pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Geriausias Padažas Jautienos Kepsniui

Jautienos kepsnys su pipiriniu padažu

“Super” – sutartinai ištarėme tik paragavę šio jautienos kepsnio, kurį valgėme ypač lėtai, nes buvo tikrai labai gerai. Mėsa tiesiog tirpo burnoje, bet pradėkime viską nuo pradžių. Pastaruoju metu pradėjome kreipti didelį dėmesį į perkamą mėsą, o ypač į jautieną. Jei norime pasilepinti tikrai geru kepsniu, nuolatos renkamės brandintą mėsinių galvijų jautieną, kuri pasižymi minkštumu ir sodrumu. Gaminti su tokia mėsa taip pat vienas malonumas. Kadangi brandinimo metu mėsa netenka didelio kiekio savo skysčio, kepdamas jautienos kepsnys neišskiria daug vandens ir mėsa puikiai apskrunda (o ne verda savo sultyse, kaip kartais nutinka su prastesnės kokybės mėsa). Šį kartą rinkomės lietuvišką ir natūralų “Feel The Beef” 30 dienų brandintą jautienos antrekotą, iš laisvėje augintų galvijų. Jį gardinome tiktai druska ir pipirais bei paprastu ir egzotišku pipiriniu padažu, na, ir keliomis daržovėmis. Taigi, dalinamės ingridientų sąrašu, receptu ir keliais patarimais.

Jautienos kepsnys su pipiriniu padažuPasiruošimas5 minsKepimo trukmė30 minsAnt stalo per35 mins

Tikras džiaugsmas mėsos megėjams.

Pamaitins : 2IngredientaiGamybos eiga

Norint pagaminti tobulą jautienos kepsnį, galioja viena labai svarbi taisyklė - prieš kepant mėsą, ją reikia palaikyti kambario temperatūroje 30-60 minučių, kad atšiltų. Kitu atveju, rizikuojate netolygiai iškepti steiką ir turėti šaltą vidų.

Kuomet mėsa jau pasiruošusi kepimui, ant viryklės dedame keptuvę (labai rekomenduojame špižinę, plieninę arba grill) ir nustatome pačią didžiausią kaitrą. Keptuvę labai gerai įkaitiname, dedame šaukštą sviesto ir ištirpiname.

Tuomet dedame mėsą. Kepame 2-3 minutes (4-5 jei norit labiau iškepusio) iš vienos pusės, tiek pat iš kitos. Labai svarbu, kepant steiką, jį kuo mažiau vartyti, kad mėsa gražiai apskrustų.

Translate

Labai patogus būdas suruošti nemažą kiekį agurkų ir reikalui esant, bet kada iš karto juos pateikti. Be to šie agurkai puikiai tinka kaip .

Kas gali būti simboliškiau Vasario 16 d.. Manau šiandiena- tikrai tik lietuviškas patiekalas. Niekada mano neaprašytas, nes n.

Nepaprastai skanus ir labai sotus patiekalas tinkantis daugiau šaltam vakarui ar sekmadienio pietums. Tik man kažkaip vis nesigaudavo šį p.

Dar vienas senas geras receptas pusryčiams. Keptas, pieno ir kiaušinio plakinyje mirkytas batonas su apkeptomis bananų riekelėmis, .

Kartais vienu metu, be didelio vargo galima pasiruošti du žuvies patiekalus. Tik žuvies tuomet reikėtų truputį daugiau. Dažniau.

Kartais man norisi paprastą patiekalą labai skambiai pavadinti ir truputį kitaip pateikti. Ir atrodo, kad tai jau kažkas nepaprasto.

Keista, tačiau šio recepto lietuvių virtuvėje nėra. Nežinau iš kurios šalies jis kilęs, tačiau vos ne pusę pasaulio jį gamina. Jį rasi.

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite ingredientus.

2. Vištos krūtinėlės kepsnius nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, pagardinkite iš abiejų pusių druska ir pipirais.

3. Paruoštus vištienos kepsnius iš visų pusių apvoliokite miltuose, kad pasidengtų plonu sluoksniu. Miltų perteklių nupurtykite.

4. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Dėkite miltuose apvoliotus kepsnius ir kepkite apie 4-5 minutes iš vienos pusės. Tuomet apverskite ir kepkite 3-4 minutes iš kitos pusės. Vištiena turi būti iškepusi viduje ir gardžiai apskrudusi išorėje. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo kepsnių storumo. Jei turite galimybę, naudokite maistinį termometrą ir kepkite vištieną iki 72 °C vidinės temperatūros. Iškeptus kepsnius išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį. Uždenkite kita lėkšte ar dangčiu, kad kuo ilgiau išlaikytumėte šiltus.

