Reikalingi ingredientai:
Kiauliena1.5 kilogramoSvogūnai3 vntPomidorų padažas1 stiklinėPrieskoniai mėsaipagal skonįDruskapagal skonįReklamaGaminimo eiga
1. Supjaustykite kiaulieną gana dideliais gabalėliais.2. Svogūnus nulupkite ir taip pat supjaustykite pusžiedžiais. Svogūnus geriau imti didelius, kad jie guliaše per daug nesuvirtų.
Reklama3. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite. Karštoje keptuvėje apkepkite mėsą iš visų pusių.
4. Sudėkite stambiai supjaustytą svogūną.Reklama5. Pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Supilkite pomidorų padažą. Įdėkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Viską troškinkite ant silpnos ugnies, kol mėsa iškeps. Retkarčiais pamaišykite, kad nesudegtų. Jei reikia skysčio, galite įpilti verdančio vandens.
6. Sudėkite į lėkštes ir patiekite. Dažniausiai patiekiu su bulvėmis arba ryžiais. Tiks bet koks garnyras.
Kiaulienos guliašas keptuvėje
Skani ir sultinga mėsa su tirštu padažu puikiai tiks prie bet kokio garnyro: ryžių, grikių, makaronų. Gardi mėsa tirštame padaže gali būti patiekiama su bet kokiu garnyru. Guliašas yra toks geras, kad tinka prie visko. Žinoma, tai nėra tikras vengriškas guliašas: jis ruošiamas kiek kitaip ir iš jautienos. Bet reikia paskubėti, ir nelieka nieko kito, kaip kepti kiaulienos guliašą keptuvėje. Šio patiekalo receptas paprastas, aš jums parodysiu kaip pasigaminti kiaulienos guliašą keptuvėje. O jūs atidžiai perskaitykite, pažiūrėkite į nuotrauką ir gaminkite. Patiekalo sėkmė garantuota!
Paskirtis: Vakarienės receptaiReceptai pagal ingredientus: # MėsaReklamaKaip pagaminti burnoje tirpstantį mėsos guliašą? Pasakojame žingsnis po žingsnio!
Guliašas yra nepamainomas patiekalas šaltą rudens ar žiemos dieną. Kviečiame išmokti gaminti ryškaus skonio ir burnoje tirpstantį guliašą, dalinamės naudingais patarimais ir siūlome išbandyti tradicinius guliašo receptus bei įvairias šio patiekalo variacijas.
Guliašas - Vengrijos piemenų mėgstamiausias
Guliašas plačiai paplitęs visoje Vidurio ir Rytų Europoje, tačiau jo gimtinė yra Vengrija. Šioje šalyje guliašas ruošiamas ir valgomas nuo IX a. Puikiai pasotinantį ir sušildantį patiekalą valgydavo piemenys, būtent jų garbei ir buvo pavadintas guliašas (vengriškai gulyás yra piemuo).
Žinoma, anuomet guliašas buvo visai kitoks - jis buvo gaminamas virš laužo, dideliame puode troškinant iš anksto pagamintą, prieskoniais pagardintą, išdžiovintą ir į avių skrandžius sudėtą mėsą. Paprikomis guliašą pradėta gardinti tik XVI a., kuomet jos pasiekė Europą.
Šiandien vengriško guliašo galite paragauti kiekviename Vengrijos restorane, tačiau jo nesunku pasigaminti ir namuose. Tinkamai paruoštas guliašas turėtų būti ryškiai raudonos spalvos, kvapnus, saikingai aštrus, savo konsistencija primenantis kiek skystesnį troškinį (arba tirštą sriubą).
Tradicinis vengriškas guliašas - tirštas, kvapnus ir sotus. Nuotraukos šaltinis Shutterstock
Gaminame skaniausią guliašą žingsnis po žingsnio
1. Mėsa. Vengrijoje guliašui dažniausiai naudojama jautiena, tačiau populiari ir veršiena, kiauliena bei aviena. Guliašui, kaip ir kiekvienam panašiam troškiniui, rekomenduojama rinktis kietesnę, truputį riebalų ir raumeninių skaidulų turinčią mėsą: puikiai tiks kulninė, karka, mentė, krūtininė, sprandinė.
Tiek Vengrijoje, tiek ir kitose šalyse, guliašui gali būti naudojama kelių rūšių mėsa. Pavyzdžiui, prie liesesnės jautienos įdedama šiek tiek riebios kiaulienos šoninės ar karkų.
Kartais guliašui naudojamos lengvai parūkytos, stambiai pjaustytos kiaulienos ar jautienos dešrelės. Kitose šalyse populiarūs greičiau ištroškinami guliašai su vištiena ar kitų paukščių mėsa, nors Vengrijoje paukštiena dažniausiai nenaudojama.
Kiaulienos guliašas su svogūnais
Šis kiaulienos guliašas su svogūnais yra labai naminis, skanus ir sotus. Būtinai paruoškite jį pietums ar vakarienei. Kiaulienos gabaliukus reikia pakepinti su svogūnais, tada suberti prieskonius, pomidorų padažą ir troškinti, kol iškeps. Prie šio guliašo tiks bet koks garnyras.
Paskirtis: Pietų receptaiReceptai pagal ingredientus: # Mėsa / # DaržovėsReklama