pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

„Briusly“ dienos pietų meniu: Azijos skoniai Vilniuje

Tikrai neabejoju, jog jums teko atsidurti tokioje situacijoje: ieškote kažkur kažko, o po to pamatote, kad tas geras ir teisingas sprendimas/žmogus/daiktas buvo visai šalia. Tai taip panašiai man su ‘Briusly’.

Ten lankausi jau gerus kelis metus ir ten yra mano viena mėgstamų vietų, kur galima pailsėti, papietauti, savaitgaliais papusryčiauti, išgerti kokteilių ir gerai ‘pasitūsinti’. Bet dabar labiau apie maistą.

„Briusly“: Azijos virtuvės įkvėpimai

Jeigu ‘Briusly’ virtuvę kažkada vadinome azijietiška virtuve, tai dabar pavadinčiau ją ‘karštųjų’ ir ‘egzotinių’ kultūrų miksu. Čia persipina Meksikos, Vietnamo, Indijos, Tailando ir kitų egzotinių virtuvių skoniai.

Atnaujinto meniu kūrėjas, gal ir specialiai, gal ir ne, pataikė į madingiausią pasaulyje trend’ą. Pasaulis pamišęs dėl visų šių išvardytų virtuvių. Deja, nebeskandinaviškas stilius ant bangos, pasaulyje ‘haute Mexican is the new Nordic’. Bet čia įtraukčiau ir Indiją, Maroką.

Mėgstamiausi patiekalai ir meniu naujienos

Mano pats mėgstamiausias patiekalas buvo ryžiai, patiekiami su daržovėmis, riešutų sviestu ir 45min 63laipsnių temperatūroje virtu kiaušiniu. Šiaip, kol šitas patiekalas buvo meniu, aš jį esu valgiusi tikrai daugiau nei dvidešimt kartų, o prieš tai buvo tas pats tik be kiaušinio, tai aną irgi teko valgyti tiek pat daug kartų. Nežinau, ką jie daro su tais ryžiais, bet kažko prideda.

Lygiai taip pat visi wok patiekalai - ar tai būtų kepti ryžių makaronai ‘POD THAI’ su tigrinėmis krevetėmis, vištiena, sojų daigiais, svogūnų laiškais, žemės riešutais ir pod thai padažu ar tai būtų ‘YAKI SOBA’ - kepti kiaušinių makaronai su krevetėmis, vištienos juostelėmis, daržovėmis ir austrių padažu - viskas skanu.

Tai ir prie ‘Briusly’ klasikos ‘HIMALAJŲ EKSPRESO’ - dar vieno iš mano mėgstamiausių - pagal Tibeto tradicijas ruošto vegetariško patiekalo su špinatais, imbieru, kokoso pieno padažu ir ryžiais, atsirado kitas naujas mėgstamiausias dalykas. Tai ‘CURDS CHEESE MASALA’ - varškės sūris troškintas indiško kario padaže su pomidorais, špinatais, imbierais ir aitriosiomis paprikomis. Tai ir aš, paragavus iš vakaro, ryte atsikėlus priverčiau ir vyrą sekmadienį nesnausti ir pusryčiauti ten.

Gal ir ne visiems patiktų indiški pusryčiai, bet aš būdama pusryčių manijakė ir kiaušinių mėgėja gavau visiškai pusryčius sau. ‘THAI TACOS’ - naujas užkandis, ir manau, kad labai vykęs. Ilgai troškinta jautiena su chipotle pipirais, laimų lapais, kalendromis, citrinžolėmis, viskas, aišku, paplotėliuose su avokadų padažu ir grietine.

Kritika ir pagyrimai

Kad ir kaip viskas būtų gardu, kritikos bus. Turbūt dėl to, kad ten dirba labai labai jaunuoliai, kuriems, spėju, yra šiek tiek dzin visos aptarnavimo taisyklės, tai bėdų gali būti su maisto laukimu, atnešimu, nes beveik visuomet atneša prie vieno stalo sėdintiems ne kartu, pasitaiko, kad vieni jau nori namo, o kiti dar nevalgę. Taip pat kai kam trūksta mandagumo. Ai ir salotos manęs nenustebino… Aišku, ką su tom salotom padarysi, bet biški pasistenkite.

Pirma šefui, antra atnaujintam meniu, trečia atskirai už ‘CURD CHEESE MASALA’ ir ketvirta, už teisingą požiūrį į maistą ‘food with attitude’.

„Briusly“ steigėjai ir jų vizija

Geras ir skanus azijietiškas maistas gali būti įperkamas ir studentui. Už keletą gerų kokteilių nebūtina pakloti dienos uždarbį. Tokiais nestandartiniais principais vadovaujasi sostinėje žaibiškai populiarėjančių barų „Briusly“ steigėjai.

„Pasaulyje azijietiškas maistas yra bene pigiausias, tačiau Lietuvoje jo kainos tokios, kad žmonės šios virtuvės patiekalus laiko „supergurmanišku“ dalyku. Mes šį mitą mėginame griauti“, - „Briusly“ misiją atskleidžia R. Skiauteris.

Barų kūrėjai sąmoningai pasirinko vienu žvilgsniu aprėpiamą valgiaraštį, kuriame siūloma vos 16 patiekalų. Anot savininkų, tai patys populiariausi indų, japonų, tailandiečių ir kitų Azijos tautų valgiai. O nedidelis privalomojo „repertuaro“ sąrašas leidžia nuolat pasiūlyti naujienų.

Jei viename lape išdėstytas asortimentas svečio netenkina, verta patikrinti ir kaip veikia instrukcija valgiaraščio gale: „Darome daugiau, nei parašyta meniu, dažniausiai rekomenduojame draugams paragauti ko nors nauja ir skanaus iš asmeninių kiekvieno virėjo receptų. Pasiklauskit padavėjos, jei patiksit - pasiūlys“.

„Be manęs ir Andy, virtuvėje darbuojasi dar 3 samdomi virėjai. Tačiau darbą prie viryklių baigiame 23 val. Juk nelaimingas virėjas negali ruošti skanaus maisto, todėl išleidžiame juos namo miegoti“, - dar vieną veiklos principą atskleidžia Robertas. Po vienuoliktos vakaro šiame bare taip pat patariama teirautis valgiaraščio „iš po stalo“.

Naujas „Briusly“ kino centre „Skalvija“

Buvusio „Skalvijos“ kino centro bufeto vietoje įkurtas naujasis „Briusly“ veiklą pradėjo dar neturėdamas licencijos prekiauti alkoholiu ir be perspektyvos įrengti virtuvę. Tačiau naujagimio perspektyvas R. Skiauteris piešia gana optimistiškai.

Robertas įsitikinęs, kad čia sėkmingai, kaip ir pirmajame bare, pavyks derinti azijietišką virtuvę (jos patiekalai iš Šv. Ignoto gatvės bus vežami specialiais šildomais konteineriais) bei vakarinį šėlsmą. Taip pat planuojami bendri „Briusly“ ir kino centro renginiai.