pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Itališkų Triufelių Saldainių Receptai

Trumai - tai įdomus ir daugeliui dar neatrastas patiekalas. Trumai - parazitinis grybas, augantis ant medžių šaknų. Dažniausiai trumai auga ant ąžuolų, skroblų šaknų. Pasaulyje žinoma kelios šimtai trumų rūšių, tačiau vertingos laikomos tik keletas rūšių.

Valgomieji trumai skirstomi į juoduosius ir baltuosius trumus, bei dar skiriasi pagal augimo laiką: vasariniai (rugpjūtis-rugsėjis) ir rudeniniai (rugsėjis-vasaris). Vasariniai ir juodieji yra mažiau vertinami, didžiausios kainos prašoma už laukinius didelius baltuosius trumus, randamus Italijoje ir Prancūzijoje.

Ieškomi triufeliai pasinaudojant specialiai apmokytomis kiaulėmis ir šunimis. Trumai daugiau naudojami ne kaip pagrindinis patiekalas, bet kaip skonines ir aromatines savybes išplečiantis ingredientas. Norintys triufelio skoniu pasimėgauti gurmanai jį gamina su neutraliais patiekalais: kiaušiniu, makaronais, ryžiais. Tinka su vištiena ir žuvimi.

Arčiausiai, kur galima įsigyti šviežių trumų, yra Vengrija. Vengrų mokslininkai tikina, kad jų triufeliai nesiskiria nuo geriausiųjų. Budapešto centriniame turguje 2011 metų rugsėjį pavyko aptikti keletą šviežių juodųjų vasarinių trumų (Tuber aestivum). Kainos apie 100 eurų už kilogramą. Vasarinio trumo kvapas visiškai nepanašus į klasikinį grybų. Galima apibūdinti kaip ką tik pamelžto pieno kvapas.

Triufeliai ilgai nelaikomi, švieži turėtų būti sunaudoti per dvi savaites. Trumas švariai nuplaunamas ir išvalomas su šepetėliu (panaudotas dantų šepetėlis). Nulupta odelė ir sutarkuotas itin plonais griežinėliais. Pjaustykle pavyko padaryti 0,5 - 1 mm storio griežinėlius.

Trumų Grybai: Kas Jie?

Turbūt jau daugelis žino populiariuosius trumų grybus. Trumų grybai yra vieni brangiausių grybų pasaulyje, kurie auga po žeme. Juos dažnai galime sutikti įvairiausiuose aukščiausios kokybės restoranuose, jie dažnai patiekiami švieži arba įmaišyti į įvairius padažus - užtepėles, aliejus. Tai yra ypatingas delikatesas bei prieskonis, kuris pavers kiekvieną jūsų patiekalą ypatingu!

Kur trumai auga?

Trumai auga simbiozėje su medžiu šeimininku, mikroskopiniu grybienu (grybelio šaknimis) pritvirtinti prie medžio šaknų - dažniausiai tai yra ąžuolas arba lazdyno riešutas. Trumai yra kilę iš Italijos ir Prancūzijos, dabar auginami visame pasaulyje, įskaitant vakarinę JAV pakrantę ir Naująją Zelandiją.

Trumų rūšys:

Pasaulyje egzistuoja daugiau nei 200 skirtingų trumų rūšių, pateiksime vienas populiariausių, kurios yra sutinkamos dažniausiai.

  • Juodasis trumas (Tuber Melanosporum) - juodieji trumai yra turbūt labiausiai paplitę tipai ir taip pat žinomi kaip prancūziški juodieji, juodieji auksiniai arba perigoriai. Jų sezonas yra nuo lapkričio vidurio iki kovo vidurio ir didžiausias po Kalėdų. Juodųjų trumų skonis yra žemiškas, muskusinis, saldus, ąžuolinis ir riešutinis.
  • Baltasis trumas (Tuber Borchii) - taip pat žinomas kaip bianchetto arba balkšvasis trumas. Baltasis trumas parduodamas nuo sausio vidurio iki balandžio pabaigos. Jo skonis primena česnaką. Kadangi jį galima įsigyti pavasarį, jis puikiai derinamas su pavasarinėmis daržovėmis ir žalumynais. Baltųjų trumų skonis taip pat yra žemiškas, aštrus ir muskusinis, tačiau yra šiek tiek aštresnis ir intensyvesnis su česnako natomis. Niekada nevirkite baltųjų trumų, nes karštis sugadins skonį.
  • Juodasis vasaros trumas (Tuber Aestivum) - geriausiai dera su kitais sezoniniais vasaros patiekalais, tokiais kaip pica, makaronai, salotos.
  • Burgundijos trumas (Tuber Uncinatum) - tai yra rudens trumas, jis turi rausvai juodą išorinį sluoksnį ir sunoksta nuo rugsėjo iki gruodžio. Natūralu, kad jis puikiai dera su kitais rudens patiekalais, tokiais kaip moliūgų sriuba, įvairūs troškiniai.

Kodėl trumai yra brangūs?

