Jei labai mėgstate biskvitinius pyragus, taip pat ir šokoladinius, šis receptas skirtas jums. Girtas vyšnių pyragas - tai puikus šokoladinio biskvito ir vyšnių skonio derinys. Toks pyragas nepaliks abejingų nei jūsų, nei jūsų namiškių. O svarbiausia, kad jį gaminti yra paprastas malonumas.
Tortas vadinamas "Girtomis vyšniomis", nes vyšnios iš anksto mirkomos konjake, o konjako įpilama į kremą. Tačiau tokį tortą galima paruošti ir be konjako, tačiau tada jis bus panašaus skonio kaip tortas "Bulvė su vyšniomis".
Gaminimo eiga
Šokoladinio biskvito paruošimas
Norėdami pagaminti šokoladinį sausainį, vištienos kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius. Švariame giliame dubenyje išplakite vištienos trynius, suberkite cukrų. Kiaušinių baltymus plakite iki baltų putų. Viską gerai išmaišykite ir palaipsniui suberkite miltus su kakava ir kepimo milteliais. Švelniai išmaišykite tešlą iš apačios į viršų, kad išsisklaidytų visi miltų gumulėliai.
Kepkite sausainius iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių. Patikrinkite sausainius mediniu iešmeliu.
Kremo paruošimas
Kol biskvitas aušta, paruoškite torto kremą. Minkštą sviestą išsukite su virintu sutirštintu pienu iki vientisos masės. Jei norite, galite įpilti konjako - kad būtų dar pikantiškiau.
Paruoštą kremą užtepkite ant pyragaičių ir ant viršaus užberkite dalį vyšnių. Tą patį padarykite su kiekvienu torto sluoksniu.
Šokoladinio glaisto paruošimas
Šokoladiniam glajui gaminti ištirpinkite šokoladą puode vandens vonelėje, supilkite grietinėlę, cukrų ir ištirpintą sviestą. Jei norite, ant sustingusio glaisto užtarkuokite baltojo šokolado.
Trešnių ir migdolų pyragas su šokoladu
Tai puikus pyragas, trapus, sodraus skonio ir puikiai transportuojamas, net po 3 dienų vis dar vienodai skanus ir šviežias.
Tiesa, vyšnios ar net nedideliais gabalėliais pjaustytos braškės, abrikosai ar persikai čia taip pat tiks. Skanaus!
Reikalingi ingredientai
- 200g kambario temperatūros sviesto
- 140g trešnių arba vyšnių (be kauliukų)
- 140g miltų
- 200g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 1 1/2 arb.š. kepimo miltelių
- 75g maltų migdolų
- 2 valg.š. pieno
- 1 arb.š. vanilės arba migdolų ekstrakto
- 200g šokolado
- saujelė migdolų apibarstymui
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Apvalią (21cm) ar stačiakampę kepimo formą ištepkite gabalėliu sviesto.
Trešnes perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus. Ant jų užberkite šaukštą miltų ir jas vienodai apvoliokite. Atidėkite.
Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą ir cukrų, išplakite iki purios masės, tada po vieną sudėkite kiaušinius.
Likusius miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir maltais migdolais. Suberkite į kiaušinių, cukraus ir sviesto masę, supikite vanilės ekstraktą, pieną. Viską gerai išmaišykite.
100g šokolado supjaustykite peiliu ir įmaišykite į pyrago tešlą.
Pusę pyrago masės supilkite į kepimo indą, suberkite pusę trešnių, tada supilkite likusią tešlą ir ant viršaus paskirtykite likusias trešnes.
Kepkite pyragą 60-70 minučių, kol įsmeigus pagaliuką jis bus sausas. Atvėsinkite pyragą.
Likusį šokoladą ištirpinkite ir juo apšlakstykite pyragą. Apiberkite smulkintais migdolais.
Vanilinis pyragas su šokoladinių gabalėlių įdaru
Vanilinis pyragas su šokoladinių gabalėlių įdaru - tai tobula deserto kombinacija, kur susitinka švelni vanilės skonis su šokolado gabalėlių saldumu. Tai puikus pasirinkimas, jei norite pasimėgauti paprastu, tačiau skaniu ir aromatingu pyragu. Šokoladiniai gabalėliai įdaru suteikia šiam pyragui ne tik puikų skonį, bet ir šiek tiek traškumo, o vanilė ir švelni tešla paverčia jį tikru delikatesu. Šis pyragas puikiai tiks tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek šventinėms progoms.
Ingredientai (2-4 žmonėms)
Ingredientas | Kiekis |
---|---|
Kvietiniai miltai | 200 g |
Cukrus | 150 g |
Kepimo milteliai | 1 arbatinis šaukštelis |
Druska | 1 žiupsnelis |
Kiaušiniai | 2 vnt. |
Sviestas (minkštas) | 100 g |
Pienas | 100 ml |
Vanilinis cukrus | 1 arbatinis šaukštelis |
Šokoladiniai gabalėliai (tamsus arba pieniškas) | 100 g |
Cukraus pudra | pagal skonį |
Gaminimo trukmė
- Paruošimas: 15 minutės
- Kepimas: 25-30 minutės
- Bendra trukmė: apie 1 valandą
Gaminimo eiga
- Paruoškite tešlą: Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
- Kiaušinius suplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi.
- Į šią masę įdėkite minkštą sviestą ir pieną, gerai išmaišykite.
- Persijokite kvietinius miltus, kepimo miltelius ir druską, tada šiuos ingredientus po truputį įmaišykite į kiaušinių masę.
- Paruoškite šokoladinių gabalėlių įdarą: Šokoladinius gabalėlius lengvai susmulkinkite, jei jie per dideli, ir palikite šiek tiek atskirai, kad galėtumėte panaudoti kaip papildomą dekoraciją.
- Kai tešla bus paruošta, į ją atsargiai įmaišykite šokoladinius gabalėlius, kad jie tolygiai pasiskirstytų.
- Kepkite pyragą: Tešlą supilkite į sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą formą. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 25-30 minučių, kol pyragas taps auksinės spalvos ir įkišus medinį pagaliuką jis išliks sausas.
- Papuoškite pyragą: Atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra arba papuoškite šokoladiniais gabalėliais, kurie buvo atidėti. Jei norite, galite pyragą papuošti šokolado glajumi arba šokolado lašeliais.
Patarimai, kaip patobulinti pyragą
- Jei norite intensyvesnio šokoladinio skonio, galite į tešlą įdėti dar daugiau šokoladinių gabalėlių arba naudoti šokoladą su didesniu kakavos kiekiu.
- Jei norite šiek tiek drėgnesnio pyrago, galite į tešlą įdėti šiek tiek jogurto arba rūgpienio.