pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sventiniai Mėsos Kepsniai - Receptai ir Patarimai Šventiniam Stalui

Sventiniai mesos kepsniai

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “sventiniai kepsniai” rasta receptų 880Šventiniai kepsniaiKaip orkaitėje iškepti sultingą mėsos kepsnį?

Sventiniai mesos kepsniai

Šventiniam Velykų stalui 3 mėsos vyniotiniai

Joks tradicinis Velykų stalas neįsivaizduojamas be mėsos vyniotinio. Tai daugelio mėgstamas šventinis užkandis. Vyniotinių būna keptų, kuriuos galima valgyti karštus, kaip pagrindinį patiekalą, taip pat atvėsinus, kaip užkandį. Keptuose vyniotiniuose labiau išryškėja mėsos ir įdaro skonis. Mėsos vyniotinius nesudėtinga pasigaminti namuose, be to jie daug skanesni nei pirktiniai. Gamyba nereikalauja daug pastangų, o rezultatas džiuginantis.

Velykinis vištienos vyniotinis su abrikosais

Šis pikantiško skonio vištienos vyniotinis papuoš Jūsų stalą. Įdarui galite rinktis ir kitus mėgstamus džiovintus vaisius, tarkim slyvas.

Jums reikės:

0.5 kilogramo vištienos faršo (šlaunelių ir krūtinėlių filė)

150 gramų šaltai rūkytos šoninės

10 vienetų džiovintų abrikosų

Saujelė sezamo sėklų

pagal skonį vištienos prieskonių

Paruošimo būdas:

Šventinis sprandinės vyniotinis su džiovintais baravykais

Šis šventiškas sprandinės vyniotinis tinka valgyti tiek karštas, kaip pagrindinis patiekalas su garnyru, tiek šaltas, kaip užkandis.

Jums reikės:

1 ir 1/5 kilogramo kiaulienos sprandinės

1 sauja džiovintų baravykų

1 sauja džiūvėsėlių

pagal skonį prieskonių mėsai

Paruošimo būdas:

  1. Sprandinę išpjaustyti į išklotinę. Vidų gausiai pabarstyti prieskoniais.
  2. Džiovintus baravykus užpilti vandeniu ir išmirkyti.
  3. Supjaustyti baravykus ir porą, pakepinti svieste. Iškepusius sumaišyti su džiuvėsėliais.
  4. Viename sprandinės krašte dėti įdarą, smulkinto česnako, petražolių.
  5. Standžiai sukti vyniotinį, pridedant dar įdaro.
  6. Surišti virve, pabarstyti prieskonių mišiniu.
  7. Vyniotinį dėti kepti į iki 150 C laipsnių įkaitintą orkaitę, kepti 2.5 val.

Traškūs vištienos kepsniai orkaitėje su marinuotų agurkų ir sūrio viršumi

Šie kepsniai pavyksta beprotiškai skanūs! Super traškūs, o agurkėlių ir sūrio viršus duoda kremiškumo bei lengvo pikantiškumo. Kepsnelius skanu valgyti ne tik šiltus, bet ir jau atvėsusius.

Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.

„Google Play“ ir „Google Play“ logotipas yra „Google LLC“ prekių ženklai.

  • Privatumo politika
  • Prekių ir pinigų grąžinimo politika
  • Taisyklės ir sąlygos
  • Slapukų politika (EU)

Nerodyti

Tvarkyti sutikimą

Siekdami teikti geriausią patirtį, įrenginio informacijai saugoti ir (arba) pasiekti naudojame tokias technologijas kaip slapukus. Jei sutiksime su šiomis technologijomis, galėsime apdoroti duomenis, tokius kaip naršymo elgsena arba unikalūs ID šioje svetainėje. Nesutikimas arba sutikimo atšaukimas gali neigiamai paveikti tam tikras funkcijas.

Funciniai Funciniai Visada aktyvus

Techninė saugykla arba prieiga yra griežtai būtina siekiant teisėto tikslo – sudaryti sąlygas naudotis konkrečia paslauga, kurios aiškiai paprašė abonentas arba naudotojas, arba tik tam, kad būtų galima perduoti ryšį elektroninių ryšių tinklu.