Nors trumai gali atrodyti nepaprastai brangūs ir yra prabanga juos įsigyti, tam yra rimta priežastis. Trumų auginimas yra iš dalies mokslas, iš dalies menas ir iš dalies lobių ieškojimas. Negalima tiesiog auginti trumų kieme. Tiesą sakant, trumų sodo paruošimas gali užtrukti maždaug dešimtmetį, kol trumai bus paruošti. Kai jie yra prinokę, trumams rasti reikia dresuoto šuns ar kiaulės.

Receptai su triufeliais

Kiaušiniai su trumais

Po valandos suplakame 6 kiaušinius (priklausomai nuo triufelio dydžio, mūsų buvo apie 50-70 g) ir supilame grietinėlę, kurioje buvo laikomi triufeliai, įdedama druskos, pipirų. Ant keptuvės ištirpdome sviestą ir supilame kiaušinius. Kiek pakaitinus ir kai lieka tik paviršiukas dar nesusitraukęs, sudedame triufelių griežinėlius.

Šokoladiniai triufeliai

Sulaužykite arba sukapokite šokoladą į gabalėlius. Užvirinkite sviestą, cukrų „Farinas“ ir grietinėlę. Įmaišykite pasirinktus pagardus, šokolado gabalėlius ir maišykite iki vientisos masės. Supilkite triufelių masę į folija išklotas formeles. Sudėkite formeles į šaldytuvą visai dienai, kad triufeliai visiškai sustingtų. Išpjaukite triufelius, naudodami sausainių formeles, arba išpjaukite kvadratus, arba suformuokite rutuliukus. Sudėkite į šaldymo kamerą. Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje. Panardinkite triufelius į šokoladą ir sudėkite ant padėklo. Padėklą dėkite į šaldytuvą. Švirkšto pagalba ant triufelių glajumi užrašykite skaičius nuo 1 iki 24. Jei norite, sudėkite triufelius į 24 mažas dėžutes.

Šokoladinių triufelių receptas

  1. Į prikaistuvį supilkite saldintą sutirštintą pieną, sudėkite sviestą ir suberkite kakavos miltelius. Kaitinkite ant vidutinio silpnumo ugnies, kol užvirs.
  2. Masei užvirus, sumažinkite ugnį. Toliau kaitinkite nuolat maišydami. Po kelių minučių (ne daugiau kaip 10-ies) pastebėsite, kad masė sutirštėjo. Ją maišant, kelias sekundes turite spėti pamatyti prikaistuvio dugną, o šaukštas maišomoje masėje turi palikti žymes („takelius“). Štai šią akimirką nukelkite prikaistuvį su mase nuo viryklės. Atminkite, jei baigsite kaitinti anksčiau nei reikia, triufeliai bus per minkšti, neišsaugos formos, negalėsite suformuoti jų į dailius apvalius saldainius.
  3. Dar vienas būdas įsitikinti, kad masė yra idealiai paruošta ir prikaistuvį reikia nedelsiant nukelti nuo ugnies: maišant masę, jį turi atšokti nuo prikaistuvio sienelių. Pabandykite prikaistuvį paversti ant šono.
  4. Paruoštą ir nuo ugnies nukelto prikaistuvio masę perpilkite į anksčiau pasiruoštą, sviestu išteptą lėkštę ar dubenį. Palikite, kol atvės iki kambario temperatūros. Tuomet uždenkite maistine plėvele ir maždaug 30 min. dėkite į šaldytuvą.
  5. Išėmę dubenį iš šaldytuvo, arbatiniu šaukšteliu kabinkite masę ir tarp delnų formuokite nedidelius apvalius triufelius (apie 2 cm skersmens). Kad būtų lengviau tai daryti, delnus galite patepti trupučiu sviesto, tačiau nepersistenkite - jei rankos bus pernelyg sviestuotos, prie suformuotų triufelių nelips pabarstukai.
  6. Į lėkštę suberkite šokoladinius pabarstukus. Juose apvoliokite visus triufelius, kad šie pabarstukais apliptų iš visų pusių.
  7. Patiekite iš karto. Arba, jei norite, galite laikyti triufelius šaldytuve, uždarame indelyje, net iki dviejų savaičių. Tokiu atveju, prieš patiekdami, išimkite iš šaldytuvo ir šiek tiek palaikykite kambario temperatūroje.

Patarimas: Jeigu nutiktų taip, kad pirmą kartą jums nepavyks laiku nukelti prikaistuvio su triufelių mase nuo viryklės ir masė bus pernelyg minkšta, per daug neliūdėkite. Supilstykite ją į labai mažas stiklines ir viršų apibarstykite šokoladiniais pabarstukais.

