Šiame straipsnyje apžvelgsime įvairius receptus, kuriuos siūlo Sonatina, ypatingą dėmesį skirdami patiekalams su jautiena. Rasite tiek greitai paruošiamų užkandžių, tiek ir sudėtingesnių patiekalų, kurie puikiai tiks tiek kasdieniam stalui, tiek šventėms.
Užkandžiai
- Tortas iš tuno: Puikus pasirinkimas užkandžiui.
- Silkė su grietine: Tradicinis ir visada puikus pasirinkimas.
Salotos
- Avokado salotos su tunu ir avinžirniais: Sotis ir maistingas pasirinkimas.
Sriubos
- Pupelių ir maltos mėsos sriuba: Šildanti ir soti sriuba, puikiai tinkanti vėsiam orui.
Mėsos Patiekalai
- Burgundiškai troškinta jautiena: Klasikinis prancūziškas patiekalas, kuris puikiai tinka ypatingoms progoms.
- Maltos jautienos stroganovas: Greitas ir paprastas būdas paruošti skanią vakarienę.
Vakar vėl dariau maltos jautienos stroganovą, na nerealus jis man.
Receptai su malta jautiena
Makaronai su Bolognese padažu
Makaronai su Bolognese padažu - puikus pasirinkimas vakarienei, kurį lengva pagaminti ir kuris visada patinka šeimai.
Ingredientai:
- 3 v. š. aliejaus
- 500 g maltos mėsos
- 1 didelė svogūno galva, smulkiai supjaustyta
- 2 saliero stiebai, susmulkinti
- 2 skiltelės česnako, išspaustos spaudykle
- 1 v. š. miltų
- 90 g pomidorų tyrės
- 150 ml jautienos sultinio
- 150 ml sauso raudono vyno
- 400 g skardinė konservuotų pomidorų, supjaustytų kubeliais
- Druskos, juodųjų pipirų
- 500 g makaronų
Gaminimo eiga:
- Didelėje keptuvėje įkaitinti 2 v. š. aliejaus.
- Mėsą, svogūnus ir salierus kepti nuolat maišant apie 5 min., kol mėsa nebebus rausva.
- Sudėti česnakus, pomidorų tyrę, įberti miltus ir nuolat maišant pakepinti 1 min.
- Supilti sultinį, vyną, suberti pomidorus, pagardinti druska bei pipirais ir virti maišant, kol padažas sutirštės.
- Pridengti ir pavirti ant silpnos ugnies apie 1 val., retkarčiais pamaišant.
- Tuo tarpu pasūdytame vandenyje išvirti makaronus ir gerai nuvarvinti.
- Grąžinti makaronus atgal į puodą, įpilti likusį 1 v. š. aliejaus ir išmaišyti.
- Išdėlioti makaronus į pašildytas lėkštes ir patiekti užpylus mėsos padažu.
P. S. Papildomai įdėjau 250 g riekėmis pjaustytų pievagrybių. Vietojo raudono vyno įpyliau sauso šerio. Padažą viriau gal apie pusvalandį...
Kiti Patiekalai
- Greitas troškinys iš balandėliams gaminti skitų produktų:
Ingredientai:
- petražolių 200 ml.
- grietinės 200 ml.
- pomidorų padažo 800 ml.
- jautienos sultinio
- pipirų 1 a. š.
- druskos
- 200 gr. nevirtų ryžių
- 2 morkos tarkuotos
- 1,5 kg susmulkinto kopūsto ( tobula, jei jis šviežias)
- 2 svogūno galvos supjaustytos kubeliais
- 0.5kg. maltos jautienos
- 0.5 kg.
Gaminimo eiga:
- Dideliame dubenyje sumaišyti kopūstus, svogūnus,morkas ryžius, faršą, druską, pipirus.
- Sudėti į uždengiamą kepimo indą, supilti sultinį ir kepti uždengtą iki 175° C. įkaitintoje orkaitėje 1 val.
Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt
Desertai
Sonatina taip pat siūlo keletą puikių desertų, tokių kaip varškinis tinginys su džiovintais vaisiais.
- Tinginys: Klasikinis lietuviškas desertas, kurio receptų variacijų yra daugybė.
Štai keletas skirtingų Tinginio variantų:
- Pats tinginiausias tinginys
- Tinginys (be kondensuoto pieno)
- Šventinis tinginys su juoduoju šokoladu, spanguolėmis ir pistacijomis
- Keptas tinginys
Blynai
- Cukinijų blynai su krabų padažu: Netradicinis, bet labai skanus pasirinkimas.
Išvados
Sonatinos receptų kolekcija su jautiena yra įvairi ir patenkins kiekvieno skonį. Nuo greitų užkandžių iki sudėtingų patiekalų - kiekvienas ras kažką sau. Skanaus!