pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Saldyti Kijevo kotletai - tradicijos ir skoniai

Kijevo kotletai

Autorius apie receptą: Kai ruošite mėsą kotletams svarbu gerai išmušti vištieną, kad ji būtų plona ir galėtumėte lengvai susukti į kotletą. Gaminimo procesas ilgai neužtruks, jeigu iš anksto Kai ruošite mėsą kotletams svarbu gerai išmušti vištieną, kad ji būtų plona ir galėtumėte lengvai susukti į kotletą. Gaminimo procesas ilgai neužtruks, jeigu iš anksto turėsite pasiruošę sviestą. Jei sviestui neturite šviežių krapų ir petražolių, tuomet puikiai tiks ir džiovinti. (. daugiau) (. mažiau) Liucija

AKCIJOS:

Rodyti akcijas

TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 4

Kijevo kotletai

Vištienos filė supjaustykite taip, kad jos plotas būtų maždaug 12x10 cm, o jos storis būtų apie 6 mm. Tokius filė gabalus išmuškite iki 3mm storio.
Ant filė uždėkite šalto sviesto kubelį (maždaug 3x1x1) ir muštos vištienos likučius. Filė susukite taip, kad sviestas būtų viduryje, o kotleto forma pasidarytų kaip cepelino. Kotletą pasūdykite, pamirkykite plaktame kiaušinyje, apvoliokite džiūvesėliais, vėl pamirkykite kiaušinyje ir vėl apvoliokite džiūvesėliuose. Kotletus virkite aliejuje (fritiūrinėje) apie 4 minutes, vėliau pakepkite 4 min. orkaitėje, kad šiek tiek apsausėtų. Sviestas, kotleto viduje neturi išbėgti.

Reklama:

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

Sviestą reikėtų pasiruošti iš anksto, kad jis sustingtų. Sviestą sumaišome su prieskoniais ir žalumynais, dedame ant maistinės plėvelės, susukame į storesnę virvelę, dedame į šaldiklį porai valandų arba paliekame pernakt sustingti.

Vištienos krūtinėles perpjauname išilgai perpus, kad turėtume 4 pjausnius.

Visus pjausnius apibarstome druska ir pipirais iš abiejų pusių. Ant vieno pjausnio krašto dedame maždaug rodomojo piršto ilgio sviesto gabalėlį. Sviestą pradedame sukti į pjausnį, užlenkiame pjausnio kraštus, kad kepant, sviestas neišbėgtų. Šiek tiek suspaudžiame kotletą. Susuktus mėsos gabalėlius iš visų pusių pabarstome šiek tiek druskos ir pipirų. Galime dėti į šaldytuvą valandai, kad sustingtų, bet nebūtina.

1. Paruoškite sviesto įdarą
  • Iš pradžių paruoškite sviesto mišinį, kuris bus patiekalo viduje. Tam sumaišykite kambario temperatūros sviestą su smulkintu česnaku ir petražolėmis. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Sviestą galite formuoti į nedidelį volelį, suvyniotą į maistinę plėvelę, ir padėti į šaldiklį, kad jis būtų tvirtesnis.
2. Paruoškite vištienos filė
  • Vištienos krūtinėlės filė reikia atsargiai išmušti, kad jos būtų plonesnės, bet neišplyštų. Tam naudokite maisto plėvelę arba maišelį, kad išvengtumėte plyšimų. Kiekvieną filė išmuškite iki maždaug 1 cm storio, kad būtų pakankamai plona, bet pakankamai stipri apgaubti sviestą.
3. Įvyniokite sviestą į vištieną
  • Kai sviesto įdaras bus tinkamai sustingęs, padėkite po gabalėlį sviesto kiekvienos vištienos filė centre. Tada atsargiai užlenkite kraštus ir susukite vištieną į ritinį, kad sviestas liktų viduje. Stenkitės, kad vištiena gerai užsidarytų, nes kepant sviestas gali ištekėti.
4. Apvoliokite vištieną
  • Paruoštus vištienos ritinėlius apvoliokite miltuose, kad jie sugertų drėgmę ir taptų traškūs. Tada apvoliokite išplaktuose kiaušiniuose ir galiausiai džiūvėsėliuose. Dėl papildomo traškumo galite dar kartą apvolioti kiaušinio ir džiūvėsėlių mišiniu.
5. Kepkite kotletus
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų iki vidutinės temperatūros. Atsargiai įdėkite vištienos ritinėlius į karštą aliejų ir kepkite, kol paviršius taps auksinės spalvos – apie 4-5 minutes iš kiekvienos pusės. Svarbu stebėti, kad aliejus nebūtų per karštas, kad kotletai tolygiai apskrustų ir neištekėtų sviestas.
6. Baikite kepti orkaitėje
  • Po kepimo keptuvėje perkelkite kotletus į iš anksto įkaitintą orkaitę (180°C) ir kepkite dar apie 15 minučių, kad vištiena pilnai iškeptų viduje. Tokiu būdu sviestas liks sultingas, o vištiena bus traški.
7. Pateikimas
  • Kijevo kotletus patiekite karštus, su pasirinktais garnyrais – pavyzdžiui, bulvių koše, virtomis daržovėmis ar šviežių salotų mišiniu. Prie patiekalo galite pateikti citrinos griežinėlį, kuris puikiai papildys skonį.