Ši sriuba su lydytu sūreliu ir vištiena yra labai gardi, soti ir lengvai pagaminama. Joje yra ir daug šviežių daržovių. Sriuba yra gana tiršta. Lydytą sūrelį geriausia naudoti su žolelėmis. Žinoma, tiks ir kitų skonių sūrelis. Sriuba pagaminta su vištienos šlaunelių mėsa.
Ingredientai
- Vištienos šlaunelių mėsa
- Lydytas sūrelis (su žolelėmis arba kitokio skonio)
- Šviežios daržovės
- Vištienos sultinys
- Prieskoniai vištienai
- Druska, pipirai
- Aliejus
- Svogūnai
- Saliero stiebai
- Morkos
- Česnako skiltelės
- Žiediniai kopūstai
- Krapai
- Šaltai rūkyta lašiša
- Žalumynai (petražolės, svogūnų laiškai)
Sriubos gaminimas
- Puode užvirti sultinį. Sumažinti kaitrą.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros.
- Sudėti vištienos šlaunelių mėsą ir ją lengvai apkepinti iš abiejų pusių apie 4 min.
- Mėsą apibarstyti prieskoniais, druska, pipirais.
- Viską gerai išmaišyti ir dar pakepinti 1 min. Vištieną išimti iš keptuvės.
- Į didelį puodą supilkite aliejų. Suberkite smulkintus svogūnus, plonais griežinėliais supjaustytus saliero stiebus ir morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol suminkštės.
- Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis aromatą.
- Suberkite žiedynėliais išskaidytą žiedinį kopūstą (gabalėliais supjaustykite ir jo stiebą), prieskonius, supilkite vištienos sultinį.
- Padidinę ugnį leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ir virkite dar 5-7 minutes, kol žiediniai kopūstai suminkštės.
- Sudėti daržoves iš keptuvės, bulves. Virti apie 6 min.
- Tada suberti brokolį, virti apie 5 min.
- Į pabaigą sudėti lydytą sūrelį. Jį gerai išmaišyti su sriuba.
- Įmaišykite sūrelį, šaltai rūkytos lašišos gabalėlius ir smulkintus krapus. Pavirkite dar porą minučių ir nuimkite nuo ugnies.
- Suberti vištieną, kukurūzus, krapus, jeigu reikia, įberti druskos, juodųjų pipirų.
Patiekite karštą, apibarstę šviežiais žalumynais (krapais, petražolėmis ar svogūnų laiškais).
Patarimai
- Norėdami, kad sriuba būtų sotesnė, galite prie ingredientų sąrašo pridėti keletą bulvių (arba jomis tiesiog pakeisti žiedinius kopūstus).
- Užbalinti sriubą galite ne tik lydytu sūreliu, bet ir tepamuoju sūriu ar grietinėle.