pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Burokėlių marinavimas su aliejumi: receptai ir patarimai

Marinuoti burokėliai - tai puikus būdas išsaugoti šią daržovę žiemai ir mėgautis jos skoniu įvairiuose patiekaluose. Marinuoti burokėliai itin plačiai panaudojami: šaltos ir karštos burokėlių sriubos, šaltibarščiai ir barščiai. Gausiai marinuoti burokėliai naudojami salotose, pagarduose su silke ar kita žuvimi. Marinuoti burokėliai panaudojami troškinuose.

Burokėlių mišrainių žiemai aš kiekvienais metais prisigaminu bent keletą skirtingų rūšių. Tai būna tiek marinuoti burokėliai, kurie nuostabiai tinka šaltibarščiams, burokėlių mišrainės su aliejumi barščiams, troškiniams bei garnyrams.

Šiandien noriu Jums pasiūlyti savo marinuotų burokėlių variantą su obuolių actu. Šis variantas man labai patinka tuo, kad burokėlių nereikia apvirti, juos tiesiog supjaustau ir sudedu į norimus stiklainius.

Burokėlių mišrainė su agurkais ir aliejumi

Tai - itin gardi mišrainė, iš kurios žiemą labai greitai galėsite išsivirti pačius nuostabiausius ukrainietiškus barščius.

Ingredientai:

  • 500 gramų burokėlių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 200 gramų žirnių (konservuotų)
  • 200 gramų agurkų (marinuotų)
  • 4 valgomieji šaukštai aliejaus (graikinių riešutų)
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek pipirų

Paruošimo būdas:

  1. Nuplautus burokėlius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite (arba stambiai sutarkuokite).
  2. Svogūną ir marinuotus agurkus smulkiai supjaustyti ir kartu su žirneliais sudėti į burokėlius.
  3. Viską išmaišyti su aliejumi, paskaninti druska ir pipirais.

Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4

Burokėlių mišrainė su keptais svogūnais

Didelėje pagarboje yra burokėlių ir keptų svogūnų mišrainė. Ji švelniai saldi ir idealiai tinka su sūria silke.

Paruošimo būdas:

  1. Burokėlius verdam, nulupam, sutarkuojam.
  2. Svogūnus supjaustom smulkiai ir apkepinam ant gerai įkaitinto aliejaus.
  3. Į puodą pilame stiklinę vandens ir likusį aliejų. Į būsimą troškinį galima įpilti alyvuogių aliejaus.
  4. Užvirus sudedame burokėlius ir svogūnus. įdedame druskos ir pipirų ir verdame apie 20 minučių pastoviai maišant.
  5. Išpilstom mišrainę po stiklainėlius ir uždarome steriliais dangteliais.

Marinuoti burokėliai su cukinija, svogūnais ir aliejumi

Marinuoti burokėliai su cukinija, svogūnais ir aliejumi - tai sodrus ir aromatingas žiemos gardumynas, kuris įneša šviežumo ir ryškumo į šaltųjų mėnesių meniu.

Paruošimo būdas:

  1. Burokėlius nuplaukite ir išvirkite.
  2. Nulupkite ir sutrinkite stambia trintuve arba supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  3. Nulupkite ir supjaustykite svogūnus. Susmulkintas daržoves sumaišykite, sukrėskite į stiklainius.

Klasikinis marinatas burokėliams

  1. Nuplautus burokėlius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite (arba stambiai sutarkuokite).
  2. Į puodą supilkite vandenį, actą, suberkite visus prieskonius ir užvirinkite.
  3. Suverskite burokėlius, vėl užvirinkite. Iš užkaitinto mišinio išgriebkite laurų lapus ir pipirų žirnelius.

Galiu Jums visiškai užtikrintai pasakyti, kai aš pradėjau burokėlius marinuoti pagal šį receptą, kitų net nebeieškau. Man ir mano šeimai šis marinatas pats pasakiškiausias ir burokėlių marinavimas būna atliekamas tik šitaip.

Patarimai ir gudrybės

  • Marinuoti burokėlius žiemai pradedame jau liepos mėnesį. Tai retinimo metu išrauti burokėliai. Į stiklainiuką nukeliaus ir dar minkšti stiebai. Puikiai tiks ir rudeniniai burokėliai.
  • Burokėlių odelę nulupame ir supjaustome burokėlius kubeliais.
  • Pradžioje padarome marinatą sudėdami į vandenį prieskonius ir užvirindami marinatą.
  • Užvirus sudedame pjaustytus burokėlius ir užverdame. Paverdame apie 1 - 5 minutes. Trumpai verdant burokėliai išlieka traškesni, juos tiks naudoti patiekalams, kuriuos vėliau dar virsime.
  • Išpilstome burokėlius į stiklainiukus ir užsukame dangteliais.

Man pačiai labai patinka užsiimti konservavimo procesu. Tikrai smagu stebėti, kai vasaros bei rudens derlius atsiranda stiklainiuose. Kai jau pilnėja rūsyje lentynos, o daržai tiesiog tuštėja - smagus jausmas.