Šokoladiniai triufeliai su grietinėle

  1. Nedideliame puode užvirinkite grietinėlę, supilkite ant šokolado, trumpai palaikykite, plakite šluotele, kol masė taps vientisa.
  2. Sudėkite sviesto gabalėlius, išmaišykite, įpilkite konjako, dar kartą gerai išmaišykite.
  3. Uždenkite dubenį plėvele ir bent 3 val.
  4. Dar kartą atsargiai išmaišykite masę. Į puodelį įpilkite šilto vandens ir pamerkite kelis šaukštelius, kad sušiltų. Nusausinkite šaukštelį, pakabinkite šokolado masės ir krėskite ant plėvele užklotos pjaustymo lentelės. Iš šio kiekio turėtų išeiti 12 vienodo dydžio skanėstų.
  5. Nedideliame puode ištirpinkite 100 g šokolado. Užsimaukite plonas gumines pirštines, užpilkite ant delno tirpinto šokolado, suvilgykite juo šokolado gumuliuką, tuojau pat jį apvoliokite kakavos milteliuose.

Pagaminsite per 30 min.

La Perla di Torino šokoladiniai triufeliai

Metalinė dėžutė, nukelianti į Italiją savo ryškiomis spalvomis ir viliojančiais skoniais. Dėžutėje rasite šokoladinių triufelių asorti:

  • LIMONCELLO TRIUFELIAI - citrininiai baltojo šokolado ir migdolų triufeliai su traškiais morengo gabalėliais;
  • PISTACIJŲ IR AVIEČIŲ TRIUFELIAI - baltojo šokolado triufeliai su sveikomis pistacijomis ir traškiomis avietėmis;
  • TRIJŲ ŠOKOLADŲ TRIUFELIAI - sluoksniuoti baltojo, pieniško ir tamsaus šokolado triufeliai su Pjemonto lazdyno riešutais IGP 27%.

Kiekvienas kąsnis yra kelionė į La Dolce Vita, patenkinanti net išrankiausią saldumynų mėgėją. Palepinkite save arba dovanokite kam nors ypatingam! Šie rankų darbo šokoladiniai saldainiai kiekvienai progai suteiks itališkos elegancijos ir prabangos jausmą. Turino šokoladininkų rankomis supakuota išskirtinėje metalinėje dėžutėje ir perrišta kaspinu. Dėžutės dydis: 19 x 10 cm.

La Perla di Torino istorija

La Perla di Torino įkūrėjo p. Sergio Arzilli istorija yra sėkmės istorija, atsiradusi dėl nesklandumo: jam diagnozuoto netoleravimo glitimui. Būdamas 38m. jis suprato, kad užaugęs ir visą laiką dirbęs šeimos konditerijos įmonėje, dėl savo ligos šio darbo daugiau dirbti negali. Siekdamas neprarasti daugiausia iš tėvo perimtų žinių, jis nusprendė gilintis į šokolado pasaulį ir šiandien džiaugiasi, kad jo sukurtais skanėstais be dirbtinių komponentų gali mėgautis ne tik alergiški gliutenui, bet ir sergantys cukriniu diabetu ar skaičiuojantys suvalgomo cukraus kiekį.

La Perla di Torino naudoja tik aukščiausios kokybės ingredientus, kad išlaikytų aukščiausią gaminių kokybę. Gamintojas remiasi autentiškais receptais, gamybos laboratorija įrengta mažai aplinkai kenkiančiomis medžiagomis ir maitinama 100% atsinaujinančia energija.

Sudėtis: cukrus, kakavos sviestas, nenugriebto pieno milteliai, migdolų pasta (13%), Pjemonto lazdyno riešutai SGN (9%), kakavos pasta, išrūgų milteliai, torrone gabaliukai 3.5% (lazdyno riešutai, medus, cukrus, gliukozės sirupas, kiaušinių baltymas), pistacijų riešutai (3%), traškios avietės 3% (aviečių tyrė 81%, cukrus 12%, kukurūzų krakmolas), kakavos granulės, traškūs trupiniai (ryžių miltai, cukrus, krakmolas, kukurūzų miltai, augaliniai riebalai (saulėgrąžų ir kokosų įvairiomis dalimis), augaliniai ūgliai (bambukas), sojų miltai, emulsiklis: sojų ir saulėgrąžų lecitinas, druska, karamelizuotas cukrus, kakavos milteliai, natūrali kvapioji medžiaga), aviečių milteliai, kakavos milteliai, emulsiklis: sojų lecitinas, citrinų pasta (citrinos žievelė 60%, cukrus, gliukozės sirupas), natūrali vanilės kvapioji medžiaga, natūrali kvapioji medžiaga (Limoncello). Gali būti žemės ir kitų riešutų pėdsakų. Žaliavos kilmė: ES/ ne ES. Be glitimo.

Laikymo rekomendacijos: laikyti vėsioje ir sausoje vietoje. Grynasis kiekis: 300g.

Maistinė vertė 100g:

Maistinė vertė Kiekis
Energetinė vertė 560 Kcal/ 2343 kJ
Riebalai 40 g.
Iš kurių sočiųjų riebalų 17 g.
Angliavandeniai 42 g.
Iš jų cukraus 37 g.
Baltymai 10 g.
Skaidulos 0 g.
Druska 0.16 g.