Ingredientai
1. Iš pradžių kiaulienos nugarinę supjaustykite nedideliais, maždaug 1,5 centimetro storio gabaliukais.
2. Šiuos gabaliukus išmuškite mėsos muštuku.
3. Tuomet norimą kiekį prieskonių sumaišykite indelyje, apibarstykite kiekvieną mėsos gabaliuką iš abiejų pusių.
4. Palikite pasimarinuoti šaldytuve maždaug 15 minučių arba ilgiau, arba galite kepti iškart (priklausomai kiek turite laiko).
5. Tada svogūną nulupkite, perpjaukite perpus bei supjaustykite griežinėliais.
6. Tada kiaulienos gabaliukus išdėliokite ant kepimo skardos, apibarstykite svogūnu, ant visų gabaliukų tolygiai užtepkite majonezo, apibarstykite sutarkuotais sūriais. Uždenkite su kepimo folija.
7. Po to kepsnelius kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje uždengtus folija maždaug 25 minutes.
8. Paskui nuimkite foliją bei dar kepkite apie 20 minučių, kol kepsneliai gražiai apskrus. Nerealiai gardu ir taip paprasta! Skanaus!
9. Patiekiame su mėgstamais pagardais. Prie šių kepsnių itin tinka marinuoti agurkėliai.
Burokėlių salotos su kukurūzais
- Parašė Maisto mėgėja
- gruodžio 17, 2024
- 756 peržiūros
- 1 m. skaitymo
- Kažko nevalgantiems
- Kūčių patiekalai
- Užkandžiai
- Vakarienė

Vieno kąsnio užkandžiai
- Parašė Maisto mėgėja
- gruodžio 4, 2024
Pažymėdami šį laukelį patvirtinate, kad perskaitėte ir sutinkate su mūsų privatumo politika dėl šioje formoje pateiktų duomenų saugojimo.
Mes naudojame slapukus, kad užtikrintume Jums geriausią naudojimosi svetaine patirtį. Paspaudę „Sutinku“ išreiškiate sutikimą su visų slapukų naudojimu. Daugiau informacijos rasite mūsų privatumo politikoje.
Manage consentPrivacy Overview
NecessaryAlways EnabledCookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
Sultinga ir minkšta kiaulienos nugarinė orkaitėje
Ir visai negalvokit, kad giriuosi čia be reikalo 😊. Ši kiaulienos nugarinė kepta orkaitėje, taip patiko mano šeimai, kad negaliu nepasidalinti receptu.
Artėjančiam Tėvo dienos savaitgaliui siūlau išsikepti ir nustebinti tėvelius, senelius gardžia, sultinga, minkšta mėsyte. Gal aš ir klystu, bet turbūt ne vienas tėtis labiau apsidžiaugtų skaniu mėsos kepsniu, nei gabalėliu pyrago 😄.
IngredientaiSultingas kiaulienos kepsnys
Mėsą gerai ištriname druska ir paliekame marinuotis. Šaldytuve galima laikyti pernakt, o kambario temperatūroje užteks valandos. Kitą dieną keptuvėje gerai įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepame mėsą iš visų pusių, kad apskrustų, paruduotų.
Į puodą, kuriame troškinsime, sudedame nuvalytas supjaustytas daržoves, čiobrelių šakeles ir laurų lapus, kmynus. Ant viršaus uždedame mėsą, pilame obuolių sultis, šaukštą medaus ir garstyčių. Puodą uždengiame dangčiu ir šauname į 160 laipsnių orkaitę kepti bent 1 valandą 30 minučių. Šiam laikui praėjus patikriname mėsą, ar suminkštėjusi. Jei norisi burnoje tipsračio minkštumo – žemoje temperatūroje galima kepti ir 2-2,5 valandos.
Gaminame padažą. Į nedidelį puodą nupilame sultinį, kuris liko po mėsos troškinimosi. Pusėje stiklinės šalto vandens išmaišome krakmolą ir supilame į mėsos sultinį. Puodą dedame ant kaitros ir vis maišydami paverdame apie 5 minutes, kol krakmolas sutirštins padažą.
Reklama41011IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiJurgita parašė:kokioje temperaturoje kepti mesa? ir kokia orkaites funkcija nustatoma?Sandra parašė:Labas Beata, ar tiktu sitas receptas anciai paruosti?Monika parašė:Pamaciau, susigundziau ir noriu nustebinti vyra, tik iskylo vien mazyte problemele,kuo galima pakeisti grudetas garstycias? Labai laukiu atsakymo ir is anksto dekoju
kestas parašė:labas vakaras, norejau paklausti o kokioje temperaturoje kepama mesa orkaiteje?aciu:)Regina parašė:
Sveiki Beata,
Kepiau mėsytę prie 180 laipsnių, tačiau jau praėjus valandai pastebėjau, kad labai apskrudo paviršius. Likusi pusvalandį uždengiau folija. Kaip manote, kodėl mėsa apdegė. Ačiū
Vyras kepė Naujųjų metu išvakarėse – mmm, kaaaip skaniai gavosi… Mėsytė tokia sultinga ir minkšta! Ačiū, Beata, už toki nuostabų receptą. Įdėtas į mūsų šeimos megstamiausius 😉