Restorane „Miyako“ p.c. EUROPA lankytojai gali mėgautis tradiciniais japoniškais patiekalais, pajusti tikrą japonišką atmosferą ir įvertinti virtuvės šefo meistriškumą. Japonų virtuvės autentiškumą ir aukštą kokybę restorane „Miyako“ garantuoja virtuvės šefas Katsumi Hinohara.
Autentiškumas ir šviežumas
Sušiai ir sašimiai ruošiami bare tik užsakius, nes japonų virtuvėje ypač svarbus maisto šviežumas. Japonai tiki, kad geriausias būdas iškepti žuvį yra jos visiškai nekepti, todėl Katsumi Hinohara siūlo įvairių rūšių sušių ir sašimių, kuriems naudojama žalia žuvis ar jūros gėrybės.
Restorano meniu taip pat rasite tradicinių japoniškų sriubų ir karštų patiekalų, įskaitant kushiyaki - ant bambuko iešmelių keptus mėsos ar jūros gėrybių kepsnelius. Salotų mėgėjams siūlomos salotos su jūros dumbliais ir jūros gėrybėmis.
Restorano erdvės ir atmosfera
80 vietų restoranas „Miyako“ yra tarsi padalintas į keturias zonas: „stiklo“ kambarys, tatami kambariai, bendra salė ir baras. Visose restorano salėse vyrauja japoniškas minimalistinis stilius - itin subtilus, be pseudorytietiškų elementų. Dominuoja tiesios linijos, taisyklingos geometrinės formos, o šviesa susipina su šešėliais.
Norintieji konfidencialumo gali iš anksto rezervuoti 12 vietų „Tatami“ salę. Jei kompanija mažesnė, ši erdvė gali būti padalyta į dvi dalis slankiojama siena. „Tatami“ salė išsiskiria tuo, kad į ją įeinant reikia nusiauti batus ir sėdėti ant grindų. Kojas galima nuleisti po stalu, tačiau jei viešoje vietoje avėti vienomis kojinėmis nesmagu, galima rinktis staliuką bendroje salėje, stikliniame kambaryje, ar stebėti, kaip prie baro sušius suka virėjas.
Japonų liaudies išmintis moko valgant pamiršti problemas, todėl į japoniško maisto restoraną „Miyako“ geriausia eiti su draugiškai nusiteikusiais verslo partneriais. Be to, maloniam pokalbiui laiko turėsite pakankamai - planuokite, kad pietūs čia truks apie 3 valandas.
Meniu ir kainos
„Miyako“ valgiaraštyje dominuoja sušiai. Restoranas siūlo 49 rūšių sušių, besiskiriančių forma ir įdaru. Šeši „hoso maki“ (ryžių ritinėliai su jūros dumbliais ir įvairiais įdarais) kainuoja nuo 5 iki 7 Lt. Aštuonių gabalėlių „maki“ sušių rinkinys kainuoja 16-22 Lt, o piltuvėlio formos „temaki“ sušių galima paragauti už 7-9 Lt. Išsirinkusieji „nigiri“ sušį už vieną gabalėlį mokės 3-6 Lt.
Sušių pasiūlai nenusileidžia sašimiai - žalios jūros žuvys ar jūros gėrybės, supjaustytos plonomis riekelėmis. Jų siūloma 12 rūšių, o kainos svyruoja nuo 12 iki 19 Lt. Padavėja teigė, kad šis patiekalas ruošiamas tik iš šviežių produktų ir turi būti suvalgytas per dvi valandas nuo tada, kai buvo pradėtos doroti žuvys ar kitos jūros gėrybės.
Sašimius japonai dažniausiai valgo prieš sušius, prieš kiekvieną jų rūšį suvalgydami marinuotos imbiero šaknies skiltelę, kuri atgaivina skonio receptorius ir leidžia pajausti patiekalo skonį.
Norintiems paragauti kuo įvairesnių sušių ar sašimių verta užsisakyti rinkinius, taip galima sutaupyti iki 15 % kainos ir pasigrožėti įspūdingais laivo arba tilto formų mediniais padėklais, kuriuose jie patiekiami.
Kainos ir pasirinkimas
„Miyako“ restorane siūloma 6 rūšių sriubų (nuo 5 iki 10,50 Lt), tiek pat rūšių salotų (nuo 7 iki 19,90 Lt) ir 8 rūšys karštųjų patiekalų (nuo 16,90 iki 28 Lt).
Tradicinė japoniška „miso shiru“ sriuba (5 Lt) iš sojų sultinio ir sojų sūrio čia išties labai gardi.
Ragauta dorado žuvis (28 Lt) ir jūros šukutės (28 Lt) buvo tik lengvai apkeptos ir visai be druskos. Šalia jų patiektos daržovės - morkos, šparagai, žalieji žirneliai su ankštimis, moliūgų sėklos - paruoštos garuose, lengvai troškintos ar vos pakepintos, taip pat be jokių prieskonių. Prie jų patiekti indeliai ryžių su sezamais bei tirštu ir saldžiu sojos padažu.
Mėgstantiems aštrų ar padažais gausiai skanintą maistą japonų virtuvės patiekalai gali atrodyti prėski, tačiau pavalgęs tokio maisto nesijausi apsunkęs. Dietologai aiškina, kad lengvumas, juntamas pavalgius japoniško maisto, yra dėl organizmo sugebėjimo lengvai įsisavinti šviežius, mažai termiškai apdorotus patiekalus, be to, taip apdoroti patiekalai išsaugo maistingąsias medžiagas.
Įvertinimas
VŽ įvertinimas:
- Maistas: 4
- Valgiaraštis: 4
- Aplinka: 4
- Aptarnavimas: 4
- Kaina už vertę: 4
- Automobilio parkavimas: 5
- VŽ įvertino: 20
Lokacija
„Pirmasis „Miyako“ restoranas nuo pat atidarymo veikia būtent „Europoje“, centriniame Vilniaus verslo rajone. Ši sėkminga partnerystė lėmė, kad šiandien esame vienas žinomiausių ir ilgiausiai veikiančių restoranų, siūlančių aukščiausią maisto kokybę ir tikrą, autentišką japonišką patirtį sostinėje“, - sako restorano savininkė Eglė Jurgilė.
Adresas: Konstitucijos pr. (5)2487060, 8 618 52112.