pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Paruošti Tobulus Nugarinės Kepsnius Folijoje?

Kiaulienos nugarinės kepsniai

Labai gardus, minkštas, sultingas kiaulienos nugarinės kepsnys su saldžiarūgščiu padažu ir sūriu. O pagaminti paprasta ir nesudėtinga.

Nugarinės minkštumo ir sultingumo paslaptis – kefyras. Ant mėsos bėriau druskos, pipirų ir užpyliau kefyru. Palaikiau valandą, nes neturėjau daugiau laiko, bet marinuoti tikrai galima ilgiau ar net pasiruošti kepsnius iš vakaro, o kitą dieną kepti!

Tad jei mėgstate mėsos kepsnelius šie tikrai Jums patiks 😉 .Ingredientai

Reikės:

~1kg kiaulienos nugarinėsDruskosPipirų200ml kefyro (riebumas nesvarbu)150g sūrio400g saldžiarūgščio padažo su ananasaisViso grūdo kvietinių miltų (ar džiūvėsėlių)Svogūnų laiškų (nebūtinai)Iškepiau 7 kepsnelius

Orkaitėje kepta kiaulienos nugarinė su kaulu

Gaminimo režimas Neleiskite jūsų įrenginiui užmigti

Prašmatniai bei nekasdieniškai atrodantis, išraiškingo skonio, sultingas kiaulienos nugarinės kepsnys ir garnyras vienoje skardoje. Vienas iš tobuliausių pasirinkimų šventėms, kuomet reikia kažko įmantresnio, o visų jėgų išeikvoti ruošiant maistą nesinori. Nors iš pirmo žvilgsnio taip gali ir neatrodyti, bet patikėkite manimi – šis patiekalas yra juokų darbas, ypač jeigu mėsą pamarinuosite iš vakaro. Žinoma, svečiams gal ir nebūtina žinoti, kad ne tiek jau daug pastangų įdėjot ruošdami vakarienę :). Kiaulienos nugarinė nėra viena iš lengviausiai pagaminamų mėsos dalių, nes ją labai paprasta perkepti, o valgyti sausą ir sunkiai kramtomą ne itin didelis malonumas. Bet ruošdami pagal šį receptą Jūs nenusivilsite. Iš pradžių trumpai apkepdami labai aukštoje temperatūroje tarsi „užrakinsite” visas mėsos sultis kepsnio viduje, o vėliau tęsdami žemoje temperatūroje leisite nugarinei kepti palengva, tolygiai ir išlikti sultingai.

Gaminant patiekalus, kurių negali nei paragauti, nei įpjauti (o šito tikrai negalima daryti), nei kitaip patikrinti ar jau iškepė sukelia šiek tiek streso. Todėl, jeigu norite pataupyti nervus – įsigykite geros kokybės maisto termometrą. Iškepusios nugarinės vidinė temperatūra yra apie 60-62’C ir tikrinti galėsite kiek tik norėsis. Termometrą reikia įbesti į patį kepsnio vidurį tarp kauliukų ir palaukti kelias sekundes, kol skaičiai nusistovės. Bet jeigu šio gudraus įrenginio neturite, tuomet plonesnį nugarinės kepsnį žemoje temperatūroje kepkite apie 50 minučių, o storesnį – 60 minučių. Ruošiant nugarinę šiam fotografavimui pas mane buvo solidus šmotas (matosi iš nuotraukų) ir valandos visiškai užteko, kad mėsa būtų iškepusi bei sultinga. Ir dar apie mėsą – labai rekomenduoju ją pamarinuoti per naktį, kad skonis būtų išraiškingesnis, bet jeigu neturite laiko, tai tikrai pakaks ir tų kelių valandų kambario temperatūroje.

Garnyras. Čia pateikiau savo mėgiamą daržovių kombinaciją, bet Jūs galite ją keisti ar papildyti Jums patinkančiomis (pavyzdžiui pankoliu, pasternoku ar kt.), tik vengčiau burokėlių, nes bus daug rožinės spalvos. Daržoves, išskyrus bulves, rekomenduoju pamarinuoti bent pusvalandį, jos įgaus visai kitą ir nenuobodų skonį.

Keptą nugarinės kepsnį su daržovėmis tiekite su savo mėgiamu padažu ar be jo, kaip kam labiau patinka. Mūsų favoritas yra „aioli” česnakinis padažas, kurio greitąją versiją rasite pastabose.

.su Karamele..

Turbūt vienas iš dažniausiai gaminamų patiekalų kiekvienoje virtuvėje iš kiaulienos nugarinės - užkepti kepsniai orkaitėje. Jokių įmantrių produktų, reikalaujantis minimalių ruošimo investicijų, tik šiek tiek kantrybės - mėsą orkaitėje keps apie 1 val.

Reikės:
500 g kiaulienos nugarinės
druskos, pipirų
1 svogūno, pjaustyto žiedais
1 morkos, tarkuotos
2-3 bulvių, pjaustytų riekelėmis
100 g grietinės
150 g ferm. sūrio, tarkuoto

Visų pirma supjaustome nugarinę riekėmis ir plonai išmušame, geriausia per maistinę plėvelę. Kiekvieną gabalėlį pabarstome iš abiejų pusių druska, pipirais.

Gaminame nugarinės kepsnius su bulvių sluoksniu

Aliejumi įkaitintoje keptuvėje pakepiname pusžiedžiais supjaustytą svogūną, kai šie tampa peršviečiami, sudedame tarkuotą morką, pakepiname dar apie 10 min.
Folijos ar kepimo popieriaus lakštą patepame aliejumi ir išdėliojame bulvių riekutes mėsos gabaliukų dydžio - tai bus kiekvieno kepsnio pagrindas. Pabarstome druska, pipirais. Ant viršaus dedame nugarinės riekę, išdėliojame pakepintas daržoves, ant jų paskirstome grietinės, užbarstome tarkuotu sūriu.
Jei kepame folijoje, tuomet kiekvieną paruoštą kepsnį užvyniojame su folija kaip ryšulėlį. Arba kepsnius išdėliojame ant kepimo popieriaus ar tiesiog riebalais padengtoje kepimo skardoje ir visą skardą apdengiame folija. Kepame apie 50 min + 10 min nuėmus foliją.

Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 45-55 min.

Nugarinės kepsniai su bulvių sluoksniu

Burokėlių salotos su kukurūzais

  • Parašė Maisto mėgėja
  • gruodžio‎‎‎‏‏‎ ‎17, 2024

  • 756 peržiūros
  • 1 m. skaitymo
  • Kažko nevalgantiems
  • Kūčių patiekalai
  • Užkandžiai
  • Vakarienė