Šios nepaprastai gaivios ir skanios salotos puikiai tiks pietums ar vakarienei. Jos yra ne tik gardžios, bet ir turi daug naudingų medžiagų mūsų organizmui.
Ingredientai
- 70 g brokolio
- 60 g pomidorų
- 30 g avokado
- 0,5 raudono svogūno
- 2 putpelių kiaušiniai
- 0,5 v. š. citrinos sulčių
- Alyvuogių aliejaus ypač tyro, pašlakstymui
- Druskos pagal skonį
- Pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Išverdame putpelių kiaušinius.
- Nuplikome karštu vandeniu brokolį.
- Smulkiname visus ingredientus iki norimo dydžio: brokolį, avokadą, pomidorus, putpelių kiaušinius, raudoną svogūną.
- Išspaudžiame citrinos sultis.
- Viską dedame į lėkštę, apšlakstome citrinos sultimis, aliejumi, skaniname su druska ir pipirais.
- Skanaus!
Patarimai
- Brokolį galima naudoti tiek visiškai žalią, tiek blanširuotą. Dažniausiai renkamasi brokolį nuplikyti verdančiu vandeniu. Jis truputį suminštėja, tampa ryškiai žalios spalvos, bet dar lieka ganėtinai traškus.
- Šių salotų ne tik skonis yra išskirtinis, bet ir tekstūra, nes jos turi daug traškumo, kurį suteikia brokolis.
Brokolių Salotos su Spanguolėmis ir Šonine (Variantas)
Šios brokolių salotos su spanguolėmis ir šonine gali būti patiekiamos ir ant šventinio stalo, ir paprastą dieną. Kiaulienos šoninės gabaliukai priduoda dar ryškesnį skonį šioms gardžioms salotoms. Jeigu nenorite, šoninės galite nenaudoti, nes ir be jos šios salotos bus skanios. Įprastai šios brokolių salotos su spanguolėmis sumaišomos su majonezu, bet galima dalį jo keisti į graikišką jogurtą ar grietinę. Taip į salotas galite įdėti virtos ar keptos vištienos.
Ingredientų paruošimas:
- Brokolį blanširuokite - perliekite verdančiu vandeniu ir iškart užpilkite šaltu vandeniu. Šį žingsnį galite ir praleisti, jeigu mėgstate ypač traškius brokolius. Atskirkite brokolio žiedynėlius.
- Svogūną smulkiai supjaustykite.
- Migdolus sukapokite.
- Ant vidutinės kaitros pačirškinkite šoninės juosteles, kol jos apskrus.
Salotų sumaišymas:
Dideliame inde sumaišykite visus salotų produktus, paskutinį įdėkite majonezą ir viską gerai išmaišykite. Įberkite juodųjų pipirų pagal skonį. Leiskite salotoms pastovėti šaldytuve apie valandą.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Maistinė medžiaga | Kiekis | % dienos normos |
---|---|---|
Kalorijos | 403kcal | 20% |
Angliavandeniai | 47g | |
Baltymai | 14g | |
Riebalai | 23g | |
Sočiosios riebalų rūgštys | 4g | |
Cholesterolis | 152mg | |
Natris | 240mg | |
Kalis | 2503mg | 125% |
Skaidulos | 12g | 34% |
Cukrūs | 27g | 108% |
Vitaminas A | 1058µg | 132% |
Vitaminas B6 | 1mg | 71% |
Vitaminas B12 | 1µg | 40% |
Vitaminas C | 97mg | 121% |
Vitaminas D | 1µg | 20% |
Vitaminas E | 3mg | 25% |
Vitaminas K | 112µg | 149% |
Kalcis | 123mg | 15% |
Varis | 1mg | 100% |
Folio rūgštis | 132µg | 66% |
Geležis | 7mg | 50% |
Manganas | 1mg | 50% |
Magnis | 145mg | 39% |
Fosforas | 332mg | 47% |
Selenas | 11µg | 20% |
Cinkas | 2mg | 20% |
Maistinės vertės duomenys paskaičiuoti remiantis Spoonacular API duomenų baze.