Receptai
Varškės tešlos pyragėliai yra puikus pasirinkimas, kai norisi gardžių, lengvai paruošiamų kepinių. Šio recepto pagrindas – švelni varškės tešla, o įdaras, sudarytas iš kietojo sūrio, žaliojo svogūno ir virtų kiaušinių, suteikia pyragėliams subtilų skonį. Šie pyragėliai išlieka minkšti net ir kitą dieną, todėl jie idealiai tinka tiek šeimos pusryčiams, tiek vaišėms.
Reikalingi ingredientai
Tešlai:
Įdarui:
150 g kietojo sūrio
Žaliojo svogūno
4 virti kiaušiniai
Žingsnis po žingsnio tešlos paruošimas
Tešlos ruošimas
Pirmiausia dubenyje sumaišome varškę su grietine, soda ir žiupsneliu druskos. Soda šiuo atveju bus puikiai užgesinta grietine, todėl papildomo acto naudoti nereikia.
Ingredientų sujungimas
Į varškės masę įmušame kiaušinius ir įberiame cukraus. Viską plakame mikseriu kelias minutes, kol masė taps vientisa ir šiek tiek puri.
Miltų įmaišymas
Į gautą mišinį po truputį sijojame miltus. Greitai, bet atsargiai išmaišome tešlą, kol ji tampa minkšta, bet nelimpa prie rankų.
Tešlos atidėjimas
Paruoštą tešlą uždengiame ir paliekame trumpam pastovėti kambario temperatūroje, kol ruošiame įdarą.
Įdaro paruošimas
Produktų paruošimas
Virtus kiaušinius ir kietąjį sūrį sutarkuojame stambia tarka. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustome.
Sumaišymas
Tarkuotus kiaušinius, sūrį ir svogūnus sumaišome dubenyje. Pagardiname druska pagal skonį. Įdaras paruoštas!
Pyragėlių formavimas ir kepimas
Tešlos formavimas
Tešlą susukame į ilgą virvelę (ritinėlį) ir supjaustome į vienodo dydžio dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiojame į nedidelį apskritimą.
Įdaro dėjimas
Į kiekvieno apskritimo centrą dedame šaukštą paruošto įdaro, kraštus užlenkiame ir gerai užspaudžiame, kad pyragėliai nesiskleistų kepant.
Kepimas
Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų ir kepame pyragėlius iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir įgaus auksinį atspalvį.
Patarimai ir įvairovė
Šie pyragėliai puikiai išlaiko minkštumą net ir kitą dieną, todėl juos galima drąsiai ruošti iš anksto. Įdarą galima pritaikyti pagal savo skonį – vietoje sūrio ir kiaušinių naudokite grybus, mėsą ar bulvių košę.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.Žiedinį kopūstą nuplauti, suskirstyti žiedynais ir trumpai išvirti pasūdytame vandenyje. Vandenį nupilti, žiedinį kopūstą sutrinti ir palikti atvėsti.
Į atvėsusią masę įmušti kiaušinį, suberti kuskusą, džiūvėsėlius, prieskonius ir palikti pastovėti apie 15 minučių. Galiausiai įmaišyti smulkintus žalumynus, smulkiai supjaustytą svogūną ir tarkuotą sūrį.
Iš paruoštos masės delnais formuoti 10 kroketų. Sudėti kroketus į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, kiekvieną šiek tiek ištepti aliejumi ir kepti 190-200 C laipsnių orkaitėje, kol gražiai apkeps.

Žiedinių kopūstų kotletai orkaitėje
Autorius apie receptą: Visi žino bulvių kroketus, o aš siūlau jums pasigaminti iš žiedinio kopūsto. Tikrai labai skanus, mums patiko! Visi žino bulvių kroketus, o aš siūlau jums pasigaminti iš žiedinio kopūsto. Tikrai labai skanus, mums patiko! Andželika
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 5470 gramų | žiedinių kopūstų (1/2 nedidelio kalafioro) |
1 vienetas | kiaušinių (didesnio) |
60 gramų | sūrio (smulkiai tarkuoto) |
50 gramų | kuskuso |
0.5 vieneto | svogūnų |
1 šaukštas | maltų džiūvėsėlių |
pagal skonį | druskos |
pagal skonį | pipirų |
šiek tiek | krapų (smulkintų) |
šiek tiek | petražolių (smulkintų) |
šiek tiek | aliejaus |

Neįtikėtinai skanūs kotletai iš šviežių kopūstų ir nei gramo mėsos
Paruošimas:
