pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Cukinijų Blynai su Lašiša: Gurmaniškas Receptas

Ar gali būti suderinti blynai su žuvimi? Tikrai taip! Šie cukinijų blyneliai su lašiša ir krapų padažu - puikus ir sveikas pasirinkimas pietums ar vakarienei.

Cukinijų blynai yra pats geriausias dalykas, koks tik gali atsitikti vasarą, dar, žinoma, geri dalykai yra švieži pomidorai, agurkai, braškės, vyšnios, agrastai, serbentai, kopūstai, žiediniai kopūstai, saldūs pipirai, šviežios morkos, žali žirneliai, šviežios mažos bulvės ir t.t.

Cukinijų kelionė iki mūsų lėkščių

Cukinijos kelionė iki mūsų daržų ir lėkščių prasidėjo prieš tūkstančius metų dabartinėje Meksikos ir Centrinės Amerikos teritorijoje. Ši daržovė, priklausanti moliūginių šeimai, buvo auginama jau senovės civilizacijų - actekų ir majų laikais. XVI amžiuje europiečiai, tyrinėjantys Naująjį pasaulį, atrado šią neįprastą daržovę ir parvežė ją į Europą.

Italų sodininkai ėmė eksperimentuoti su augalu, galiausiai išvesdami švelnesnę ir plonesnę daržovės versiją, kurią šiandien vadiname cukinija (it. Italai ne tik tobulino cukinijos veislę, bet ir kūrė įvairius patiekalus, kurie pabrėžė šios daržovės universalumą. Laikui bėgant, cukinijos populiarumas plito po Europą. Šiandien cukinija yra nepakeičiama įvairių šalių virtuvėje.

Viduržemio jūros regiono šalyse ji kepama, troškinama, derinama įvairiuose patiekaluose. Azijoje - kepama wok’e su kitomis daržovėmis, o Šiaurės Amerikoje - naudojama kepiniams ir žalia - kaip makaronų pakaitalas. Na, O Lietuvoje, šeiminkių išradingumas viską nustelbia! Cukinijos ir marinuojamos, ir rauginamos, naudojamos net desertuose ir t.t.

Ingredientai

  • 2 vnt. ekologiškų cukinijų
  • 8 vnt. ekologiškų kiaušinių
  • Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  • Šiek tiek ekologiškos ciberžolės
  • Ekologiško neraf. aliejaus kepimui
  • 180 g miltų: a) Keto varinatas - migdolų miltų +1 a.š.
  • 1 v.š.
  • Apie 5 nekupini v.š.
  • 4 v.š.
  • 1,5 v.š.
  • 1 v.š.

Ir pusryčiams, ir vakarienei, ir pietums - viskam tinka…. Skanumas begalinis, tik miltų dedu nelabai daug, tai juos kepti reikia atsargiai ir gražiai, o rūkytos lašišos gabalėlį įdedu į vidų, t. y. šaukštą tešlos palyginu, tada sulenkiu gražiai lašišos keletą gabalėlių ir ant viršaus vėl šaukštas tešlos, kad įdarą uždengtų.

Gaminimo eiga

  1. Cukiniją sutarkuoti burokine tarka, sudėti į indą.
  2. Lašišą supjaustyti ~2 cm dydžio kubeliais, sudėti kartu su cukinija.
  3. Kalendrą supjaustyti (galima stambiau), pasiliekant kelis lapelius papuošimui. Ji taip pat keliauja į indą.
  4. Įmušti kiaušinį, dosniai įberti juodujų pipirų ir truputį druskos. Viską gerai išmaišyti. Dėti 2 šaukštus miltų ir vėlgi viską išmaišyti.
  5. Keptuvėje įkaitinti šaukštą aliejaus (kepimui naudoju kokosų), šaukštu kabinti paplotėlių masę ir dėti į keptuvę. Blynelių išeis apie 6 - tai priklausys nuo to, kokio dydžio jie bus.

Cukiniją sutarkuokite burokine tarka. Pabarstykite druska ir šiek tiek palaukite, kol išsiskirs sultys. Į kitą dubenį įtieskite marlinį audeklą. Sudėkite ant jo tarkius, suvyniokite ir labai gerai nuspauskite skystį. Tarkius sumaišykite su ranka paplaktais kiaušiniais. Sudėkite rikotos sūrį, tarkuotą citrinos žievelę ir citrinos sultis, smulkiai pjaustytus krapus, juoduosius pipirus ir druską. Įmaišykite miltus. Smulkiai supjaustykite lašišą ir įmaišykite į tešlą.

Mūsų namuose cukinijų blynai kepami nuo amžių amžinųjų, man tai tikrai nieko nėra skaniau. Aš dar kepu tokius, apie kuriuos tuoj parašysiu, - tai su cukinijom, varške ir lašiša.

Šįkart blynelius kepiau su sorgų miltais, kurie yra be glitimo. Su jais blyneliai pavyko kiek trapesni, tačiau formą išlaiko pakankamai gerai, nes recepte yra kiaušinių, kurie veikia kaip rišamasis tešlos ingredientas. Jei glitimo nevengiate, galite naudoti speltų miltus arba įprastus kvietinius miltus.

Siūlau blynelius patiekti su jogurtiniu krapų padažu. Rekomenduojame tiekti su šviežiomis, sezoninėmis daržovėmis, sūdyta lašiša bei pagardinti mielių dribsniais.

Šie blynai:

  • Be miltų
  • Daug daržovių
  • Mažai druskos
  • Daug skaidulinių medžiagų
  • Daug baltymų
  • Daug ekologiškų sudėtinių dalių
  • Be pieno