Daugiafunkcinis puodas yra universalus virtuvės prietaisas, leidžiantis lengvai ir greitai paruošti įvairius patiekalus. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip daugiafunkciniame puode virti kukurūzus, bulves, cepelinus, balandėlius ir grikius.
Kukurūzų Virimas Daugiafunkciniame Puode
Beveik visi mėgsta kukurūzus, todėl jie niekada nepraleidžia sezono. Ypač aistringi kukurūzų mėgėjai sugeba net užšaldyti virtus kukurūzus žiemai.
Vieno atsakymo į klausimą „Kaip ilgai virti kukurūzus?” nėra - viskas priklauso nuo kukurūzų veislės, brandos, rūšies, spragėsių dydžio ir būdo, kaip juos verdate. Vidutiniškai jaunus kukurūzus lapuose reikėtų virti 10-20 minučių. Praėjus 10 minučių, kas 5 minutes reikėtų patikrinti jo paruošimą - dantų krapštuku arba šakute.
Paslaptis: Kad kukurūzai būtų švelnesnio skonio, į vandenį, kuriame virė, įberkite šiek tiek cukraus. Ar verdant kukurūzus reikia sūdyti vandenį? Ne, nereikia. Jei sūdytumėte iš karto, kukurūzai taptų kieti.
Čia viskas paprasta: kukurūzų burbuolės verdamos ant viryklės, su lapais arba be jų, galima vandenyje, galima piene - taip jos bus sultingesnės ir kreminio skonio. Vidutinė virimo trukmė - 25 minutės nuo užvirimo. Kukurūzus reikia supjaustyti gabalėliais, kad tilptų į multicookerio dubenį. Pripilkite vandens ir pasirinkite režimą „Sriuba”. Ant viršaus galite uždėti nuplautų lapų.
Bulvių Virimas Daugiafunkciniame Puode
Šiame straipsnyje papasakosime, kiek laiko virti bulves ir kaip tai daryti, kad jos gautųsi skanios ir tiktų prie bet kokio patiekalo. Apžvelgsime įvairius bulvių virimo receptus ir taisykles, bei išsklaidysime visus neaiškumus. Bulvės yra universalus produktas, tinkantis įvairiems patiekalams.
Daugiafunkciniame puode režimu „Virimas garuose“ bulves išvirsite per 30 minučių. Prieš skusdami bulves, jas nuplaukite po šaltu vandeniu. Bulves reikia nuplauti ir nuskusti prieš pat verdant. Nuluptų bulvių virimo laikas - apie 20-25 minutes.
Kaip Virti Bulves Daugiafunkciniame Puode?
Nuplaukite ir nuskuskite bulves, didelius gumbus supjaustykite į 2-4 dalis. Sudėkite bulves į daugiafunkcinio puodo dubenį, įberkite druskos (1 šaukštelis 1 litrui vandens) ir įpilkite vandenį, kad bulvės būtų visiškai apsemtos. Įjunkite virimo funkciją ir nustatykite laikmatį 30 minučių. Išvirusias bulves perkelkite į sietelį ir palaukite kol atvės.
Dar Keli Patarimai Verdant Bulves:
- Kad bulvės greičiau išvirtų, rekomenduojama į vandenį įdėti gabalėlį sviesto, maždaug 20 gramų, taip sutrumpinsite virimo laiką iki 5 min.
- Kad verdamos bulvės nesukristų nupilkite šiek tiek karšto vandens ir užpilkite šaltu vandeniu.
- Kad bulvės nesuvirtų, įpilkite šaukštą 6% acto 1 litrui vandens.
Cepelinų Virimas
Kiek virti cepelinus? Tarkuotų bulvių cepelinus reikia virti 20-25 minutes. Šaldytus tarkuotų bulvių cepelinus reikia virti 35-40 minučių. Virtų bulvių cepelinus reikia virti 10 minučių. Cepelinus su varške reikia virti apie 20 minučių.
Ingredientai:
- virtos bulvės: 6 (vid. dydžio)
- žalios bulvės: 6 (vid. dydžio)
- bulvių krakmolas: 250 gramų
- druska
- malta mėsa: 400 gramų
- svogūnai: 1 (nedidelio)
- aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- pipirai
- mėgiami prieskoniai
Paruošimas:
- Pirmiausia virtas bulves nulupkite bei sutrinkite grūstuve (arba sumalkite mėsmale).
- Tuomet žalias bulves nuskuskite bei sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
- Tada virtų bulvių košę sumaišykite su sutarkuotomis bulvėmis, sudėkite krakmolą, druską bei viską gerai išminkykite, kad gautųsi vientisa masė.
