pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sveikuoliški Kopūstų Kotletai - Sveikatos Ir Skonio Derinys

Receptai

Varškės tešlos pyragėliai yra puikus pasirinkimas, kai norisi gardžių, lengvai paruošiamų kepinių. Šio recepto pagrindas – švelni varškės tešla, o įdaras, sudarytas iš kietojo sūrio, žaliojo svogūno ir virtų kiaušinių, suteikia pyragėliams subtilų skonį. Šie pyragėliai išlieka minkšti net ir kitą dieną, todėl jie idealiai tinka tiek šeimos pusryčiams, tiek vaišėms.

Reikalingi ingredientai

Tešlai:

Įdarui:

150 g kietojo sūrio
Žaliojo svogūno
4 virti kiaušiniai
Žingsnis po žingsnio tešlos paruošimas

Tešlos ruošimas

Pirmiausia dubenyje sumaišome varškę su grietine, soda ir žiupsneliu druskos. Soda šiuo atveju bus puikiai užgesinta grietine, todėl papildomo acto naudoti nereikia.

Ingredientų sujungimas

Į varškės masę įmušame kiaušinius ir įberiame cukraus. Viską plakame mikseriu kelias minutes, kol masė taps vientisa ir šiek tiek puri.

Miltų įmaišymas

Į gautą mišinį po truputį sijojame miltus. Greitai, bet atsargiai išmaišome tešlą, kol ji tampa minkšta, bet nelimpa prie rankų.

Tešlos atidėjimas

Paruoštą tešlą uždengiame ir paliekame trumpam pastovėti kambario temperatūroje, kol ruošiame įdarą.

Įdaro paruošimas

Produktų paruošimas

Virtus kiaušinius ir kietąjį sūrį sutarkuojame stambia tarka. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustome.

Sumaišymas

Tarkuotus kiaušinius, sūrį ir svogūnus sumaišome dubenyje. Pagardiname druska pagal skonį. Įdaras paruoštas!

Pyragėlių formavimas ir kepimas

Tešlos formavimas

Tešlą susukame į ilgą virvelę (ritinėlį) ir supjaustome į vienodo dydžio dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiojame į nedidelį apskritimą.

Įdaro dėjimas

Į kiekvieno apskritimo centrą dedame šaukštą paruošto įdaro, kraštus užlenkiame ir gerai užspaudžiame, kad pyragėliai nesiskleistų kepant.

Kepimas

Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų ir kepame pyragėlius iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir įgaus auksinį atspalvį.

Patarimai ir įvairovė

Šie pyragėliai puikiai išlaiko minkštumą net ir kitą dieną, todėl juos galima drąsiai ruošti iš anksto. Įdarą galima pritaikyti pagal savo skonį – vietoje sūrio ir kiaušinių naudokite grybus, mėsą ar bulvių košę.

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

Žiedinį kopūstą nuplauti, suskirstyti žiedynais ir trumpai išvirti pasūdytame vandenyje. Vandenį nupilti, žiedinį kopūstą sutrinti ir palikti atvėsti.

Į atvėsusią masę įmušti kiaušinį, suberti kuskusą, džiūvėsėlius, prieskonius ir palikti pastovėti apie 15 minučių. Galiausiai įmaišyti smulkintus žalumynus, smulkiai supjaustytą svogūną ir tarkuotą sūrį.

Iš paruoštos masės delnais formuoti 10 kroketų. Sudėti kroketus į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, kiekvieną šiek tiek ištepti aliejumi ir kepti 190-200 C laipsnių orkaitėje, kol gražiai apkeps.

Žiedinių kopūstų kotletai orkaitėje

Autorius apie receptą: Visi žino bulvių kroketus, o aš siūlau jums pasigaminti iš žiedinio kopūsto. Tikrai labai skanus, mums patiko! Visi žino bulvių kroketus, o aš siūlau jums pasigaminti iš žiedinio kopūsto. Tikrai labai skanus, mums patiko! Andželika

AKCIJOS:

Rodyti akcijas

TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 5
470 gramų žiedinių kopūstų (1/2 nedidelio kalafioro)
1 vienetas kiaušinių (didesnio)
60 gramų sūrio (smulkiai tarkuoto)
50 gramų kuskuso
0.5 vieneto svogūnų
1 šaukštas maltų džiūvėsėlių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek krapų (smulkintų)
šiek tiek petražolių (smulkintų)
šiek tiek aliejaus

