 obuolių
- razinų ir džiovintų spanguolių (nebūtinai)
Kaip gaminti:
- Dubenyje plaktuvu suplakite kiaušinius, supilkite sutirštintą pieną ir atvėsintą sviestą.
- Miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų persijokite, berkite žiupsnelį druskos ir per kelis kartus supilkite į kiaušinių masę.
- Viską suplakite plaktuvu iki vientisos masės.
- Įmaišykite smulkiai pjaustytus obuolius, razinas, džiovintas spanguoles (prieš tai jas nuplikykite verdančiu vandeniu).
- Kepimo indą ištepkite aliejumi ir supilkite masę.
Obuolių Pyrago su Pienu Sezoniškumas
Tradiciškai obuolių pyragų sezono pikas rugsėjo ir spalio mėnesį. Nors dar vienas laikotarpis obuolių pyragams sausio ir vasario mėnesį kai sandėliuojami obuoliai ima po truputį gesti. Atsiranda nedideli puvinukai dėl kurių obuolį išmesti gaila, palikti taip pat neišeina. Pats geriausias būdas padaryti daug daug obuolių pyragų. Tačiau norisi skirtingų obuolių pyragų.
Mėnuo | Populiarumas | Priežastis |
---|---|---|
Rugsėjis-Spalis | Didelis | Obuolių derliaus pikas |
Sausis-Vasaris | Vidutinis | Sandėliuojami obuoliai ima gesti |