pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos krūtinėlė įdaryta sūriu ir grybais receptas

Pietums iškepkime orkaitėje keptą gležniausią vištienos krūtinėlę, įdarytą grybais. Vištiena gausis labai sultinga ir neįtikėtinai skani, todėl šį patiekalą galima saugiai patiekti ant šventinio stalo. Paruošimas labai paprastas, su šiuo receptų susidoros net pradedantieji virėjai.

Ingredientai

  • Vištienos filė - 3 vnt
  • Pievagrybiai - 300 g
  • Morkos - 1 vnt
  • Svogūnai - 1 vnt
  • Sūris - 40 g
  • Aliejus - kepimui
  • Malti juodieji pipirai - žiupsnelis
  • Druska - žiupsnelis

Gaminimo eiga

  1. Nuvalykite morkas ir svogūnus. Sutarkuokite morką, smulkiai supjaustykite svogūną. Dėkite į keptuvę ir kepkite, kol švelniai apskrus.
  2. Grybus išplaukite, supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę. Grybus kepkite, kol suminkštės.
  3. Grybus sudėkite į lėkštę, šiek tiek atvėsinkite. Sutarkuokite sūrį ir sumaišykite su grybais. Įdaras paruoštas.
  4. Vištienos filė iš abiejų pusių įtrinkite druska ir pipirais. Galite naudoti kitus prieskonius pagal savo skonį.
  5. Kepimo indas turi būti suteptas aliejumi. Filė dedame į kepimo formą, viršuje giliai įpjauname ir gautas kišenes sandariai užpildome įdaru. Vertikalus įpjovimas labai patogus, nes įdaras neiškrenta (tad jo galite dėti su kaupu), gaminimo metu sūris išsilydys ir šiek tiek susitrauks.
  6. Pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių, priklausomai nuo filė dydžio.
  7. Įdaryta vištienos krūtinėlė paruošta.

Vištienos krūtinėlė, įdaryta grybais, daržovėmis ir sūriu, gaunasi skani ir sultinga. Įdaras kepant orkaitėje gerai įsigeria į mėsą ir suteikia jai pikantiško skonio. Šiam receptui geriau imti grybus - grybus, kuriems nereikia sudėtingo išankstinio apdorojimo. Paruoškite faršą. Keptuvėje su aliejumi 10-13 minučių pakepinkite svogūnus, grybus ir morkas, kol daržovės suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepintas daržoves ir grybus sudėkite į atskirą dubenį ir atvėsinkite. Sudėkite krapus ir česnakus. Paruoškite mėsą. Pirmiausia plačiojoje filė dalyje padarykite nedidelį pjūvį. Tada peiliu atsargiai padarykite gilų pjūvį filė viduje, bet ne iki galo. Turėtumėte gauti į kišenes panašius gabalėlius. Įdarykite filė. Paruoštą grybų įdarą sudėkite į filė kišenes. Įdarytą krūtinėlę dėkite ant kepimo popieriaus gabalėlių, suvyniotų į laivelius. Kepkite patiekalą ant kepimo skardos 200 ℃ temperatūroje 30-40 minučių. Tai puikus receptas tiems, kurie mėgsta savo namiškius pamaloninti skaniais ir įdomiais patiekalais. Mėsa čia neįtikėtinai minkšta, o grybų įdaras leidžia krūtinėlėms neprarasti sultingumo.

Taigi, pabandykite šį receptą ir nustebinkite savo artimuosius puikiu patiekalu!