Neįtikėtinai skanūs kotletai iš šviežių kopūstų ir nei gramo mėsos

Paruošimas:

1. Iškart prieš gaminant pilame į puodą vandenį, dedame ant ugnies ir užviriname.

2. Baltagūžį kopūstą pjaustome kaip įmanoma ploniau, dedame į verdantį vandenį.

3. Verdame kopūstą 7-10 min kol bus pusiau išviręs. Jei kopūstas senas, jį reikės virti ilgiau.

4. Dvi stambias svogūno galvutes nulupame ir pjaustome smulkiais kubeliais.

5. Į įkaitintą keptuvę dedame gabaliuką sviesto ir dedame visus supjaustytus svogūnus.

6. Apkepame svogūnus ant vidutinės ugnies iki pagels, periodiškai maišydami, kad nepridegtų. Dedame į lėkštę ir paliekame ataušti.

7. Pusiau išvirusį kopūstą dedame į kiaurasamtį, leidžiame nutekėti nereikalingam skysčiui.

8. Leidžiame kopūstui pilnai ataušti ir skysčio likučius nuspaudžiame rankomis.

9. Dedame kopūstą į gilų dubenį, pridedame ataušusius svogūnus, 2 kiaušinius, druską, manų kruopas, žalumynus (pas mane džiovinti) ir prieskonius (pagal skonį).

10. Viską gerai išmaišome ir leidžiame faršui pastovėti 10 min, kad manai išbrinktų.

11. Formuojame kotletus ir dedame į įkaitintą keptuvę, suteptą sviestu, apkepame iš abiejų pusių iki pagels, uždengę dangčiu. Tokie kotletai kepa labai greitai. Iš šio ingredientų kiekio man išeina 10-12 kotletų.

Kopūstų ir cukinijų kotletai: Sveikas ir sotus patiekalas

Šie kopūstų ir cukinijų kotletai yra lengvi, maistingi ir labai gardūs. Juos galima greitai paruošti, todėl jie puikiai tinka tiek savaitės pietums, tiek vakarienei. Daržovių derinys suteikia patiekalui švelnumo ir malonaus traškumo, o paprasti prieskoniai išryškina natūralų skonį. Be to, šis receptas puikiai tinka norintiems sumažinti mėsos vartojimą ar tiesiog praturtinti savo mitybą daržovėmis.

Ingredientai (2 porcijoms):

Paruošimas:

Cukinijų paruošimas:

Kopūstų paruošimas:

Smulkiai supjaustykite kopūstus, kad gabalėliai būtų nedideli. Tai padės jiems greičiau iškepti ir išlaikyti šiek tiek traškumo.

Sumaišykite ingredientus:

Dideliame dubenyje sumaišykite nusausintas cukinijas, smulkintus kopūstus, žaliuosius svogūnus, kiaušinį, miltus ir visus prieskonius. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų. Mišinys turi būti pakankamai tvirtas, kad būtų galima formuoti kotletus.

Formavimas ir kepimas:

Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite šiek tiek aliejaus. Suformuokite iš mišinio nedidelius kotletus, apvoliokite juos miltuose ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir taps aukso spalvos.

Patiekimas:

Kotletai geriausiai skanūs šilti, tačiau galite juos mėgautis ir kambario temperatūroje. Jie puikiai tinka su salotomis, padažu arba tiesiog kaip užkandis.

Patarimai:

Šiuose kotletuose gausu vitaminų C, K ir skaidulų. Jie yra mažai kaloringi, todėl tinka tiems, kurie nori lengvesnės vakarienės.
Jei norite dar daugiau skonio, į tešlą galite įmaišyti šiek tiek parmezano ar kitokio sūrio.

Kopūstų ir cukinijų kotletai – puikus sveiko ir skanaus patiekalo pavyzdys, kuris patiks net ir tiems, kurie nemėgsta daržovių!

Up Next

Tinginys su graikiniais riešutais: klasikinis desertas su riešutų traškesiu

Don't Miss

Korėjietiškos cukinijų ir morkų salotos: gaivios ir traškios

You may like
Click to comment
Leave a Reply