pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vaisių ir Jogurto Desertas: Lengvas ir Gaivus Receptas

Jei jums pabodo įprasti pusryčiai, vakarienė ar užkandžiai, tai - puikus paįvairinimas. Šis sluoksniuotas jogurto, vaisių ir avižinių dribsnių užkandis - desertas, pusryčiai ar lengva vakarienė. Sveikas, tačiau labai skanus.

Toks „sluoksniuotis“ labai gražiai atrodo taurėse ar stiklinėse, kai matosi visi sluoksniai. Ir dėl to dar smagiau valgyti! Pagaminti labai paprasta.

Apie receptą: desertas, kuriame susiduria tiek daug nuostabių skonių! Traški granola, kurią galima skanauti ir vieną. Citrinų kremas suteikiantis gaivaus skonio. Graikiškas jogurtas, kurio nori bent šaukštelio daugiau. Ir spalvingos uogos, kurios savo spalvomis ir skoniu „žaidžia“ šiame deserte. Viskas labai skanu atskirai, bet dar skaniau, kai viskas susijungia į visumą.

Galima dėti beveik bet ką - pagal sezonus, skonį ar nuotaiką - ir kaskart mėgautis vis kitokiu skoniu. Skonis, manau, daugeliui įsivaizduojamas, tačiau kas paneigs, kad tai skanu? O jei nemėgstate kažkurio vaisiaus - drąsiai galima keisti kitu.

Sluoksniuotas Desertas su Jogurtu ir Vaisiais

Neseniai pasidalinau citrinų kremo receptu. Ir, jeigu dar trūksta idėjų kaip jį panaudoti, tai štai - receptas! Lengvas, paprastas ir labai pavasariškas, o gal net vasariškas sluoksniuotas desertas!

Ingredientai:

  • 6 valg. š. ketvirčiais supjaustytų braškių
  • 6 valg. š. trintų mėlynių
  • 4 valg. š. mėgstamo jogurto
  • 4 valg. š. smulkintų graikinių riešutų
  • ½ arb. š. citrinų sulčių
  • 1 arb. š. nutarkuotos citrinos žievelės
  • 3 valg. š. cukraus pudros
  • 1 arb. š. tirpinto sviesto

Gaminimo eiga:

  1. Į aukštas stiklines ar taures susluoksniuokite ketvirčiais supjaustytas braškes, sutrintas mėlynes, mėgstamą jogurtą, smulkintus graikinius riešutus, citrinų kremą ir granolą.
  2. Išplakite citrinų sultis, nutarkuotas žieveles, cukraus pudrą, tirpintą sviestą ir kiaušinius iki visiškai vientisos masės.
  3. Supilkite į puodą.
  4. Kaitinkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kol masė sutirštės. Neleiskite užvirti!
  5. Masei sutirštėjus, nuimkite nuo ugnies ir supilkite į stiklainėlį.

Patiekti šaltą. Galima papuošti braškėmis ir mėtos lapeliais. Pamėginkit!

Granola

Ingredientai:

  • 2 valg.š. avižinių dribsnių
  • 2 valg.š. cukraus
  • 2 valg.š. migdolų

Gaminimo eiga:

  1. Avižinius dribsnius, cukrų ir migdolus išmaišyti.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 200ºC temperatūros.
  3. Paskleiskite į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi.
  4. Kepkite apie 30 minučių, pamaišydami kas 10 minučių.

Jogurto desertas su bananais ir mangais

Tai puikus desertas, jei norite kažko greito ir skanaus!

Ingredientai:

  • 2 vienetai bananų
  • 1 sauja riešutų (pvz. migdolai)
  • 1 valgomasis šaukštas medaus (skystas)
  • 100 mililitrų jogurto
  • 1 vienetas mangų

Paruošimas:

  1. Nuluptą bananą ir mango vaisių bei riešutus sumalti.
  2. Jogurtą, medų išplakti plaktuvu.
  3. Viską sumaišyti.

Paruošimo laikas: Apie 10 min.

Porcijų skaičius: 4

Patarimai:

  • Šilauoges sutryniau rankiniu trintuvu ir nežinau, ar būtent dėl to, bet man uogos pavirto į drebučius.
  • Taip pat apatinį sluoksnį pradėjau nuo trintų šilauogių, o braškės paskendo jogurte ir beveik nesimatė.
  • Naudojau graikišką jogurtą, bet tinka ir kitoks.