1. Iškart prieš gaminant pilame į puodą vandenį, dedame ant ugnies ir užviriname.
2. Baltagūžį kopūstą pjaustome kaip įmanoma ploniau, dedame į verdantį vandenį.
3. Verdame kopūstą 7-10 min kol bus pusiau išviręs. Jei kopūstas senas, jį reikės virti ilgiau.
4. Dvi stambias svogūno galvutes nulupame ir pjaustome smulkiais kubeliais.
5. Į įkaitintą keptuvę dedame gabaliuką sviesto ir dedame visus supjaustytus svogūnus.
6. Apkepame svogūnus ant vidutinės ugnies iki pagels, periodiškai maišydami, kad nepridegtų. Dedame į lėkštę ir paliekame ataušti.
7. Pusiau išvirusį kopūstą dedame į kiaurasamtį, leidžiame nutekėti nereikalingam skysčiui.
8. Leidžiame kopūstui pilnai ataušti ir skysčio likučius nuspaudžiame rankomis.
9. Dedame kopūstą į gilų dubenį, pridedame ataušusius svogūnus, 2 kiaušinius, druską, manų kruopas, žalumynus (pas mane džiovinti) ir prieskonius (pagal skonį).
10. Viską gerai išmaišome ir leidžiame faršui pastovėti 10 min, kad manai išbrinktų.
11. Formuojame kotletus ir dedame į įkaitintą keptuvę, suteptą sviestu, apkepame iš abiejų pusių iki pagels, uždengę dangčiu. Tokie kotletai kepa labai greitai. Iš šio ingredientų kiekio man išeina 10-12 kotletų.
Kopūstų ir cukinijų kotletai: Sveikas ir sotus patiekalas
Šie kopūstų ir cukinijų kotletai yra lengvi, maistingi ir labai gardūs. Juos galima greitai paruošti, todėl jie puikiai tinka tiek savaitės pietums, tiek vakarienei. Daržovių derinys suteikia patiekalui švelnumo ir malonaus traškumo, o paprasti prieskoniai išryškina natūralų skonį. Be to, šis receptas puikiai tinka norintiems sumažinti mėsos vartojimą ar tiesiog praturtinti savo mitybą daržovėmis.
Ingredientai (2 porcijoms):
Paruošimas:
Cukinijų paruošimas:
Kopūstų paruošimas:
Smulkiai supjaustykite kopūstus, kad gabalėliai būtų nedideli. Tai padės jiems greičiau iškepti ir išlaikyti šiek tiek traškumo.
Sumaišykite ingredientus:
Dideliame dubenyje sumaišykite nusausintas cukinijas, smulkintus kopūstus, žaliuosius svogūnus, kiaušinį, miltus ir visus prieskonius. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų. Mišinys turi būti pakankamai tvirtas, kad būtų galima formuoti kotletus.
Formavimas ir kepimas:
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite šiek tiek aliejaus. Suformuokite iš mišinio nedidelius kotletus, apvoliokite juos miltuose ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir taps aukso spalvos.
Patiekimas:
Kotletai geriausiai skanūs šilti, tačiau galite juos mėgautis ir kambario temperatūroje. Jie puikiai tinka su salotomis, padažu arba tiesiog kaip užkandis.
Patarimai:
Šiuose kotletuose gausu vitaminų C, K ir skaidulų. Jie yra mažai kaloringi, todėl tinka tiems, kurie nori lengvesnės vakarienės.
Jei norite dar daugiau skonio, į tešlą galite įmaišyti šiek tiek parmezano ar kitokio sūrio.
Kopūstų ir cukinijų kotletai – puikus sveiko ir skanaus patiekalo pavyzdys, kuris patiks net ir tiems, kurie nemėgsta daržovių!
Up NextTinginys su graikiniais riešutais: klasikinis desertas su riešutų traškesiu
Don't MissKorėjietiškos cukinijų ir morkų salotos: gaivios ir traškios