Saldytos zuvies kotletai
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “lydekos kotletai” rasta receptų 494Žuvies kotletaiPikantiški lydekos ir vištienos kotletukaiŽuvies kotletai
Žuvies kotletai – nebrangus, nesunkiai pagaminamas, bet labai skanus patiekalas, kurį galima paruošti iš įvairių, jums patinkančių žuvų veislių. Papasakosiu jūros lydekos kotletų receptą. Man labai patinka! Žuvies kotletus iškepu labai greitai. Tik valanda – ir mėgausitės gardžiu patiekalu. Žuvies kotletus galima valgyti tik su daržovėmis ir žolelėmis. Tada tai bus beveik dietinis patiekalas. Galite pagaminti bet kokį garnyrą prie žuvies kotletų pagal savo skonį. Skanaus!
Paskirtis: Pietų receptaiReceptai pagal ingredientus: # ŽuvisReklama
Reikalingi ingredientai:
Jūros lydekos filė500 gramųBalta duona70 gramųKiaušinis1 vntSvogūnai2 vntŽalumynaipagal skonįDruskapagal skonįPipiraipagal skonįVanduo1,5 stiklinėsPomidorų pasta3 šaukštaiAugalinis aliejus3 šaukštaiCukrusCitrinų sultys1 valgomasis šaukštasLauro lapas1~2 vntReklamaGaminimo eiga
1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite mažais gabalėliais.2. Žuvies gabaliukus sudėkite į blenderį ir dideliu greičiu sumalkite iki vientisos masės.Reklama3. Duoną dedame į gilią lėkštę ir užpilame 1 stikline vandens. Mirkyti 10-12 minučių.4. Svogūną nuvalome ir susmulkiname. Smulkiai supjaustykite žalumynus. Į maltą žuvį suberkite pusę susmulkinto svogūno ir žalumynų.
Reklama5. Sumaišykite žuvies faršą, svogūną ir žoleles. Išspauskite duoną ir sudėkite į faršą. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Įmušame kiaušinį. Faršas yra paruoštas.
6. Formuojame slyvos dydžio kotletus. Uždenkite juos maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 20-30 minučių.

Instrukcijos
- Žuvį išvirkite garuose (galite panaudoti ir anksčiau pagamintą ir nesuvalgytą žuvį). Virkite vos kelias minutes, tik kol žuvis pakeis spalvą, išliks labai minkšta ir trapi. Išimkite visus kaulus, jei žuvis su oda, nuluipkite odą ir išmeskite. Garuose virtą žuvį pirštais sutrupinkite, arba sumalkite (galite su kitais ingredientais) arba sukapokite peiliu.
- Bulves išvirkite iki minkštumo ir sutrinkite grūstuve. Galite panaudoti ir jau turimas. likusias nesuvalgytas virtas bulves, galite bulves sumalti kartu su žuvimi.
- Svogūnus trumpai apkepinkite šlakelyje aliejaus, tik kol jie suminkštės ir taps permatomi.
- Dubenyje sumaišykite žuvį, trintas bulves, apkepintus svogūnus, kiaušinį, suberkite smulkiai sukapotus žalumynus, įberkite druskos ir pipirų. Sumaišykite visą masę, ji turi būti gana šlapia. Įdėkite truputį miltų (arba manų), jei manote, kad masė pernelyg minkšta, bus sunku ją formuoti. Kuo daugiau dėsite miltų, tuo kotletai bus kietesni, tad nepadauginkite.
- Šlapiomis rankomis formuokite iš šios masės kotletukus. Į gilesnę lėkštę įberkite džiūvėsių ir gausiai išvoliokite džiūvėsiuose kotletukus iš visų pusių. Kepkite ant vidutinės ugnies, gilesnėje keptuvėje, su pakankamai įkaitinto aliejaus, kad kotletukai gražiai apskrustų iš visų pusių.
- Patiekite su bulvių koše (aš tiekiau su kalafiorų koše) ir su raugintais agurkėliais, čia tiks ir krienų padažas, ir tartar padažas, ką mėgstate labiausiai:)
- Paruošimo laikas: 20 min
- Gaminimo laikas: 20 min
- Kategorija: Main Dish
- Virtuvė: Lietuvos
