pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Obuolių Pyragas su Rūgpieniu: Tradicinis Receptas

Ruduo - metas, kai norisi jaukumo ir šilumos. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai prisipildo pyragų aromatu.

Šiame straipsnyje rasite puikų receptą, kaip pasigaminti obuolių pyragą su rūgpieniu, kuris puikiai tiks šeimos arbatos vakarėliams.

Ingredientai ir Paruošimas

Parduotuvėse obuolių galima įsigyti bet kuriuo metų laiku, todėl šį pyragą galėsite gaminti ir žiemą, ir vasarą. Rinkitės saldžiarūgščių obuolių veisles. Šiam obuolių pyragui geriausiai tiks kieti su nedaug rūgšties obuoliai. Rūsyje jau daugybė obuolių su puvinukais tiesiog nuodėmė juos išmesti, jie puikiai sueis pyragui. Prasčiau, kad tie obuoliai ne tokie sultingi kaip rudenį. Klasikiniai pyragai išeina kiek per sausi.

Tešlai reikės:

  • Miltų;
  • Kiaušinių;
  • Cukraus;
  • Kefyro (arba rūgpienio);
  • Sodos;
  • Druskos;
  • Vanilino;
  • Augalinio aliejaus.

Įdarui:

  • Obuolių;
  • Cukraus (pagal skonį);
  • Cinamono (nebūtina).

Žingsnis po žingsnio:

  1. Paruoškite visus ingredientus. Miltus persijokite per sietelį, kad prisotintumėte deguonies.
  2. Tešlai kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir išplakite iki putų.
  3. Į išplaktus kiaušinius įmaišykite augalinį aliejų ir kefyrą.
  4. Tada įdėkite sodos, druskos ir vanilino. Į tešlą palaipsniui įmaišykite miltus.
  5. Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite obuolius. Išimkite iš jų šerdį. Obuolius supjaustykite dideliais kubeliais.
  6. Į tešlą įmaišykite smulkintus obuolius. Kuo daugiau obuolių, tuo pyragas bus skanesnis.
  7. Kepimo skardą (22-26 cm) išklokite kepimo popieriumi ir dėkite į ją tešlą su obuoliais. Pyragą pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, apie 40-50 minučių.
  8. Gatavas pyragas šiek tiek padidės ir taps auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
  9. Pyragą supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Alternatyvus paruošimo būdas

Inde sumaišom kiaušinius ir cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Įdedamas pašildytas sviestas ir išmaišoma. Labai praverčia virtuvinis kombainas, gerame kombaine pyrago tešla padaroma kelis kartus greičiau ir vėliau plauti reikia nedaug. Pilame ir maišome kefyrą. Į miltus dažniausiai iš karto dedami ir išmaišomi kepimo milteliai. Pilamas miltų mišinys ir maišoma. Supilame tešlą į silikoninę formą ir išlyginam. Nurodytas kiekis 28 centimetrų skersmens formai. Formą prieš pilant tešlą ištrinam sviestu. Ant tešlos gražiai išdėliojam obuolių skilteles. Dedam formą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepam 45 minutes. Galima bandymui įbesti pagaliuką. Jei turite tokią keturbriaunę tarką, tai vienas šonas paprastai būna tokie trys įpjovai, jais ir tarkuoju tuos obuolius. Greitai greitai. Tai ir tešlą greitai greitai reikia užmaišyti, kad obuoliai neparuduotų kaip rudeniniai lapai. Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir įsijojame į tešlą, sumaišome, įdedame cinamono, kiek norisi.

Patarimai ir gudrybės

Jei purus ir drėgnas obuolių pyragas mėgstamiausias, tai tokį pagaminsite įmaišę į tešlą kefyrą. Jei pyrago viršus parudavęs, o pyragas dar nėra paruoštas, pyrago viršų reikia uždengti folija. Gatavą pyragą visiškai atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais. Patiekdama apibarsčiau cukraus pudra.

Obuolių pyrago sluoksniavimas

žinau labai neblogą, super paprastą ir laaabai skanų obuolių pyrago receptą 🙂 reikia : maždaug 8-9 obuolių, juos sutarkuoti burokinė tarka, apibarstyti cukrum ir cinamonu, palikti truputį pastovėti. Tešlai (jei tą dalyką galima pavadinti tešla 🙂 ): 1 stiklinė miltų, 1 stiklinė manų kruopų, 1 stiklinė cukraus. Šiuos produktus sumaišius, skardelę patepti sviestu, ir sluoksniuoti - berti tos „tešlos” miltukų sluoksnį, tada obuolių ,masės sluoksnį, tada vėl miltukų, vėl obuolių. Taip sluoksniuoti, kol užteks obuolių ir miltukų. Paskutinis sluoksnis turi būti miltukų. Tada ant viršaus gabalais pripjaustyti sviesto, ir išdėlioti. Sviesto kiekis priklauso nuo pasirinkimo - kuo jo bus daugiau, tuo riebesnis (savaime suprantama - ir skanesnis) bus pyragas 🙂 bet iš esmės - mažiausiai pusė sviesto pakelio yra būtina.