pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Šiltos salotos su vištiena: gardus ir sotus receptas

Šiltos salotos su vištiena - tai puikus patiekalas, kuris gali būti patiekiamas tiek pietums, tiek vakarienei. Tai lengvai pagaminamas, sotus ir maistingas patiekalas, kuris tikrai patiks visai šeimai.

Ingredientai

  • 400 gramų vištos filė
  • 2 vienetai agurkų
  • 4 vienetai pomidorų pastos
  • 80 gramų salotų
  • 2 česnakų skiltelės
  • 1 česnako skiltelė (padažui)
  • Šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • Šiek tiek juodųjų pipirų (malti, padažui)
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek druskos (padažui)
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • Padažui:
    • 60 mililitrų jogurto (natūralus)
    • 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
    • 1 valgomasis šaukštas sojos padažo

Gaminimo eiga

  1. Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais, įtriname prieskoniais, česnaku, aliejumi ir citrinos sultimis.
  2. Paliekame pasimarinuoti bent 1 valandai. Tinka ir kitaip marinuota paukštiena. Bet mėsą prieš kepant rekomenduoju marinuoti, bus skaniau!
  3. Suplėšome salotas, supjaustome pomidorus ir agurkus.
  4. Pamarinuotus vištienos gabaliukus kepame įkaitintame aliejuje, kiekvieną pusę apkepame, kol gražiai apskrunda.
  5. Patiekiame su padažu.

Padažas

Padažas: jogurtas sumaišytas su garstyčiomis, sojos padažu, citrinos sultimis, trintu česnaku ir prieskoniais.

Skanaus!

Autorius: Gerda

Kitas šiltų salotų su vištiena receptas

Ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė
  • Svogūnas (raudonasis) - 1 vienetas
  • Paprika
  • Pomidorai
  • Batonas (geriausia naudoti padžiūvusį)
  • Bazilikai - 1 sauja
  • Alyvuogių aliejus - 4 valgomieji šaukštai
  • Vyno actas - 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakas - 2 skiltelės
  • Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis

Paruošimo būdas:

  1. Vištienos krūtinėlę įtrinkite druska ir pipirais, šiek tiek aptepkite aliejumi ir iškepkite orkaitėje arba keptuvėje (geriausia naudoti grilio keptuvę). Supjaustykite kubeliais.
  2. Nuo batono (geriausia naudoti padžiūvusį) nupjaustykite pluteles, supjaustykite kubeliais ir padžiovinkite karštoje orkaitėje ar keptuvėje be papildomų riebalų.
  3. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, papriką - kubeliais ar juostelėmis. Apkepinkite įkaitintoje, vos riebalais pateptoje keptuvėje.
  4. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis ar kubeliais.
  5. Visus pasiruoštus ingredientus sumaišykite.
  6. Salotas sumaišykite su padažu iš alyvuogių aliejaus, vyno acto, druskos, pipirų, sugrūsto ar ypač smulkiai sukapoto česnako.
  7. Paruoštas salotas apiberkite baziliko lapeliais ir iškart tiekite, kad skrebučiai neįmirktų ir nepradėtų tižti.