Šiltos salotos su vištiena - tai puikus patiekalas, kuris gali būti patiekiamas tiek pietums, tiek vakarienei. Tai lengvai pagaminamas, sotus ir maistingas patiekalas, kuris tikrai patiks visai šeimai.
Ingredientai
- 400 gramų vištos filė
- 2 vienetai agurkų
- 4 vienetai pomidorų pastos
- 80 gramų salotų
- 2 česnakų skiltelės
- 1 česnako skiltelė (padažui)
- Šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- Šiek tiek juodųjų pipirų (malti, padažui)
- Šiek tiek druskos
- Šiek tiek druskos (padažui)
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- Padažui:
- 60 mililitrų jogurto (natūralus)
- 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
- 1 valgomasis šaukštas sojos padažo
Gaminimo eiga
- Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais, įtriname prieskoniais, česnaku, aliejumi ir citrinos sultimis.
- Paliekame pasimarinuoti bent 1 valandai. Tinka ir kitaip marinuota paukštiena. Bet mėsą prieš kepant rekomenduoju marinuoti, bus skaniau!
- Suplėšome salotas, supjaustome pomidorus ir agurkus.
- Pamarinuotus vištienos gabaliukus kepame įkaitintame aliejuje, kiekvieną pusę apkepame, kol gražiai apskrunda.
- Patiekiame su padažu.
Padažas
Padažas: jogurtas sumaišytas su garstyčiomis, sojos padažu, citrinos sultimis, trintu česnaku ir prieskoniais.
Skanaus!
Autorius: Gerda
Kitas šiltų salotų su vištiena receptas
Ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė
- Svogūnas (raudonasis) - 1 vienetas
- Paprika
- Pomidorai
- Batonas (geriausia naudoti padžiūvusį)
- Bazilikai - 1 sauja
- Alyvuogių aliejus - 4 valgomieji šaukštai
- Vyno actas - 2 valgomieji šaukštai
- Česnakas - 2 skiltelės
- Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis
Paruošimo būdas:
- Vištienos krūtinėlę įtrinkite druska ir pipirais, šiek tiek aptepkite aliejumi ir iškepkite orkaitėje arba keptuvėje (geriausia naudoti grilio keptuvę). Supjaustykite kubeliais.
- Nuo batono (geriausia naudoti padžiūvusį) nupjaustykite pluteles, supjaustykite kubeliais ir padžiovinkite karštoje orkaitėje ar keptuvėje be papildomų riebalų.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, papriką - kubeliais ar juostelėmis. Apkepinkite įkaitintoje, vos riebalais pateptoje keptuvėje.
- Pomidorus supjaustykite skiltelėmis ar kubeliais.
- Visus pasiruoštus ingredientus sumaišykite.
- Salotas sumaišykite su padažu iš alyvuogių aliejaus, vyno acto, druskos, pipirų, sugrūsto ar ypač smulkiai sukapoto česnako.
- Paruoštas salotas apiberkite baziliko lapeliais ir iškart tiekite, kad skrebučiai neįmirktų ir nepradėtų tižti.