pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pyragai transportavimui: receptai ir patarimai

Kiekvienas grilinimas namų kieme, miško aikštelėje ar bet kurioje kitoje jūsų mėgstamoje vietoje tiesiog privalo būti užbaigtas desertu. Dalinamės keliais receptais, kurie puikiai tinka valgyti lauke ir yra lengvai transportuojami.

Lengvi desertai piknikui

  • Lengvas aviečių ir pudingo desertas
  • Braškių pyragas su migdolais
  • Desertinis burgeris su braškėmis ir mangu
  • Grilyje gaminamas traškus tinginys su uogomis
  • Šokoladinis pyragas su traškia kepure
  • Traškus javainis su jogurtiniu glaistu

Cukinijų pyragas

Jei nežinot kur panaudoti dar vieną cukiniją, kodėl neišsikepus skanaus pyrago prie kavos? Pyragą būtų labai lengva susipakuoti piknikui į gamtą, jis nėra įnoringas transportavimui. Tiesiog geras gero pyrago receptas. Dalinuosi savo atradimu.

Reikės:
  • 8 v.š. minkšto sviesto
  • 2,5 puodelio miltų
  • 1 puodelio (236 ml) cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 0,5 a.š. druskos
  • 1,5 a.š. cinamono
  • 0,5 a.š. muskato
  • 1 puodelio grietinės
  • 1 didelio kiaušinio
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1,5 puodelio tarkuotos cukinijos
Traškiam paviršiui:
  • 5 v.š. minkšto sviesto
  • 0,5 puodelio cukraus
  • 0,5 puodelio miltų
  • 0,5 a.š. cinamono
Glaistui:
  • 1 puodelio cukraus pudros
  • 2 v.š. citrinos sulčių
Gaminame:
  1. Visus pyrago pagrindui skirtus ingredientus sudedame į didelį dubenį ir elektriniu plakikliu greitai plakame, kol gauname vientisą pyrago tešlą. Ją supilame į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi. Atidedame.
  2. Traškiam paviršiui skirtus ingredientus sudedame į mažesnį dubenį ir pirštais triname, kol gauname daug drėgnų trupinių. Jai apibarstome paruoštą pyrago tešlą.
  3. Pašauname pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie 40 minučių.
  4. Kai pyragas atvėsta, paruošiame glaistą.

Biskvitinis tortas su persikais

Tortas be jokios progos, šiaip, nes norėjau išbandyti naują biskvitą. Biskvitas pagal šį receptą gaunasi sunkus ir drėgnas, sudrėkinimui jau reikia daug mažiau sirupo, kitą kartą į viršutinio sluoksnio piurė įdėsiu želatinos, nes masė nuo krakmolo tik sutirštėjo, bet transportavimui buvo netinkama.

Reikės:
  • Kiaušinių
  • Cukraus
  • Miltų
  • Persikų
  • Kukurūzų krakmolo
  • Grietinėlės
Gaminimas:
  1. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakti su trečdaliu cukraus iki standžių putų. Trynius išplakti su likusiu cukrumi iki purios, baltos masės.
  2. Palaipsniui į trynių plakinį dėti sijotus miltus ir išplaktus baltymus vis gerai išplakant.
  3. Masę supilti į paruoštą kepimo formą (indą galima pakratyti ar padaužyti iš šonų, kad oro burbuliukai išeitų į paviršių, nes kitaip gaunasi skylėtas biskvitas). Kepti 1700 C temperatūroje įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
  4. Persikus nusunkti. Ketvirdalį sutrinti iki vientisos masės. Įmaišyti kukurūzų krakmolą su 3 šaukštai persikų sirupo ir sudėti į sutrintus persikus. Trumpai pakaitinti, kol sutirštės. Likusius persikus supjaustyti nedideliais kubeliais.
  5. Grietinėlę išplakti su cukrumi, trečdalį atidėti, likusią sumaišyti su supjaustytais persikais ir pertepti jais sirupu aplietus biskvito lakštus.

Vaivorykštinis tortas

Biskvito ingredientuose yra išvardinti visų spalvų maistiniai dažai, tačiau galima apsieiti ir su mažiau, paprasčiausiai maišant spalvas galima išgauti kitas. Pvz. nebūtina turėti žalių maistinių dažų - galite sumaišyti geltonus su mėlynais. Taip pat nebūtina turėti oranžinių maistinių dažų - galite sumaišyti geltoną su raudona. Violetinę gausite sumaišę mėlyną su raudona.

