pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Orkaitėje Kepta Vištiena su Bulvytėmis: Tobulas Receptas

Orkaitėje kepta vištiena su bulvėmis yra vienas lengviausiai ir greičiausiai paruošiamų patiekalų, bei reikalaujantis mažiausiai pastangų. Tai puikus patiekalas pietums arba vakarienei.

Ingredientai ir Paruošimas

Vištienos Marinavimas

„Aš visuomet stengiuosi vištieną paruošti iš vakaro ir palikti marinuotis pernakt, kad sekančią dieną būtų galima iškart kepti pietums ar vakarienei. Ir šiaip vištiena išbuvusi marinate pernakt prisigeria daugiau skonių, aromatų nuo prieskonių“, - rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė.

6 porcijoms reikės:

  • 1,2 kg vištienos dalių (kulšelių, kumpelių…)
  • 700 g nedidelių bulvių
  • 15 česnako skiltelių
  • 5 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 citrinos
  • 1 valg. š. dižono garstyčių
  • 2 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 2 arb. š. česnako miltelių
  • 2 arb. š. svogūno miltelių
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. džiovinto čiobrelio
  • 1 arb. š. džiovinto rozmarino
  • 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų

Marinato Paruošimas

  1. Viename dideliame dubenyje sumaišome visus prieskonius, alyvuogių aliejų, garstyčias ir išspaudžiame citrinos sultis, o likusias citrinos dalis taip pat sudedame į marinatą.
  2. Sudedame vištieną ir gerai išmaišome, kad visi vištienos gabalėliai pasidengtų marinatu.
  3. Dubenį uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve pernakt ar bent kelioms valandoms.

Kepimas Orkaitėje

  1. Orkaitę įkaitiname iki 220 C.
  2. Bulves gerai nuplauname, supjaustome į 2-3 dalis.
  3. Vištienos dalis sudedame į skardą.
  4. Bulves sumaišome su likusiu nuo vištienos marinatu, apibarstome trupučiu druskos ir sudedame į skardą kartu su vištiena (citrinos gabalėlius išmetame).
  5. Ant skardos taip pat išdėliojame česnako skilteles (neluptas!) ir kepame įkaitintoje orkaitėje 1 h.
  6. Jeigu matote, kad pabaigoje kepimo vištiena dar gerai neapskrudo, galite įjungti grilio funkciją porai minučių.

Kitas Receptas: Vištienos Suktinukai su Bulvytėmis ir Pomidorų Salsa

Grilio sezonas tik įsibėgėja - prieskonių gamintojas KOTANYI kviečia išbandyti kuo daugiau ir kuo įdomesnių grilio patiekalų. Tai dar vienas italų virtuvės šedevras jūsų skonio teismui. Vištienos suktinukus patiekite su keptomis bulvėmis ir pomidorų salsa.

Ingredientai

4 asm. Vištienos suktinukams su bulvytėmis ir pomidorų salsa pagaminti reikia:

  • 800 g bulvyčių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Vištienos suktinukams:
    • 4 gabalėlių (apie 200 g) vištienos krūtinėlės filė
    • 8 prosciutto kumpio gabalėlių
    • 20 g šviežio baziliko
    • 20 g parmezano sūrio
    • 4 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
    • 4 šaukšto alyvuogių aliejaus
    • 4 arbatinių šaukštelių KOTANYI Česnakinė vištiena prieskonių
    • 4 arbatinių šaukštelių jūros druskos
    • 4 arbatinių šaukštelių KOTANYI maltų juodųjų pipirų
  • Pomidorų salsai:
    • 1 askaloninio česnako (šaloto)
    • 200 g slyvinių pomidorų
    • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
    • 1 citrinos
    • 1 šaukštelio KOTANYI maltų bazilikų

Gaminimo Eiga

  1. Nuplaukite bulves ir išvirkite su odele.
  2. Vištienos krūtinėlės filė perliekite šaltu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  3. Aštriu peiliu perpjaukite filė išilgai perpus.
  4. Plonyčius vištienos filė gabalėlius iš abiejų pusių aptepkite KOTANYI česnakinės vištienos prieskonių mišiniu, tada kiekvieną uždenkite prosciutto kumpio skiltele ir keliais šviežio baziliko lapeliais.
  5. Ant viršaus užtarkuokite parmezano.
  6. Vištienos filė susukite ir sutvirtinkite mediniais pagaliukais, pavyzdžiui, dantų krapštukais.
  7. Pomidorų salsai smulkiai supjaustykite šalotą ir vyšninius pomidorus, sumaišykite viską su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir KOTANYI maltais bazilikais. Pagardinkite druska ir pipirais.
  8. Vištienos suktinukus įtrinkite saulėgrąžų aliejumi ir kepkite ant grotelių iš visų pusių apie 8-10 minučių. Tada leiskite trumpam „pailsėti".
  9. Išvirtas bulves aptepkite alyvuogių aliejumi ir greitai apkepkite, kad gražiai apskrustų. Pagardinkite druska ir pipirais.

Vieno Puodo Vakarienė: Vištiena su Bulvėmis ir Česnakiniu Sviestu

Vieno puodo vakarienės - visada tobulas pasirinkimas lengvai ir greitai savaitės vidurio gamybai, po kurios nereikia daug tvarkytis.

Ingredientai

  • 700 g vištienos krūtinėlės
  • 700 g bulvių
  • 1 v.š. sojos padažo
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. juodųjų pipirų
  • 1 a.š. česnako miltelių
  • 1 a.š. kmynų
  • 4 v.š. sviesto
  • 1 v.š. smulkinto česnako
  • 1 v.š. čili dribsnių
  • 1 a.š. raudonėlio
  • 1 a.š. čiobrelio

Gaminimo Eiga

  1. Vištos krūtinėlę supjaustykite pailgomis nestoromis juostelėmis. Sudėkite į dubenį. Užpilkite marinatui skirtu sojų padažu, alyvuogių aliejumi, įberkite pipirų.
  2. Mažas bulvytes švariai nuplaukite ir apvirkite pasūdytame verdančiame vandenyje 8 minutes.
  3. Bulves supjaustome skiltelėmis (aš gaminau šviežias mažas bulvytes, bet tai nebūtina), apverdame verdančiame vandenyje 10 minučių.
  4. Į keptuvę dedame 1 v.š. sviesto ir tiek pat alyvuogių aliejaus. Kai sviestas išsilydo, sudedame apvirtas bulvių skilteles, beriame kmynus ir kepame maišydami apie 10 minučių, kol bulvių vidus pilnai iškepa, o išorė gražiai apskrunda.
  5. Į tą pačią keptuvę dėkite likusius 2 v.š. sviesto, įtarkuojame česnaką, beriame čili dribsnius, raudonėlį, čiobrelį. Sudedame marinuotas vištienos juosteles ir iškepame.
  6. Į keptuvę dedame likusius 2 v.š. sviesto, įtarkuojame česnaką, beriame čili dribsnius, raudonėlį, čiobrelį. Sudedame marinuotas vištienos juosteles ir iškepame.
  7. Sudėkite vištienos juosteles (marinatą prieš tai nuvarvinkite). Kepkite virš vidutinės ugnies 1-2 minutes, priklausomai nuo juostelės storio. Tuomet apverskite ir kepkite dar 1-2 minutes.
  8. Šalia vištienos į keptuvę sudėkite bulves ir porą minučių pakaitinkite.