pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Avižiniai Sausainiai su Bananais ir Obuoliais: Receptas

Avižiniai sausainiai su obuoliais ir bananais - tai puikus pasirinkimas, jei ieškote sveiko ir skanaus užkandžio. Šie sausainiai yra ne tik lengvai paruošiami, bet ir labai maistingi, idealiai tinkantys kaip energijos šaltinis bet kuriuo metu, ypač popietę, kai reikia papildomos energijos iki vakarienės. Šie avižiniai sausainiai su bananais yra be pridėtinio cukraus, pieno produktų, kvietinių miltų. Tad saldumas yra tik iš vaisių.

Ingredientai

Norint pasigaminti šiuos skanius sausainius, jums prireiks:

  • 300 g avižinių dribsnių
  • 4 prinokusių bananų (apie 500 g)
  • 3 šaukštų medaus
  • 150 g razinų arba džiovintų spanguolių, mėlynių
  • 4 saldžių raudonų obuolių (apie 500 g)
  • 2 šaukštelių cinamono
  • Žiupsnelio druskos

Pasiruošimas

  1. Pradėkite nuo orkaitės įkaitinimo iki 200 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, kad sausainiai nepriliptų.
  2. Obuolius gerai nuplauname. Jei jie iš parduotuvės, rekomenduojama juos nuplauti karštu vandeniu su soda. Sutarkuokite obuolius burokine tarka kartu su žievele ir sukrečkite į dubenį.
  3. Į tą patį dubenį sudėkite pasmulkintus bananus. Viską gerai sutrinkite maisto smulkintuvu, kol gausite vientisą tyrę. Supilkite tyrę į sietelį, kad nuvarvėtų skysčių perteklius.

Tešlos Paruošimas

Gautą vaisių tyrę sumaišykite su avižomis, medumi, cinamonu, druska ir džiovintomis uogomis. Naudodami šaukštą, kabinkite sausainių masę, dėkite ją ant kepimo skardos ir paspauskite delnu ar šaukštu, kad suformuotumėte sausainius. Sausainius kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių arba ilgiau, kol jie gražiai apskrus. Iškepę sausainiai bus minkšti, tačiau turės rupią tekstūrą, nes juose nėra riebalų, kurie paprastai suteiktų traškumo.

Patarimai ir Variacijos

Jei norite, kad sausainiai būtų dar skanesni, galite eksperimentuoti su ingredientais. Pavyzdžiui, galite į tešlą įdėti kelis šaukštus žemės riešutų sviesto, kuris suteiks papildomo skonio ir kreminės tekstūros. Taip pat galite pabandyti įdėti šiek tiek šokolado gabalėlių arba šaldytų uogų, kad sukurtumėte įvairias skonių kombinacijas.

Sausainiams reikia naudoti glotnų riešutų sviestą, kuris būtų tirštas, bet ne kietas. Jeigu sviestas yra kietas, galima jį ištirpinti su gabaliuku kokosų aliejaus ar sviestu. Tik svarbu nesudeginti, nes riešutų sviestą gali lengvai sutraukti. Šiuos avižinius sausainius kepu 190 C įkaitintoje orkaitėje. Kepant žemesnėje kaitroje, jie nebus traškūs, o labiau minkšti. Kepu tol, kol sausainių krašteliai būna apskrudę. Iškepę sausainiai turėtų būti kažkiek traškūs.

Ant kiekvieno sausainio sudėti šokolado gabaliukus, braškes ar banano gabaliukus. Kepti 190 C apie 15-22 min. Svarbu naudoti gerai prinokusį bananą bei saldų obuolį (pvz. „Jonagold“, „Golden“). Taip pat saldumo priduoda ir ant sausainių sudėti braškių, bananų ar šokolado gabaliukai. Man labiausiai patiko sausainiai su braškių gabaliukais.

Sausainių Laikymas

Iškepę sausainiai gali būti laikomi atviri, kad nesušaltų. Rekomenduojama juos laikyti kambario temperatūroje ir suvartoti per kelias dienas, kad išlaikytumėte jų šviežumą. Jei sausainiai sušlampa, juos galima trumpai pašildyti orkaitėje, kad atgautų traškumą.

Šie sausainiai puikiai tinka kaip užkandis, kurį galite pasiimti su savimi į darbą ar mokyklą. Be to, jie yra puikus pasirinkimas, jei turite vaikų - saldumas čia gaunamas tik iš natūralių ingredientų, todėl tiks net ir reikalaujantiems sveikesnio maisto.

Patys sausainiai nebuvo saldūs, bet man saldumo užteko.

Šie pusrytiniai sveikuoliški avižiniai sausainiai su bananu puikiai tinka pasmaguriauti pusryčių metu ar kai norisi gardžios užkandėlės dienos bėgyje. Sveikų sausainių receptą galima papildyti įvairiais ingredientais: džiovintais vaisiais, uogomis, riešutais, čija sėklomis arba šokolado gabaliukais. Sausainiai iš bananų ir avižinių dribsnių - kas kart vis kitoks skonis!

Sveikuoliški sausainiai nėra trapūs ar traškūs, juk tai avižiniai sausainiai be miltų! Aš sveikuoliškus sausainius laikau šaldiklyje ir prieš valgant palaikau 3-5 min. kambario temperatūroje, mums tokie avižiniai sausainiai skaniausi!

Eksperimentuokite ir atraskite savo sveikuoliškų sausainių skonį! Sveiki sausainiai receptas žemiau. Sveikuoliški avižinių dribsnių sausainiai be miltų, be kiaušinių receptas Avižinių sausainių receptai: skanūs, lengvai ir greitai pagaminami sveikuoliški avižiniai sausainiai be miltų, be kiaušinių, su bananais, pusryčiams ir užkandėlei. Sveiki sausainiai be cukraus: avižinių dribsnių ir bananų sausainiai patiks visiems!

Sveikuoliški avižiniai sausainiai su bananais, be miltų, be kiaušinių. Avižinių sausainių receptas (sudėtis):

  • 2 labai prinokę bananai
  • 90 g avižinių dribsnių
  • 30 g saulėgrąžų arba moliūgų sėklų
  • 20 g kokosų drožlių
  • 40 g džiovintų spanguolių
  • ½ a.š. cinamono
  • Žiupsnelis druskos

Gaminame sveikuoliškus avižinius sausainius be miltų (su bananais) Pirmiausia šakute sutriname sunokusius bananus, kol gauname košelę. Kitame dubenėlyje sumaišome visus likusius ingredientus ir supilame į bananų masę. Permaišome. Paliekame šią masę “pailsėti” apie 5 minutes, kad avižiniai dribsniai sugertų skystį ir išbrinktų.

Tuo metu pasiruošiame kepimo skardą sausainiams kepti ir išklojame ją kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių. Šaukštu kabiname tešlą ir drėgnomis rankomis išformuojame sveikuoliškus sausainius, kad būtų apie 1,5 cm. aukščio. Sveikuolių sausainiai be miltų kepdami neiškyla, tad galite avižinius sausainukus dėlioti skardoje vieną šalia kito. Kepame apie 15-20min., kol avižinių dribsnių sausainiai su bananais gražiai parunda.

Sveikuoliškus sausainius iš bananų pilnai atvėsinkite prieš valgydami. Iškeptus avižiniussausainius be kiaušinių laikykite kambario temperatūroje iki 2 dienų arba užšaldykite.

Skanaus!