pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Ilgai troškinta jautiena - receptai ir patarimai

365 geros dienos

Šio patiekalo aprašymas užtruko gan ilgai. Vis jį atidėliojau ir tikrai nežinau, kodėl. Gal kad niekaip nesugalvojau, kaip aprašyti šį troškinį. Bet juk ne kiekvienam patiekalui reikia labai ilgos įžangos ir priešistorės, kaip ir iš kur jis atkeliavo.
Apie jautienos cimesą galiu pasakyti tiek, kad tai yra vienas iš puikiausių kada nors gamintų ir valgytų patiekalų. Gaminimo eiga labai paprasta, ingredientų vos keletas ir visi paprasti, o rezultatas - fantastiškas. Mėsa taip gerai išsitroškina, kad subyra vos paliesta šakute. Tikrai negaila tų ilgų valandų jį troškinant. Sakyčiau, puikus šventinis patiekalas, kai nesinori labai ilgai krapštytis ties virykle (tas keturias valandas, kol troškinys darbuojasi orkaitėje, galima skirti kitiems darbams, reikalams ar patiekalams), kai baisu ką nors sugadinti ir patiekalą pagaminti neskanų ir nepavykusį (svarbiausia - neskubėti ir neskubinti jo toje orkaitėje), bet kai tuo pačiu norisi visus išversti iš koto (ir iš klumpių) patiekalo skoniu.
Jautienos cimesą valgiau ir gaminau ne pirmą kartą. Nors šįkart nieko nešventėme, bet puikus oras, skanus maistas ir geras vynas savaime tapo maža švente. Beje, vynas - Castillo de Albai Reserva 2008 rioja - labai tiko prie troškinio. Puikiai atsvėrė troškinio saldumą. Vaisių poskonio, o kvapas ir skonis labai panaušus į troškinio kvapą. Nesu vynų specialistas, bet man šitas vynas ir šitas troškinys puikiai derėjo.

Ar gaminčiau dar kartą? Taip, taip ir dar kartą taip. Tikrai verta tas keturias valandas laukti, kol mėsa išsitroškina. Ji ne ir be galo skani, ir minkšta. Kartu ir saldi, bet ne per daug. Beje, tikrai tinka paleo mitybos šalininkams ir kitiems, besimaitinantiems sveikai.

Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Kartu su morkomis galima įdėti ir bulvių, tačiau jų man čia tikrai nė trupučio netruko. Nei troškintų, nei atskirai virtų. Na, nebent žiemą, kai norėsis sotesnio maisto, nuomonė pasikeis.

Troškinys su jautiena - visi receptai

Strelkabelka.lt: Šis troškinys gana paprastas, gimęs iš to, kas buvo šaldytuve ir ką radau vėlyvą šeštadienio popietę Halės turguje. Vietoj įprastai tokiuose troškiniuose naudojamo vyno pyliau tamsų alų. Niekada nenaudojau grietinės košėje, bet A new way to dinner rekomendavo įdėti ir tikino, kad bus gerai. Nepasakyčiau, kad tai labai sužavėjo, man vis tik labiau patinka grietinėlė arba pienas. Bet išbandykit, o gal patiks!

Jautienos ir daržovių troškinys 4 asm.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, sumeskite į gilesnį dubenėlį, apibarstykite atskirame indelyje sumaišytais prieskoniais (druska, pipirais, imbieru ir paprika) ir bent pusvalandį marinuokite. Visas daržoves.

Žymės: troškinys, mėsa, jautiena, daržovės, receptai, Jautienos troškinys

Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė

Kategorija: Patiekalai iš jautienos ir veršienos

Paskelbė: Lankytojas

22 Gruodžio 2019

Savaitgaliais, kai galiu praleisti savo virtuvėje daugiau laiko, labai mėgstu pasirinkti gaminti tokį maistą, kuriam reikia daugiau laiko ir meilės. Šį receptą pamačiau Beatos laidoje ir nusprendžiau, kad noriu kažko panašaus nuostabiems savaitgalio pietums. Rezultatas buvo nuostabus ir to vertas, tik galiu pasakyti, kad pats paruošimo laikas nėra ilgas ar sudėtingas, tik kepimo laikas yra ilgokas.

  • jautienos kulninė: 2 gabalų (maždaug 1 kilogramo)
  • druska: pagal skonį
  • juodieji pipirai: žiupsnelio
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų (jautienos apvoliojimui)
  • morkos: 3
  • svogūnai: 1
  • lapkotinio saliero stiebai: 4-6
  • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
  • baltas vynas: 1 stiklinės
  • konservuoti pomidorai: 1 skardinės
  • aliejus: šlakelio
  • vanduo: 2 stiklinių
  • lauro lapai: kelių
  1. Iš pradžių jautieną pabarstykite druska ir pipirais. Apvoliokite miltuose.
  2. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite jautieną. Perkelkite ją į kepimo skardą.
  3. Tada daržoves nulupkite. Morkas susipjaustykite stambiais gabaliukais, svogūną žiedais, o lapkotinį salierą tiesiog griežinėliais.
  4. Keptuvėje pakepinkite daržoves ir sudėkite pomidorų pastą. Šiek tiek pakaitinkite.
  5. Supilkite konservuotus pomidorus, berkite druskos, pilkite vandens ir vyno. Pakaitinkite keletą minučių.
  6. Supilkite ant kulninės. Dėkite lauro lapų. Uždenkite troškinį dangčiu arba folija.
  7. Kepkite 140 laipsnių temperatūros orkaitėje 5 valandas arba 160 laipsnių 2-3 valandas.
  8. Patiekite su bulvių koše arba makaronais ir skanaukite!

Patiko receptas? Pasidalink!

Ingredientai

1. Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių temperatūros.

2. Pusę sviesto ištirpinkite troškinimo inde ant viryklės ir pakepinkite su svogūnais ir česnakais, kol šie suminkštės.

3. Tuo tarpu mėsą suvoliokite su miltais. Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir jame apkepinkite mėsą, kol paruduos. Sudėkite į troškinimo indą „pas svogūnus su česnakais“.

4. Įdėkite morkas, salierą, muskatą, kvapniuosius pipirus, pasūdykite ir įdėkite juodųjų pipirų pagal skonį ir supilkite „Guinness“ alų. Troškinimo indą sandariai uždenkite (geriausiai tam tinka ketaus troškinimo puodas) ir pašaukite į orkaitę. Troškinkite apie 4-6 valandas, priklausomai nuo mėsos, kol ji bus visiškai minkšta. Supilkite apelsinų sultis ir tarkuotą žievelę ir palikite vėsti pernakt.

5. Prieš patiekdami valgyti, įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių ir pašildykite apie 45 minutes. Taip rekomenduoja airiai. Ragavau šį patiekalą ir ką tik pagamintą, ir pašildytą kitą dieną – visaip skanu.

6. Patiekite su bulvių koše apibarstę petražolėmis. Itin geras patiekalas šaltam žiemos vakarui.