Įdaras: Smulkintą svogūną pakepinkite įkaitintame aliejuje (aliejaus daug nereikia), kol gražiai pagels, sudėkite į maltą mėsą, pagardinkite druska, pipirais, jeigu norisi - mėgiamais prieskoniais, išmaišykite. Po to formuokite cepelinus, juos truputį apvoliojame krakmole bei dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite dideliame kiekyje vandens maždaug 25 minutes.
Balandėlių Troškinimas
Norintiems prisiminti tikrąjį balandėlių skonį, siūlome pasigaminti tradicinių balandėlių iš baltagūžių kopūstų ir mėsos bei ryžių įdaro.
Ingredientai:
- kopūstas
- malta mėsa
- ryžiai
- morkos
- svogūnai
- pomidorų padažas (jeigu naudosite konservuotus pomidorus, reikės kiek mažiau sultinio)
- 2-3 šaukštai grietinės
- pagal skonį druskos, pipirų, laurų lapų
Gaminimas:
- Iš kopūsto išpjaukite šerdį. Kopūstą dėkite į verdantį, pasūdytą vandenį. Pavirkite 5-10 min. Nuimkite išoriniu lapus (turėtų nusiimti 5-7 lapai). Kopūstą vėl pavirkite ir vėl nuimkite lapus. Tęskite iki kol nuimsite visus didžiuosius lapus.
- Ryžius suberkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir apvirkite 10 min.
- Įdarui skirtą morką sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepinkite iki kol suminkštės. Sumaišykite įdarą iš maltos mėsos, virtų ryžių, apkepintų daržovių. Pagardinkite druska, pipirais, mėgstamais mėsos prieskoniais, įmaišykite smulkiai sukapotų žalumynų.
- Imkite porą šaukštų įdaro, drėgnomis rankomis suformuokite pailgą maltinuką ir jį įsukite į kopūstų lapus. Susuktus balandėlius apkepinkite iš abiejų pusių po 5 min. Pirmiausiai apkepinti lenkimo siūle į apačią.
- Į puodą įklokite atliekamus kopūstų lapus, sudėkite tarkuotas morkas, smulkiai pjaustytą likusią gūželę. Arti vienas kito sudėkite balandėlius. Pabarstykite druska, pipirais, įdėkite porą laurų lapų. Sultinį išmaišykite su pomidorų padažu ir supilkite ant balandėlių. Troškinkite uždengę. Po užvirimo ugnį sumažinkite iki minimalios. Balandėlius troškinkite apie valandą. Po valandos į padažą sudėkite grietinę ir dar kelias minutes pakaitinkite iki kol viskas sušils ir truputį sutirštės.
Grikių Virimas
Grikiai - ne tik sveikos, maistingos, bet ir labai skanios kruopos, tačiau tam didelės įtakos turi jų tinkamas paruošimas. Paruošimą pradėkite nuo kruopų perrinkimo. Tada, grikius keletą kartų nuplaukite po šaltu vandeniu iki tol kol vanduo netaps skaidrus. Grikius virkite verdančiame vandenyje 13-15 minučių kol vanduo susigers į grikius. Viso virimo proceso metu grikių maišyti nereikia.
Jeigu bijote, kad grikius pervirsite - puodą galite nuimti nuo ugnies 10 min. anksčiau ir palikti pastovėti 10 min. uždengus puodą. Įberkite grikius į verdantį pasūdytą vandenį ir uždenkite dangčiu. Užpilkite šaltu vandeniu, uždenkite indą dangčiu ir šildykite 7 min. Tada, ištraukite, išmaišykite ir šildykite dar 5-7 min.
Grikius maišelyje virkite pagal pakuotės instrukcijas, kurios paprastai nurodo laiką nuo 10 iki 20 minučių, priklausomai nuo grikių rūšies ir gamintojo. Uždenkite dangčiu ir virkite košę režimu „Kruopos“, „Grikiai“ arba „Košė“ 25-35 minutes.
Grikius supilkite į stiklinį indą su dangčiu. Jei nėra tinkamo indo, naudokite gilų dubenį, o vietoj dangtelio galite panaudoti plokščią lėkštę. Grikius užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite mažiausiai 1 val. Grikiai turi išbrinkti ir sugerti skystį.
Sviestu - į išvirtus grikius įdėkite gabalėlį sviesto ir palikite 1-2 min. po dangčiu, tai suteiks košei švelnumo ir papildomo aromato.