pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Naminis Mėsos Vyniotinis - Receptas ir Gaminimo Patarimai

Padarykite vietos sau

Paruoškite laisvą vietą ant linijos arba ant didesnio valgomojo stalo, kur galėsite dirbti su mėsa. Ant laisvo paviršiaus paruoškite didesnį maistinės folijos stačiakampį ir ant jo uždėkite tokį pat didelį aliuminio folijos stačiakampį. Jei po ranka neturite folijos, naudokite kelis folijos sluoksnius . Ant šio stačiakampio pakreipkite maltą mėsą ir paskleiskite į didelį ir ploną stačiakampį. Geriausiai veikia švariomis, sausomis rankomis.

Fantastiškas naminis vyniotinis iš maltos mėsos ir sūrio

Kai kurie žmonės nustemba sužinoję, kad jų mėgstamą maistą labai paprasta paruošti. Išbandykite mėsos vyniotinį, kuriam pagaminti nereikia daug ingredientų, tad pasigaminsite pigiai. Galiausiai reikia paruošti tešlą , kurioje bus suvyniotas ir kepamas vyniotinis. Šis ritinys yra labai skanus, be to, jis apibarstomas daugelio žmonių mėgstamu sūriu.

Naminis karkos vyniotinis

Iš karkos išimti kaulą, kad liktų tik mėsa. Vidinę pusę įtrinti druska, pipirais bei trintu česnaku ir palikti per naktį šaldytuve, kad pasimarinuotų.

Susukti karką odele į išorę ir tvirtai aprišti virve maistui. Virti pasūdytame vandenyje su lauro lapeliais apie 2 - 2,5 valandos.

Labai skanu šį vyniotinį valgyti su krienais.Skaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Labai skanūs orkaitėje kepti burokėliaiSilkė pataluoseNaminis tepamas sūrelis - Boursin tipoKimchi - korėjietiškai rauginti kopūstaiKomentarai (3)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Irena2022-10-13 15:31

Celofanų tai jau ne.Suraišioju prieš virimą.virvute, o jeigu faršu įdaryta, tai prieš tai dar marle apvynioju.Atšaldau karką tame sultinyje kuriame ji virė.Paslegiu uždėjusi lėkštutę ir 3 litrų stiklainiu slidinu vandens.Tuomet ji sultingesnė. ATSAKYTI

Zofija2018-01-25 21:54

Paruošiam karką išimam kaulą, pasveriam. 1kg.mėsos reikia 15-16 gramų druskos,o toliau kaip parašyta recepte. Labai atitaikytas druskos kiekis. Iš kokio kiekio karkų daryti vyniotinius, tai priklauso nuo poreikio. Geriausia daryti 2 vyniotinius, patogiausia paslėgti. Visa eiga gaminimo aprašyta liuks. Aš siūlau karką įvynioti į celofaną, po to į švarų audinį ir surišti virvute. Kai išvirs, iš naujo perrišti ir paslėgti, gaunasi liuks. ATSAKYTI

Kaip pagaminti skanų naminį mėsos vyniotinį?

Mėsos vyniotinai - lietuvių mėgstamas produktas, kuris būtinai puošia šventinį stalą, o taip pat ir naudojamas kasdieniams sumuštiniams. Parduotuvėse galima įsigyti daugybės rūšių mėsos vyniotinių, tačiau namuose juos paruošite tikrai paprastai, greitai, gerokai pigiau ir būsite tikri dėl jų sudėties. Dalinamės patarimais ir receptais!

1. Mėsa. Tiek virtus, tiek ir keptus vyniotinius galima gaminti iš įvairios mėsos ir paukštienos, tačiau svarbu, kad pasirinkta mėsa būtų truputį riebesnė, tuomet vyniotinis bus švelnaus skonio, lengvai kramtomas, nesausas ir nesprangus. Taip pat vertėtų pasirinkti gabaliukus su oda, joje yra daug kolageno, kuris gamybos metu suskyla ir virsta želatina, tad vyniotiniai sustings gražesni, juos bus lengviau pjaustyti, jie nebus birūs.

Gamindami vyniotinius galite derinti įvairias mėsos ir paukštienos rūšis, tuomet puikiai subalansuosite gaminio riebumą, jis atrodys dailiau. Pavyzdžiui, vištienos vyniotinius gaminkite iš riebesnių, tamsesnės spalvos ketvirčių ir liesos, baltos filė, paruoštas vyniotinis bus sultingas, tačiau neriebus, marmurinės spalvos. Galite derinti ir kiaulieną bei paukštieną, gamindami vyniotinius iš karkos ir vištienos ketvirčių.

Jautienos vyniotiniai gaminami rečiau, nes ši mėsa sausoka, kietesnė, tinkamesnė troškiniams, guliašams ar trumpai keptiems kepsniams. Jeigu, vis tik, nusprendėte gaminti jautienos vyniotinį, tai negailėkite drėgnumo suteiksiančių priedų, įvairių daržovių, džiovintų vaisių arba vyniotinį tiekite su padažu.

Keptų vyniotinių gamybai tiks ne tik mėsos gabaliukai, bet ir faršas. Jis, siekiant suteikti standumo ir „sulipinti“ masę, sumaišomas su piene pamirkytu batonu, kiaušiniais. Ant kepimo popieriumi užklotos skardos suformuojamas faršo stačiakampis, dedamas omleto, troškintų daržovių, išmirkytų džiovintų vaisių ar kitoks įdaras ir susukamas kuo standesnis vyniotinis, kuris kepamas orkaitėje. Žinoma, faršo vyniotinis gerokai skiriasi nuo įprastinių mėsos ar paukštienos vyniotinių, tačiau taip pat yra skanus bei dailus.

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

Toliau ateina sūris

Tarp patiekalų suraskite trintuvą, tada sutarkuokite sūrį. Juo tolygiai pabarstykite per visą mėsos stačiakampio paviršių. Pilant sūrį reikia būti atsargiems, kad sūris nepatektų per arti kraštų. Tada jis kepdamas ištekėtų iš ritinio ir sudegtų. Mėsos stačiakampio kraštuose visada palikite maždaug centimetro tarpą. Tada jums nereikės jaudintis, kad sūris ištekės ir sudegs.

Po to pradėkite dirbti su folija ir mėsa. Maistinės plėvelės, kuri yra po mėsa, pagalba susukite mėsos stačiakampį į tvirtą vyniotinį ir viską sandariai suvyniokite.

Tada vyniotinį įdėkite į šaldiklį arba šaldytuvą keturioms valandoms, kad šiek tiek sustingtų ir gerai išlaikytų formą. Kai vyniotinis sustings, išimkite jį ir supjaustykite gabalėliais. Šios dalys turi būti maždaug vieno centimetro pločio.