Ingredientai:
  • 430 g miltų
  • 265 g cukraus
  • 3 a.š. kepimo miltelių
  • 125 g sviesto
  • 375 ml pieno
  • 125 ml aliejaus
  • 2 v.š. jogurto
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 0,5 a.š. druskos
  • 0,5 a.š. cinamono
  • 0,5 a.š. muskato
  • 0,5 a.š. imbiero
  • 0,5 a.š. gvazdikėlių
  • 0,5 a.š. kardamono
Kremui:
  • 570 g maskarponės sūrio
  • 450 g grietinėlės
  • 115 g cukraus pudros
  • 1 a.š. citrinos sulčių
Gaminimas:
  1. Išpurkškite 3 20 cm skersmens apvalias formas aliejumi.
  2. Į sausus ingredientus sudėkite likusius ingredientus: kiaušinius, pieną, aliejų, jogurtą, vanilės ekstraktą.
  3. Tešlą padalinkite į 6 skirtingus indus ir į kiekvieną indą įmaišykite skirtingus maistinius dažus.
  4. Supilkite tešlą į kepimo skardas ir kepkite 20 - 30 minučių arba kol biskvitai išlaikys "medinio smeigtuko testą" (t.y. kai ant medinio smeigtuko nebelieka tešlos).
  5. Atvėsinkite biskvitus kambario temperatūroje formose. Tuomet biskvitus vėsinkite šaldytuve per naktį - taip juos bus lengviau dekoruoti.
  6. Ant torto padėkliuko tepkite šiek tiek kremo ir dėkite pirmąjį - violetinį biskvitą. Jį aptepkite 2 - 3 šaukštais kremo. Tuomet dėkite mėlynąjį biskvitą, vėl kremo. Kartokite su kitomis spalvomis: žalia, geltona, oranžine, raudona.
  7. Visą tortą aptepkite likusiu kremu ir pabarstykite torto "pabarstukais" papuošimui.

Vaisinis kremas

Vaisinio kremo gamybai reikia visai nedaug ingredientų ir pastangų, tačiau jo skonis niekada nenuvilia.

Ingredientai:
  • Maskarponės sūris
  • Cukrus
  • Citrinų sultys
  • Braškės
  • Kiviai
Gaminimas:
  1. Maskarponės sūrį išplakite su cukrumi ir citrinos sultimis.
  2. Braškes ir kivius supjaustykite smulkiais gabalėliais ir sumaišykite su gauta mase.
  3. Jeigu norite efektingesnio vaizdo ant torto - vaisius supjaustykite didesniais gabaliukais.

Kiti patarimai

  • Kad tortas nesurūgtų, laikykite jį šaldytuve.
  • Tortą transportuokite specialioje dėžėje arba su dangčiu, kad neapgadintumėte papuošimų.
  • Jei baiminatės, kad tortas gali surūgti, į kremą įdėkite citrinos sulčių.

Jaunosios kulinarės patarimai

Dvylikametė iš Plungės rajono, Justė Žvirblytė, dalinasi savo patirtimi. Ji pataria neskubėti ruošiant tortus ir gaminti juos 2-3 dienos prieš patiekiant, kad biskvitai gerai susigertų ir būtų galima ištaisyti galimas klaidas. Justė naudoja dangčius tortams transportuoti, kad tortai neprisigertų kvapų.

Šokoladinis triufelių pyragas

Minkštas šokolado skonio pagrindo pyragas padengtas sodriu šokoladiniu triufelių įdaru patiks ne tik šokoladocholikams. Gaminimas nesudėtingas, šiek tiek ilgesnis nei baltojo šokolado triufelinio pyrago, bet rezultatai pranoksta lūkesčius. Galima kepti ir vietoj torto, nes skonis tikrai išskirtinis, prabangus.

Ingredientai:
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 3 v.š. kakavos miltelių
Gaminimas:
  1. Pasiruošti 20 cm skersmens kepimo formą (kepiau 18 cm,). Ją ištepti sviestu.
  2. Kambario temperatūros sviestą ir cukrų išplakti iki purios masės. Po vieną mušti kiaušinius ir vis plakti.
  3. Atskirame dubenyje sumaišyti maltus migdolus, miltus, kakavos miltelius bei kepimo miltelius. Lėtai maišant, supilti į sviesto ir kiaušinių plakinį.
  4. Tešlą sukrėsti į formą ir kepti 1800 įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Atvėsinti ant grotelių.
  5. Sviestą, grietinėlę ir smulkintą šokoladą sudėti į puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies, vis maišant, kol gausis vienalytė masė. Atvėsinti ir įdėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Vėliau masę išsukti ir vėl dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
  6. Vėliau gerai ją išsukti, supilti romą, suberti trupinius, gerai išmaišyti ir sukrėsti ant pagrindo.
Ingredientas Kiekis
Miltai 430 g
Cukrus 265 g
Kepimo milteliai 3 a.š.
Sviestas 125 g
Pienas 375 ml
Aliejus 125 ml