Ką dabar gaminame:
viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsCrostini su brie sūrio kremu ir aviečių uogieneTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosĮdaryti pievagrybiai su krabų lazdelėmis ir sūriuKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisKiaulienos kepsniai orkaitėje
Šis receptas yra absoliučiai fantastiškas ir aš dalinuosi juo su jumis todėl, kad esu tikras, jog jis jums tikrai patiks.
Visų pirma – jis be galo paprastas, jam nereikia jokių ypatingų įgūdžių. Jeigu žmogus moka įjungti orkaitę ir ja naudotis – jam tikrai pavyks pagaminti šį patiekalą.
Antra – jis paruošiamas vos per kelias minutes, tai suprasite perskaitę receptą. Žinoma, kepimas trunka ilgiau nei kelias minutes, tačiau aš šio laiko neskaičiuoju. Na kepa ir kepa – už rankos laikyti nereikia.
Ir trečia – jis paruošiamas iš tų produktų, kuriuos jūs greičiausiai tiesiog turite namuose. Tiesa, mėsą nusipirkti reikės.
Taigi, nusipirkite kiaulienos pjausnių su kauliuku. Nesvarbu kuri dalis – tai gali būti sprandinė, tai gali būti nugarinė. Imkite tai, kas bus – pjausniai atrodo taip, kaip nuotraukoje viršuje ir aš esu tikras, kad matėte juos parduotuvėje. Nebūtina čia pačiam vargi su stambiais gabalais, tegul mėsininkas paruošia gabalus ir tiesiog pasveria jums. Kiek pirkti? Mano praktika rodo, kad perkant su kaulu vienai porcijai reikia 200g. Valgysite penkiese? Na ir imkite kilogramą. Greičiausiai tai kaip tik bus 5 dailūs gabalėliai mėsos.
Paruošimas
Mėsos gabalus išdėliokite kepimo inde vienu sluoksniu. Jie gali būti susiglaudę, čia nėra bėdos, bet turi tilpti vienu sluoksniu.
Visų pirma mėsą pašlakstykite citrinos sultimis – tiesiog perpjaukite citriną pusiau ir vieną puselę šlakstydami išspauskite virš mėsos.
Tada mėsą pabarstykite druska ir maltais pipirais. Iš akies, tikiu, kad mokate sūdyti.
Ir jau visai pabaigoje ant mėsos užpilkite šiek tiek medaus. Saikingai, bet kad kliūtų visiems gabalėliams.
Dabar švariomis rankomis pavartykite mėsą nutekėjusiame skystyje, kad ji pasidengtų tolygiai iš abiejų pusių ir vėl sudėliokite kepsnius inde.
Kepimas
Orkaitę iš anksto įkaitinkite iki +180C
Įdėkite indą su kepsniais į orkaitę ir palikite kepti 45min.
Tada tiesiog nuimkite foliją ir kepkite dar ~20min. paskrudinimui.
Viskas. Išimkite kepimo indą, sudėkite kepsnius į lėkštes, pašlakstykite juos inde likusiu padažu ir pateikite su norimu garnyru.

Sultingas sprandinės kepsnys orkaitėje
Gyvenimas – dalykas įdomus ir nenuspėjamas. Planuoji, ieškai įdėjų ir įkvėpimo, originalumo, darai, stengiesi ir… ilgainiui paaiškėja, kad originalūs kulinariniai virsmai ar deriniai mažai kam įdomūs. Na, bent jau statistikos ataskaitos taip byloja. O aš dar neturiu argumentų ir kantrybės ginčytis su dirbtiniu protu. Tai va šis protas man sako, kad skaitomiausi įrašai 2017m. yra … apie tai, kaip pasidaryti pikantiškų salotų su naminiu majonezu ir apie tai, kaip išsikepti karką. Beje, karka populiarumu lenkia pikantiškas. Et… išdykėliai lankytojai 🙂 Ką gi, jūs esate mano įkvėpimas, dėl jūsų stengiuosi. Ir kadangi „karka valdo” – šekit dar vieną kiaulės šmotą orkaitėje. Ir ne šiaip eilinį, o tokį, kuris nuraus stogą ilgam. Sultingas sprandinės kepsnys orkaitėje, kuris pamaitins vieną žmogų arba visą kompaniją priklausomai nuo jūsų poreikio. Pagaminamas labai paprastai, pavyks visada – svarbu turėti kantrybės.
Vaizdas, aromatas, skonis – viskas yra taip gerai, kaip gali būti per geriausias metų šventes. Todėl jeigu einate iš proto „ką padaryt per Kalėdas” – kepkit šį kepsnį. Ramiai iš anksto užmarinuosite, ryte pašausit į orkaitę ir kol mėsa slow-cook’insis galėsite neskubant papuošti stalą ir atvėsinti vyną. Laiko be streso užteks viskam ir nereikės praleisti pusdienio virtuvėje.
Kepsnys labai sultingas, todėl papildomai jokio padažo nereikės. Garnyrui tiks virtos ir paskrudintos bulvytės, bulvių košė, raugintos ir marinuotos daržovės. Iš gėrimų, jeigu alus – būtinai tamsus ir turtingas skoniu, jeigu vynas – raudonas, gausus taninų, gal net brandintas ąžuolo statinėse.
Ir jeigu kartais taip nutiktų, kad šio kepsnio liktų dar kitai dienai – jis nuostabiai gardus ir šaltas, kaip šaltas užkandis, mėsiukas ant sumuštinio ar priedas šiupininei sriubai.
Būtinai išbandykite šį kepsnį ir labai gali būti, kad jis taps jūsų „firminiu” patiekalu. Patiekalu, kuris nepalinks abejingu nei vieno valgytojo.

Sprandinės kepsnys orkaitėje - minkštutis ir sultingas
Autorius apie receptą: Tai mėgstamiausias mūsų šeimos būdas kepti sprandinę. Tiekiame kaip karštą patiekalą su orkaitėje keptomis bulvytėmis, o atvėsintą tiekiame kaip užkandį su krienų Tai mėgstamiausias mūsų šeimos būdas kepti sprandinę. Tiekiame kaip karštą patiekalą su orkaitėje keptomis bulvytėmis, o atvėsintą tiekiame kaip užkandį su krienų padažu! (. daugiau) (. mažiau) Veronika
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 6
Orkaitėje kepti sprandinės kepsniai
Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C. Sudėkite susmulkintas bulves į dubenį ir sumaišykite su 1 šaukštu rapsų aliejumi ir bulvių prieskoniais.
Supilkite bulves į kepimo indą ir tolygiai paskirstykite, kepkite orkaitėje, kol jos suminkštės ir gražiai apskrus (apie 30 min).
Apibarstykite kepsnius mėsos prieskoniais.Įkaitinkite 1 šaukštą rapsų aliejų didelėje keptuvėje.Sudėkite kepsnius į keptuvę ir kepkite, kol pradės ruduoti, apie 2 min. kiekvieną pusę.Sudėkite kepsnius į karščiui atsparų indą ir baikite kepti orkaitėje apie 8 minutes.Sudėkite visus padažo ingredientus į virtuvinį kombainą ir sumaišykite. Laikykite šaldytuve tol, kol reikės patiekti.
Patiekite kartu su pomidorų salotomis.Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.AUTORIUS: Santa MariaRašyti komentarąSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Tradiciniai kotletaiSotus kiaulienos plovasVištienos kepsniukai - blyneliaiSpagečiai CarbonaraKomentaraiAtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!