Net ir šiais laikais, kai tortų, pyragų ir kitų saldumynų pasirinkimas didžiulis, lietuviai ir toliau mielai renkasi nostalgiją keliantį vyniotinį. Tačiau varškės kremas puikiai dera ne tik su tradiciniais kepiniais. Žemiau rasite įvairių receptų su šiuo nuostabiu kremu.
Plikyti Sausainiai su Varškės Kremu
Plikyti sausainiai su varškės kremu - tikra švenčių stalo puošmena. Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi plikytų sausainių su varškės kremu receptu. Pavyks, jei laikysitės recepto eigos.
Gaminimo Eiga
- Pieną su sviestu įkaitinkite, suberkite cukrų ir maišykite, kol cukrus ištirps. Kai tik masė užvirs, iškart nukelkite nuo viryklės. Suberkite miltus ir mediniu šaukštu maišykite, kad neliktų sausų gumuliukų.
- Į tešlą po vieną muškite kiaušinius ir gerai išmaišykite kaskart. Tešla turi sušokti į gumulą. Jei tešla gaunasi skystoka, tuomet dėkite ant viryklės ir dar maišant pakaitinkite, kol sutirštės.
- Tešlą dėkite į konditerinį maišelį ir spauskite sausainius į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi. Kepkite 200 laipsnių apie 20 min., kol viršus paruduos.
- Kremui varškę (geriau kreminę) išsukite su kambario temperatūros sviestu ir kondensuotu pienu iki vientisos masės.
Vyniotinis su Moliūgu ir Varškės Kremu
Nors dažniausiai iš moliūgų gaminamos trintos sriubos tyrė ar troškiniai, tačiau šios daržovės skonis puikiai atsiskleidžia ir kepiniuose. Tad išsikepkite kvapnų biskvitą, pagardinkite jį gaiviu varškės kremu ir susukite į vyniotinį.
"Kuršėnų" Vyniotinis
Pasigaminti namuose „Kuršėnų“ vyniotinį nėra sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. IŠKEPKITE BISKVITĄ. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C temperatūros. Kepimo indą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi. Į nedidelį prikaistuvį suberkite aguonas ir supilkite pieną.
- Likusiame piene išmaišykite miltus (turi nelikti gumuliukų) ir supilkite į užvirusį.
- Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, išbrinkinkite ir ištirpinkite puodelyje virš garų.
Amerikietiški Blynai su Varškės Kremu ir Sūria Karamele
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai nekasdieniškas blynų patiekalas, bet jis puikiai tiktų šventiniam savaitgaliui. Didelius, per visą keptuvę iškeptus, amerikietiško stiliaus blynus sutepkite vaniliniu varškės kremu ir apliekite sūria karamele.
Trapios Tešlos Pyragas su Varškės Kremu
Trapi tešla su gausiu varškės kremu. Pyragas labai skanus!
Ingredientai:
- 5 vienetai kiaušinių
- 200 gramų sviesto 82%
- 6 valgomieji šaukštai cukraus pudros
- 5 valgomieji šaukštai miltai
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
- 500 gramų varškės
- 1 pakelis vanilinio pudingo
Paruošimo būdas:
- Sviestą ištrinti su 3 šaukštais cukraus pudros ir vaniliniu cukrumi, dedant po vieną trynį.
- Į sviesto masę sijoti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir minkyti tešlą, jeigu reikia miltų imti tiek,kad tešla tiktų minkymui.
- Varškę ištrinti su pudingo milteliais.
- Kiaušinių baltymus išplakti iki putų su 3 šaukštais cukraus pudros. Baltymų masę maišyti su varškės mase.
- Tešla iškloti kepimo formos dugną ir kraštus. Varškės masę krėsti ant tešlos į formą.
- Kepti apie 50 minučių iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Šį desertą projektui „100 tortų Lietuvai“ skyrė sveikatingumo centras „Dainava“, veikiantis pačiame Druskininkų miesto centre, netoli pagrindinės kurorto pėsčiųjų gatvės - Vilniaus alėjos.
| Patiekalas | Pagrindiniai ingredientai | Ypatybės |
|---|---|---|
| Plikyti sausainiai | Pienas, sviestas, miltai, kiaušiniai, varškė, kondensuotas pienas | Šventinis patiekalas, lengvai pagaminamas |
| Vyniotinis su moliūgu | Moliūgas, biskvitas, varškės kremas | Netradicinis skonis, puikiai tinka rudens sezonui |
| Amerikietiški blynai | Blynai, varškės kremas, sūri karamelė | Šventinis savaitgalio patiekalas, nekasdienis skonis |
| Trapios tešlos pyragas | Trapia tešla, varškės kremas | Gausus ir labai skanus |