Parinktys Parinktys

Techninė saugykla arba prieiga yra būtina teisėtam tikslui išsaugoti nuostatas, kurių neprašo abonentas ar vartotojas.

Statistiniai Statistiniai

Techninė saugykla arba prieiga, kuri naudojama tik statistiniais tikslais. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.

Marketingo Marketingo

Techninė saugykla arba prieiga reikalinga norint sukurti naudotojų profilius reklamai siųsti arba sekti vartotoją svetainėje ar keliose svetainėse panašiais rinkodaros tikslais.

Šventiški mėsos kepsniai - 3 receptai žingsnis po žingsnio

Jei šeimą ir susirinkusius svečius norite nustebinti šiuo tuo ypatingu – kepkite gardų mėsos kepsnį. Jie paruošiami nesudėtingai, o ant šventinio stalo taps tikra puošmena ir nekasdieniu pagrindiniu patiekalu. Minkšti, sultingi, aromatingi – rinkitės net iš trijų receptų, kuriuos paruošėme ir aprašėme, kad įgyvendinti būtų kuo paprasčiau. Visi trys kepsniai yra skirtingi, bet tuo pačiu – kiekvienas jų yra puikiai tinkamas tiek šventiniam artėjančių Velykų stalui, tiek lėtiems savaitgalio pietums.

Glazūruotas kiaulienos kumpis – šventiškiausias iš visų trijų receptų. Jam reikės skirti šiek tiek daugiau laiko, bet pats gamybos procesas – neįtikėtinai paprastas! Išvirkite, aptepkite glazūra ir pašaukite į orkaitę, kol viršus gardžiai karamelizuosis.

Kiaulienos išpjovos kepsnį paruošite ne tik labai paprastai, bet ir greitai. Medus, česnakai ir sojų padažas suteiks jam itin sodraus skonio ir aromato, o mėsa bus ypatingai sultinga.

Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti kiek sudėtingesnis iššūkis, bet net ir šiame recepte viskas labai paprasta. Keptuvėje pakepinkite šoninę ir daržoves, įmaišykite sūrį, paruoštu įdaru aptepkite kalakutienos krūtinėlę ir susukite į ritinėlį. Beliks iškepti orkaitėje ir supjaustyti riekelėmis.

Kad ir kurį kepsnį pasirinksite, garnyrui puikiai tiks orkaitėje keptos daržovės ar šviežių daržovių salotos.

Pasitikite artėjančias šventes lengvai, gražiai ir labai gardžiai!

KIAULIENOS KUMPIS SU MEDAUS GLAZŪRA

Glazūruotas kiaulienos kumpis – tikra šventinio stalo pažiba. Lyg nužengęs nuo kulinarinio žurnalo puslapių, bet – čia pat, ant jūsų stalo. Tai tikrai įmanoma ir net nėra taip sudėtinga, kaip galėtų pasirodyti. Daržovių sultinyje lėtai ir ilgai virtą kumpį aptepkite medaus, apelsinų ir garstyčių padažu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol kumpis taps minkštas, o padažas karamelizuosis ir taps nuostabiai skania, saldžiarūgščio skonio glazūra!

  • Rinkitės didesnį kiaulienos kumpį – toks lėkštėje ant šventinio stalo atrodys gražiau. Kumpis, kurį kepiau aš, svėrė 2,3 kg.
  • Kumpį virkite su oda, o nuo išvirusio odą nupjaukite. Riebalų sluoksnį, esantį po oda, palikite, – apteptas glazūra ir kepdamas, jis aptirps ir gardžiai karamelizuosis.
  • Norėdami iškepti minkštą ir sultingą kumpį, remkitės vidine mėsos temperatūra. Ji turėtų siekti 65-70 laipsnių.
  • Sultinio, kuriame virė kumpis, neišpilkite. Tai – puikus gardžios sriubos pagrindas.
  • Kumpio likučius sandarame inde šaldytuve galite laikyti iki keturių-penkių dienų.