5. Keptuvėje, kurioje kepėte vištieną, ištirpinkite du šaukštus sviesto. Suberkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir kepkite, kol išsiskyrusios sultys nugaruos.

7. Supilkite sultinį, grietinėlę. Pagardinkite garstyčiomis, čiobreliais, žiupsniu druskos ir pipirų. Leiskite užvirti, sumažinkite ugnį ir virkite penkias minutes.

8. Į puodelį įpilkite du šaukštus sultinio (iš keptuvės) ir jame maišydami ištirpinkite šaukštą kukurūzų krakmolo. Supilkite į keptuvę su padažu, išmaišykite. Grąžinkite į keptuvę vištienos kepsnius. Kaitinkite dar 4-5 minutes, kol padažas sutirštės.

9 marinatai jautienos kepsniams

Jei pavargote nuo paprastos jautienos, įtrintos druska ir pipirais, ar nekokybiškų prieskonių, kurie pilami į paruoštą mėsą, geriausias pasirinkimas – mėsą marinuoti namie. Yra daug įvairių marinatų, o kai kurie iš jų padarys mėsą saldžią. Tačiau bet kuriuo atveju žemiau išvardinti marinatai padės pabrėžti jautienos skonį, jos neužgoš ir suteiks patiekalams naujumo. Patogumo dėlei čia bus nurodytas 500 gramų kepsnio ingredientų skaičius.

Gera virtuvė

Besiartinant šventėmis vis dažniau sugrįžtu į lietuvišką virtuvę. Prisiminimai apie Kalėdas padeda prisiminti tai ką gamindavo šioms šventėms mano mama, ką gaminau prieš keletą metų pati. Yra patiekalų kurie ruošiami ne taip ir dažnai. Tad, dabar apie juos.

Jei ne turguje pas savo mėsininkę rastas liežuvis šioms Kalėdoms tikriausiai būčiau virusi karkos vyniotinį (apie jį ryt jums parašysiu). Bet jaučio liežuvis kažkaip sugebėjo nepraslysti pro šalį, juk taip senai jį viriau.

Jums reikės800 gr. jaučio liežuvio arba veršelio, kiaulės liežuvio (-ių),svogūnas,morka,petražolių, gelsvės,marinatui:1/2 a.š. pipirų mišinio,2- 3 lauro lapų,1/2 a.š. cukraus1- 3 a.š. druskos,truputis citrinos sulčių.

Gerai nuplautą liežuvį apšlakstome citrinos sultimis ir įtriname sausu prieskonių mišiniu. Paliekame parai šaltai pasimarinuoti.


Į verdantį vandenį sudedamos prieskoninės daržovės įdedamas liežuvis ir verdama apie 2- 3 val. Greitpuodyje liežuvį išvirsite per 50- 60 min. Išvirtas liežuvis dar karštas panardinamas į šaltą vandenį ir iškart nulupamas ir vėl panardinamas į sultinį iki pilno atvėsimo.

Atšalusį liežuvį, apipjaustę kas nereikalinga iš vidaus plačiosios pusės, supjaustykite plonais griežinėliais ir pateikite su krienų- majonezo padažu (tam šiuos produktus lygiomis dalimis sumaišykite).

Sudėtingumas: nesudėtingaReceptas: iš knygos "Lietuvių valgiai"Pranešimą parašė Dalia ties 06:10žymės: jautiena, kiauliena, lietuviška virtuvė, šalti užkandžiai, šventiniai patiekalai, veršiena
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Užsisakykite: Rašyti komentarus (Atom)

Mango ir persikų padažas

Į smulkintuvą suberkite supjaustytą 1 didelį gerai sunokusį mango vaisių, 1 didelį gerai sunokusį susmulkintą persiką, ½ mažo raudonojo svogūno, 2 nedidelius slyvinius pomidorus, ½ čili pipiro, žiupsnelį tarkuotos apelsino žievelės, 1 valg. š. susmulkintos kalendros, druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį, žiupsnelį cukraus, 2 ¼ arb. š. aguonų, įpilkite ½ valg. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių, 2 valg. š. šviežiai spaustų apelsinų sulčių. Viską gerai suplakite ir palikite valandai pastovėti.

Tinka prie vištienos, lašišos, salotų. Pagaminsite per 15 minučių.

Skanaus!

Padazas jautienos kepsniui

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “padazas prie jautienos kepsnio” rasta receptų 1000Jautienos kepsnys su kreminiu žolelių padažuSultingas jautienos kepsnys orkaitėje arba "Rostbifas"