pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skaniausi mėsainiai Kaune - Geriausios vietos pasimėgauti gardžiausiais patiekalais

„Agave“

Agave restoranas Kaune – tai autentiškas meksikietiškas virtuozų darbas pačiame Kauno Senamiesčio centre. Meksikos virtuvė išgarsėjo dėl įvairovės ir spalvingumo, o čia galėsite išbandyti jos įvairiausius skonius – žuvį, mėsą, kukurūzų tortilijas, pupelės ir įvairias daržoves, visa pagardinta aštriomis salsų padažais. Agave virtuvės šefas Rodrigo, kilęs iš Meksikos įlankos, Verakruzo valstijos, Meksikos, pasirūpins, kad sužinotumėte visus autentiškos meksikietiškos virtuvės paslaptis. Atviroje virtuvėje galėsite stebėti maisto gaminimo procesą. Be tradicinių patiekalų, galėsite ragauti įvairių meksikietiškų stipriųjų gėrimų. Agave taip pat garsėja įvairių Margarita kokteilių pasiūla – kiekvienas ras savo mėgstamą skonį. Įkvėpkite Meksikos dvelksmą Kauno Senamiestyje ir leiskite Agave restorano meniu jus nustebinti autentiškais skoniais!

Ieškokite Rotušės a. 3, 44280 Kaunas

Brastos skveras – ypatinga vieta ypatingiems skoniams
Brastos g. 19, Kaunas

Jauni verslininkai įkūrė jaukų skverelį, kuriame kauniečiai gali mėgautis tiek skaniu maistu, tiek atostogas primenančia nuotaika.
Kauniečiai itin pamėgę šį nuostabų skverelį, turintį ypatingą aurą.

Egzotiški mėsainiai Kaune, supriešinę visuomenę: žmonės kviečiami paragauti kengūrienos, krokodilienos ir zebrienos

Jaunajam verslininkui Sauliui Gabertui – vos 22-eji metai. Vis dar studijuojantis vaikinas valdo nuosavą įmonę „Euribiją“, tiekiančią išskirtinės kokybės žuvį bei mėsą. Neseniai kauniečio galvoje gimė originali idėja – įsigyti vagonėlį, kuriame būtų pardavinėjami egzotiški mėsainiai: su kengūrienos, krokodilienos ar zebrienos mėsa. Idėjos paviešinimas sulaukė didžiulio ažiotažo.

Aktualijų žurnalistė KauneEgzotiniai mėsainiai Kaune / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 7 Mėsainiai (burgeriai) Egzotika Kengūra Zebras Krokodilas Jautiena Mėsa

Apie nuosavą restoraną Saulius svajojo nuo vaikystės. Įsivaizdavo kada turėsiąs bent jau kebabinę. Jo mama – kulinarė, kulinarės knygos autorė, dėstanti Kauno kolegijoje, mokanti kulinarijos profesinėje mokykloje, tad nenuostabu, kad į su maistu susijusį verslą pasuko ir jos sūnus.

„Skaniausi mūsų šeimoje – kiaulienos karbonadai su marinuotais svogūnais, majonezu ir sūriu. Nors turime kokybiškos Iberico kiaulienos, valgome ir įprastą. Negali kasdien valgyti egzotiką. Kad ir kokia ji gera. Štai neseniai turėjome viename restorane degustacinę vakarienę, tai žmonės net nuo krepšinio nusisuko, kai paragavo Iberico kiaulieną“, – nusijuokė Saulius.

+9

Sulaukė ir 850 eurų vertės užsakymo

Vagonėliui atvėrus duris, pirmieji klientai, priėję prie jo, buvo jauna šeima – mėsą iš penkerius metus veikiančios „Euribijos“ į namus užsisakantys klientai. Įmonė apie pusmetį pardavinėja išskirtinę mėsą, tad tiek jos kaina, tiek klientūra – išskirtinė. Vidutinė pirkinių krepšelio vertė – 70 eurų. Būta, anot Sauliaus, ir tokių klientų, kurie už užsakymą paklojo daugiau nei 800 eurų.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Egzotiniai mėsainiai Kaune

„Mūsų klientas – aukštesnes pajamas valdantis asmuo, galintis įsigyti išskirtinės mėsos ir valgyti ją kone kasdien. Taip pat ir gurmanai. Yra klientų, kurie 110 eurų už kilogramą kainuojančią jautieną valgo pusryčiams – deda ant sumuštinių. Turime klientą, kuris apie 117 eurų už kilogramą kainuojančios „Wagyu“ jautienos išpjovos suvalgo apie 3 kg per mėnesį. O tai – du ar trys didkepsniai per savaitę.

Taip, gyvūnai turi teises. Ir viena iš tų teisių – būti skaniu.

Didžiausias privataus asmens užsakymas – 850 eurų. Vien jo užsakytos japoniškos jautienos kilogramas kainuoja 313 eurų. Tai brangiausia mėsa Lietuvoje. Esame susipjaustę gabalėliais po 100 gramų. Bet tik gauname, išparduodame per kelias dienas“, – klientūrą apibūdino Saulius.

Šalia „Exotic FoodTruck“ vagonėlio įrengtas vienas staliukas su suoliukais, prie kurio noriai sėdasi ir vienas kito nepažįstantys gurmanai. Vieni jų prisipažino atvykę dėl šių mėsainių net iš Vilniaus.

„Esu skrandžio turistas. Buvau vienas tų, kurie skyrė „Exotic Foodtruck“ penketą, nes reikėjo apginti nuo veganų vienetų. Verslą vertina vienetu, nors žmonės net dirbti nepradėjo – žiauru. Taip, gyvūnai turi teises. Ir viena iš tų teisių – būti skaniu“, – rėžė kengūrienos mėsainį užsisakęs vyras.