2015 m. birželio 15 d., pirmadienis
Šokoladinis pyragas žarijose
Kodėl neišsikepus šokoladinio pyrago miške ? Puiki pramoga ir nuostabus desertas poilsiaujant gamtoje,sodyboje ar tiesiog namuose .Visur kur tik turite kepsninę ar laužavietę . Senokai mano užmatytą idėją pagaliau prisiruošiau įgyvendinti.Ypatingai smagus užsiėmimas jūsų mažiesiems smaližiams :) Viskas labai lengvai ,greitai ir paprastai. 25-30 min ir aplinkui pasklis nuostabus apelsinų ir šokolado aromatas :) Beliks tik mėgautis drėgnu ,aromatingu desertu.O kur dar ruošimo ir laukimo džiaugsmai.
Reikės:
šokoladinio pyrago mišinio ( naudojau Malsenos )
4 didelių apelsinų
folijos
Kuriame laužą ar kepsninę ,nes mums reikės žarijų.
Nupjauname apelsino viršūnėlę taip kaip padaryta nuotraukoje .
Šaukštu išskobiame minkštimą.
Pagal aprašymą ant pakuotės paruošiame pyrago mišinį.Jums tereikės 100 g tirpinto sviesto arba aliejaus ir nurodytą kiekį vandens.
Paruošta tešla užpildome apelsinus .Nepripilkite iki viršaus , nes pyragas iškils .Jeigu apelsinai mažesni gali išeiti ir daugiau nei 4 porcijos.Tada kepimo laiką reikia sutrumpinti.
Pripildytus apelsinus uždengiame nupjautomis viršūnėlėmis ir atsargiai vyniojame į foliją.Iš folijos galų suformuojame uodegėles ,bus lengviau ištraukti iš žarijų.
Apelsinus dedame į paruoštas žarijas .Gerai būtų ,kad apelsinai neapsiverstų ir tešla neišbėgtų .
Kepimo laikas 25-30 min. Po 20 min. pasklidus aromatui ištraukite vieną apelsiną ir patikrinkite. Jeigu dar neiškepęs dėkite atgal ir kepkite dar apie 10 min. Kepimo laikas priklauso ir nuo apelsinų odos storio ir nuo jų dydžio.Svarbiausiai nesudeginkite . Prie pyrago mišinio yra pridėta pakuotė šokoladinio užpilo , kurį galite pasiruošti pagal instrukciją . Jeigu kartais turėtumėte vanilinių ledų būtų TOBULA :) Malonaus poilsio vasarojant ir gardžių akimirkų smaguriaujant pyragą .
Troškinys pečiuje
Maitinimo idėjos sodyboje
Krosnyje kepti patiekalai daug gardesni, nei pagaminti standartinėje orkaitėje.
Čia jaučiamas dūmo kvapas, o akį traukia nuostabus vaizdas.
Kolektyvo maitinimui sodyboje galima pasiūlyti įvairiausių troškinių : avienos, kiaulienos, jautienos, ar net vegetariškų.
Šis kulinarinė pramoga trunka apie 1,5 valandos. Dalyvauja norintys.
Vienu kartu pavalgydinsite visą kolegų būrį ar bendradarbių kolektyvą.

2016 m. liepos 17 d., sekmadienis
Jautienos steikas
1 porcija
gaminimui 30 min.
1 vnt. 220 g ''Kitchen me'' Šviežias jautienos didkepsnis „RIB EYE“ be kaulo
kokybiškų šviežiai maltų pipirų
druskos
1 v. š. aliejaus
Garnyrui :
mėgstamų daržovių
virtų su lupena ir apkepintų bulvių
Aliejumi patepame mėsą.Iš abiejų pusių pabarstome šviežiai maltais pipirais.Keptuvę labai gerai įkaitiname ir dedame mėsą.Geriausiai naudoti grilio keptuvę ,jeigu tokios neturite naudokite storapadę keptuvę.Į grilio keptuvę aliejaus pilti nereikia ,o į paprastą truputėlį įpilkite.Mėsos nevartome ir kepame ant vienos pusės 3-4 min. , tada verčiam ir kepam ant kitos.Druską barstome ant apkepusios mėsos pusės.Kuo ilgiau mėsa kepa,tuo darosi kietesnė.Neperkepkite.Standartiškai kepimo laikas yra : vidutiniškai iškepęs kiekviena pusė 3-4 min. , labiau iškepęs 5 min. kiekviena pusė.Ant iškepusio steiko galite dėti po gabaliuką aromatingo sviesto su smulkintais krapais ir petražolėm.Bet tai nėra būtina.Iškepusį steiką dedame į lėkštę ,uždengiame ir leidžiame mėsytei pailsėti 5min..
Kepant ant griliaus galioja tokios pačios taisyklės kaip ir keptuvėje.
Steiką valgome su jūsų mėgstamomis daržovėmis ,salotomis ,puikiai tinka apkeptos bulvės.
Viską gaminkite su meile ir gera nuotaika ,skanaus .

2016 m. gegužės 8 d., sekmadienis
Anties krūtinėlė ant griliaus
Gaminimui 40-60 min. ( marinavimui 2 val. )
2 -3 porcijos
Marinatui :
200 ml grietinėlės 35% riebumo
200 ml apelsinų sulčių
1 apelsino žievelė
2 v.š. sojos padažo
2 v.š. saldaus aitriųjų paprikų padažo Chili sweet sauce
2 a.š. garstyčių
2 v.š. alyvų aliejaus
po šakelę šviežių prieskonių čiobrelio ,baziliko, rozmarino
pipirų
druskos pagal skonį
Garnyrui tinka :
cukinijos
pomidorai
baklažanai
paprika
druska,pipirai,česnakas,alyvų aliejus
Marinavimas:
1.Visus marinatui išvardintus ingredientus sumaišome.
2.Anties krūtinėlės odelę švelniai įpjauname įstrižai 4-5 kartus.Tik nepjaukite per giliai.
3.Dedame krūtinėles į marinatą ,odelėmis į viršų ,uždengiame ir laikome bent 2 val.Geriausiai marinuoti per naktį.
Iškeptas anties krūtinėles patiekiame su keptomis daržovėmis ir Chili sweet padažu.Skanių akimirkų ir nepamirškite pagrindinio ingrediento - žiupsnelio meilės :)
