Norint išvirti dešreles, jas reikia įdėti į puodą su verdančių vandenių ir virti 2 -5 minutes priklausomai nuo rūšies, virimo laikas dažniausiai nurodomas ant pakuotės.
Stambesnė karka iš užpakalinės kiaulės dalies geriausiai tinka ilgam kepimui, o priekinės dalies karkas, kurios liesesnės ir mažesnės, verčiau palikite mėsos rūkinimui.
Prieš pat jai baigiant virti pora šaukštų pomidorų pastos sodresniam skoniui, indelis mažesnio riebumo Philadelphia Light kreminio sūrio ir stiklinė grietinėlės maloniam sriubos švelnumui, kremiškumui ir skonio pilnumui.
Jei nepridedate ingredientų, pavyzdžiui, smulkiai pjaustytų troškintų svogūnų arba grybų , susmulkintų morkų ar mirkytų džiūvėsėlių, rizikuojate gauti sausų kotletų.
Tada į indą sudėkite smulkintas mėtas, česnaką, supilkite aliejų, citrinos sultis ir tarkuotą žievelę, pagardinkite druska bei pipirais - viską gerai išmaišykite ir tokiu pasiruoštu marinatu gerai įtrinkite mėsą.
Iš tešlos padarykite norimo dydžio kepaliuką, dėkite jį į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą skardą ir palikite šiltai 2 3 valandas, kad pakiltų.