Traškūs sausainiai su uogiene
Miltus sumaišome su cukrumi ir druska, sudedame 6-7 kupinus šaukštus majonezo, suberiame kmynus, juos galima ir sutrinti trintuve, kad geriau įsimaišytų į tešlą (jei nemėgstate kmynų, keiskite juos aguonomis) ir suminkome tešlą.
Rankomis suformuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus, dedame juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, sausainio centre nykščiu įspaudžiame duobutę ir joje įkurdiname uogienę.
Kepame karštoje 180 ºC orkaitėje apie 15–20 minučių, kol vos vos paruduoja, neperkepame. Paliekame visiškai atvėsti. Kai ragausite, net negalėsite patikėti, kad taip paprastai galima iškepti TOKIUS skanius naminius sausainiukus.
Reklama41011IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiJuste parašė:O jeigu nemegstu majonezo, ar galeciau issikepti su sviestu ? Kokiom proporcijom tada? 🙂Edita parašė:O galima/ įmanoma šiuos sausainius kept ne su kvietiniais, o su avižiniais arba kokiais kukurūzų miltais?
Gerda parašė:Sveiki, o kitokiu pakeist galima, nes obeliu neturiu ir cia nera pirkt, nes gyvenu svetur 🙂Laura parašė:Tikrai nesitikėjau, kad tokie sausainiukai išeis – skanūs, traškūs ir visai nesijaučia to į juos sudėto majonezo. Ačiū 🙂
Donata parašė:Nezinau ar jie nepavyko ar tiesiog man nepatiko, bet sausainiai veliasi burnoje..Eugenija parašė:Visiškas fiasko man su tais sausainiais. Riebalai tekėjo upeliais, skonis – majonezo. Dariau tiksliai pagal receptą. Gal koks slaptas ingredientas ten pamirštas? Gaila gero majonezo
Viktorija parašė:Na man irgi nepavyko, bet as dariau su Hellmans tai labai jaucias majonezo skonis, ir galiausiai kazkokie jie nedakepe nesuprantu, trupa rankose.. 🙁 Reeikes ieskoti obeliu majonezo 😉
Valda parašė:Nepavyko, gal naudojau per gerą majonezą :))) labai jautėsi jo skonis, o sausainukams atvėsus, riebalai tiesiog sunkėsi iš jų… net senelis nevalgė (kuris šiaip jau viską valgo :))))) )
Edita parašė:Gavosi, viskas labai paprastai ir lengvai, o skonis – tirpsta burnoje. