pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Imbieriniai Sausainiai: Receptas, Skonis ir Kvapų Magija

Per šventes smagu atsikelti imbieriniais sausainiais kvepiančiuose namuose. Imbieriniai sausainiai - tai nuostabus būdas sukurti šiltą ir jaukią atmosferą namuose. Jų skonis puikiai dera su šventinėmis nuotaikomis, o imbiero kvapas prisotina orą jaukumo. Vienas iš tradicinių Kalėdų kepinių yra imbieriniai sausainiai, kurie savo šildančiu skoniu ir nuostabiu aromatu ne tik puikiai dera prie karštos arbatos ar kavos, bet ir tampa šventiniu akcentu ant stalo ar dovanėle artimiesiems. Šis receptas lengvai paruošiamas, tad galite mėgautis kepimo procesu ir džiuginti savo artimuosius gardžiais sausainiais.

Ingredientai:

  • 100 g sviesto
  • 100 g rudojo cukraus
  • 200 g medaus
  • 1 kiaušinis
  • 400 g miltų
  • 1 šaukštelis malto imbiero
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • Vanilės ekstraktas (pagal skonį)

Gaminimo Eiga:

  1. Pradėkite nuo sviesto ir rudojo cukraus maišymo. Sviesto ir cukraus mišinys: kitame dubenyje minkštą sviestą ir rudąjį cukrų plakite iki vientisos, purios konsistencijos. Geriausia naudoti minkštą sviestą, kad būtų lengviau išmaišyti.
  2. Įmaišykite medų, tada įmuškite kiaušinį ir gerai išplakite masę iki vientisos konsistencijos.
  3. Atskirai sumaišykite miltus, imbierą, cinamoną, kepimo miltelius ir druską. Sumaišykite viską: į sviesto ir cukraus mišinį po truputį berkite sausus ingredientus ir minkykite tešlą.
  4. Įpilkite vanilės ekstrakto pagal skonį ir toliau maišykite tešlą, kol ji taps minkšta ir vientisa. Kai viskas susijungs, suformuokite tešlos rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą bent valandai (galima laikyti ir per naktį).
  5. Tešlą apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent valandai, kad ji sustingtų. Formuokite sausainius: išimkite tešlą iš šaldytuvo ir leiskite jai truputį atšilti.
  6. Išėmę tešlą iš šaldytuvo, ją iškočiokite ant miltuoto paviršiaus iki maždaug 5 mm storio. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą iki 5 mm storio. Prieš pradėdami kepti sausainius, kad būtų paprasčiau, galite pasiieškoti kuo įvairesnių kepimo formų.
  7. Su sausainių formelėmis išspauskite norimas formas - tradicines imbierinių žmogeliukų, žvaigždučių ar širdelių figūras.
  8. Paruoštus sausainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite: paruoštus sausainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  9. Kepkite 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių, kol sausainiai taps auksinės spalvos. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 8-10 minučių, kol sausainiai lengvai paruduos.
  10. Išėmę iš orkaitės, leiskite sausainiams atvėsti ant grotelių, tada papuoškite glajumi arba palikite natūralius. Dekoruoti imbierinius sausainius yra viena smagiausių kepimo proceso dalių!

Patarimai ir Gudrybės

  • Norint pridėti daugiau skonio, galite eksperimentuoti su prieskoniais. Be imbiero ir cinamono, puikiai tiks kardamonas, gvazdikėliai arba muskatai. Prieskoniai čia yra labai svarbu, nors sausainiai vadinasi imbieriniai, bet tą būtent jiems būdingą skonį ir kvapą suteikia daugiausiai kardamonas ir gvazdikėliai.
  • Jei mėgstate saldesnius sausainius, padidinkite medaus arba cukraus kiekį.

Glajus Papuošimui

Imbieriniai sausainiai gali būti papuošti spalvotu glajumi. Paprastai glajus gaminamas iš cukraus pudros, kiaušinio baltymo ir citrinos sulčių. Tiesiog išplakite šiuos ingredientus iki vientisos masės ir naudokite dekoravimui. Galite pridėti maistinių dažų, kad suteiktumėte sausainiams šventišką išvaizdą.

Gaminimas:

Cukraus pudrą persijokite, kad neliktų gumuliukų, tada po truputį įpilkite pieno ar vandens, kol gausite tirštą, bet lengvai išspaudžiamą konsistenciją.

  • Snaigės ir žvaigždės: naudokite baltą glajų ir sukurkite snaigių ar žvaigždžių ornamentus.

Kaip Išlaikyti Šviežumą?

  • Kad imbieriniai sausainiai išliktų švieži ir gardūs iki pat švenčių, laikykite juos sandariose talpyklose.
  • Imbierinius sausainius galite paruošti kelios savaitės prieš Kalėdas - tai idealus pasirinkimas, jei norite šventėms pasiruošti iš anksto. Sandariai laikomi sausainiai išliks traškūs išorėje ir minkšti viduje.

Dovanų Idėjos

Imbieriniai sausainiai - puiki rankų darbo dovana artimiesiems.

  • Kepinių maišeliuose: dekoruotus sausainius supakuokite į skaidrius maišelius ir užriškite kaspinėliu.
  • Kalėdinėse dėžutėse: pasirinkite gražią, šventinę dėžutę, įklokite ją kepimo popieriumi ir užpildykite sausainiais.

Alternatyvus Receptas

Ingredientai:

  • 250 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 100 ml auksaspalvio sirupo (cukraus sirupo)
  • 1 arb. š. cinamono
  • 2 arb. š. maltų gvazdikėlių
  • 0,5 arb. š. malto imbiero
  • 2 arb. š.

Gaminimo Eiga:

  1. Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su cukrumi, sirupu, prieskoniais ir užvirkite. Leiskite ataušti.
  2. Į ataušusį mišinį berkite sodos, įmuškite po vieną kiaušinį ir išmaišykite.
  3. Įmaišykite miltus - tešla turi būti gana kieta. Įvyniokite ją į plėvelę ir palikite per naktį šaldytuve.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 225 laipsnių. Pirmiausia iškepkite bandomąją porciją. Ataušę sausainiai turi būti pakankamai kieti. Jei trūksta miltų, įminkykite dar.
  5. Tuomet iškočiokite tešlą ir supjaustykite ją norimos formos sausainiais.
  6. Kepkite maždaug 6 minutes. Stebėkite, kad nepridegtų. Kai atauš, dekoruokite glajumi.

Imbierinių Sausainių Istorija

Imbieriniai sausainiai turi gilias istorines šaknis, siekiančias Viduramžius. Europoje imbieras buvo naudojamas ne tik kaip prieskonis, bet ir medicinos tikslais. Imbierinių sausainių tradicija ypač stipri Vokietijoje, kur imbieriniai žmogeliukai ir nameliai tapo Kalėdų simboliais. Šiandien imbieriniai sausainiai yra populiarūs visame pasaulyje, o jų receptai skiriasi priklausomai nuo regiono.

Kiti Kepimo Receptai

Kepinių Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti - pyragaičių, pyragų ar duonos - pas mus surasite daugybę receptų.

Uogienės ir Sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Naminiai Ledai

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus.

Tvarus auginimas ir gamyba

Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį.