pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sveiki žuvies kotletai - skanūs ir sveiki patiekalai

Šie kotletai-lizdeliai bus sultingesni, be to, jie reikalauja mažiau ingredientų, o įdarą galima keisti ir kaskart gauti vis naujo skonio patiekalą pagal tą patį receptą.

  • 300 gramų maltos mėsos,
  • 1 didelis svogūnas,
  • 70 gramų džiūvėsėlių,
  • 1 kiaušinis,
  • druska ir prieskoniai,
  • 4 kiaušiniai,
  • 100 mililitrų pieno,
  • žolelės,
  • bet koks kietasis sūris,
  • keli vyšniniai pomidorai.

Pirmiausia atsargiai išminkykite faršą su džiūvėsėliais, 1 kiaušiniu, smulkiai pjaustytu svogūnu ir prieskoniais.

Kepimui tinkamų indelių dugnus ištepkite sviestu ir paskirstykite faršą, kaip parodyta toliau esančioje nuotraukoje. Į kiekvieno lizdelio vidurį įdėkite šiek tiek tarkuoto sūrio.

Atskirame inde sumaišykite likusius 4 kiaušinius, pieną ir žoleles. Supilkite padažą į maltą mėsą, į centrą įdėkite pomidoro griežinėlį ar visą pomidoriuką, jei turite vynuoginių pomidorų.

Įdėkite kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 30 min.

Skanaus!

Receptas vaizdo įraše:

Į centrą galite įdėti įvairius įdarus – nuo ​​grybų iki sūrių mišinio.

Žuvies kotletai

Daug kam net mintis apie žuvies kotletus primena nelabai kokius kvapus virtuvėje:) Kiti dar pamena ir tuos laikus, kai į tuos kotletus keliaudavo abėjotino šviežumo ingredientai, o jei jau dvoks visa virtuvė, tai koks skirtumas nuo ko?:)

Šie, žinokit, kitokie. Sultingi ir minkšti viduje, itin traškūs išorėje, ir jokio įkyraus kvapo! Žinoma, rašau čia savo įspūdžius, nes kotletams naojau kokybišką menkės filė. Buvau nusipirkusi jos šaldytos, tad per porą valandų ji atitirpo, dar turėjau iš vakaro virtų bulvių, tad lengvą vakarienę paruošti buvo gana paprasta ir greita.

Jums turbūt jau kirba klausimas kur ta paslaptis, kodėl teigiu, kad šie kotletai neturi įkyraus žuvies kvapo? Paslaptis tame, kad žuvis kotletams pirmiausia išverdama garuose! Per kelias minutes ji tampa sultinga ir minkšta (šiukštu nepervirkit, nes su laiku ji tik kietės!), tada ją nors ir rankomis galima sutrupinti į masę kotletams. Jei netingit, galit ir sumalti. Arba sukapoti peiliu. Tiks viskas:)

Aš savo žuvies kotletus patiekiau su kalafiorų koše ir raugintais agurkais. Man skonis ypatingai gerai suderėjo:)

clock clock icon

cutlery cutlery icon

folder folder icon

instagram instagram icon

pinterest pinterest icon

print print icon

squares squares icon

heart heart icon

heart solid heart solid icon

Patys subtiliausi žuvies kotletai: sultingi ir skanūs. Paprastas naminis receptas

Kotletai – universalus patiekalas, kurį galima paruošti gana įvairiai. Pavyzdžiui, Europos šalyse mėsa kotletams nemalinama į faršą, o Azijoje patiekiama net šalta. Galite gaminti kotletus iš įvairių rūšių mėsos, įskaitant žuvį. Šis mėsos delikatesas pasirodo švelnus ir dietinis. Svarbiausia pasirinkti gerą žuvį, be papildomų kaulų ir kartumo.

Žuvies kotletų ingredientai:

Duonos gabalėlius reikia nuimti nuo plutos ir sudėti į gilų dubenį. Duonos trupinius užpilkite pienu ir leiskite šiek tiek suminkštėti.

Šiuo metu smulkiai supjaustykite česnaką, o svogūną supjaustykite mažais kvadratėliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, apkepkite svogūną ir česnaką iki šiek tiek auksinės spalvos.

Supjaustykite filė mažais atsitiktiniais gabalėliais. Išimkite duoną iš pieno ir išspauskite drėgmės perteklių.

Tiek duoną, tiek žuvį sumalame mėsmale, taip pat per šį virtuvės indą perleidžiame svogūnų-česnakų mišinį.

Faršo paviršių uždenkite maistine plėvele ir pusvalandžiui padėkite į šaltą vietą.

Tada iš šalto faršo formuojame kotletus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų (jis turi visiškai uždengti dugną), išdėliokite žuvies kotletus.

Kepkite žuvies produktą iš kiekvienos pusės 10 minučių.

Taip paruošite sultingus ir skanius žuvies kotletus.

Jūros žuvys keps greičiau nei upių žuvys.

Žuvies kotletukai su moliūgais

Svogūną arba porą smulkiai supjaustome. Moliūgą ir morką stambiai sutarkuojame.

Į keptuvę įpilame šaukštą aliejaus ir suberiame susmulkintą svogūną, švelniai pakepiname apie 10 minučių.

Sudedame tarkuotą moliūgą ir morkas, keptuvę uždengiame ir dar patroškiname 5–10 minučių arba kol daržovės suminkštės.

Reklama41011

Jei lydekų filė yra kaulų, juos kruopščiai išrenkame ir žuvį sudedame į maisto smulkintuvą arba sumalame mėsmale.

Maltą žuvį sukrečiame į dubenį, ten pat suberiame moliūgus, morkas ir svogūnus, supilame grietinėlę, labai gerai išmaišome. Jei masė skysta – įberiame manų ar džiūvėsėlių. Į gautą masę įmušame kiaušinius, pagardiname druska ir dar kartą gerai pasidarbuojame šaukštu ar šakute.

Rankomis ar šaukštu formuojame kukuliukus ir kepame aliejuje. Po 4 minutes kiekvienai kotletuko pusei užteks iškepti.

IngredientaiPatarimas

Idėjos: Valgykite su žalia, špinatais ar brokoliais pagardinta bulvių koše. Lydeką galite keisti menke ar jūrine lydeka.

Beata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiAlina parašė:

Labai labai skanu! Svelnus skonis, tiesiog pasaka bet nesuprantu, kodel keptuveje gavosi lepsiai ir lipo prie dugno… Ir dziuveseliu dejau, kad formuotusi.. Hmmm

Rašyti komentarą