pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiniškas troškinys receptas su riešutais ir ryžiais

Troškinio variacijų tiek daug, kad surašyti visko ir neįmanoma. Pakeiti ingredientą, įmeti kokį nors pikantiškesnį prieskonį - ir jau skanauji visiškai kitokį patiekalą.

Ingredientai

  • Vištiena
  • Ryžiai
  • Anakardžių riešutai
  • Daržovės (paprikos, brokoliai, morkos, svogūnai, kopūstai)
  • Pievagrybiai
  • Moliūgai
  • Obuoliai
  • Petražolės
  • Prieskoniai (druska, pipirai, saldžioji paprika, česnakas, imbieras, sojų padažas, medus)

Gaminimo žingsniai

  1. Nedideliame aliejaus kiekyje apkepkite vištienos gabaliukus. Kiekvieną puselę kepkite maždaug po 5-6 minutes. Pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais (arba paukštienos prieskoniais).
  2. Vištieną supjaustome kubeliais, sumaišome su druska, pipirais, krakmolu.
  3. Išvirtus ryžius sumaišykite su pakepintais pievagrybiais ir svogūnais.
  4. Į atskirą indą sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytus moliūgus, obuolius ir petražoles.
  5. Talpaus troškintuvo dugną truputį patepkite aliejumi ir sluoksniais dėkite ryžius, vištieną bei daržoves. Viską dar kartą pabarstykite druska arba mėgstamu prieskonių mišiniu.
  6. Troškintuvą uždenkite ir maždaug 40 min.
  7. Vištienai apkepus, supilkite jį į keptuvę. Suberkite anakardžių riešutus. Pakaitinkite, vis pamaišydami, kol padažas sutirštės.
  8. Kai išjungsite orkaitę, troškintuvą iš jos išimkite tik po 15-20 minučių. Atskiro garnyro šiam patiekalui nereikia.
  9. Patiekite iš karto su virtais ryžiais, sezamų sėklomis ir mėgstamomis šviežiomis ar virtomis, garintomis daržovėmis.

Patarimai

  • Prieskoniais pagardintą vištieną apvolioję kukurūzų krakmole, iškepsite ją sultingą ir traškia plutele, tačiau, jei kukurūzų krakmolo neturite, galite jį keisti baltais miltais.
  • Paruoškite lengvą, pikantiško skonio padažą iš sojų padažo, sultinio, česnakų ir rudojo cukraus (arba medaus), galite įtarkuoti šiek tiek šviežio imbiero šaknies arba įpilti šaukštą ryžių acto bei sezamų aliejaus - papildomi ingredientai receptą dar labiau priartins prie kinų virtuvės patiekalų, tačiau net ir su baziniais produktais paruošite gardų, sotų patiekalą.

Ingredientų lentelė

Ingredientas Kiekis
Vištiena 2 vnt.
Ryžiai Pagal skonį
Anakardžių riešutai Pagal skonį
Paprikos 2 vnt.
Brokoliai Pagal skonį
Morkos 3 vnt.
Svogūnai 3 vnt.
Česnakai 1 arbat. š.

Sultingas ir aromatingas patiekalas su turbiniu padažu!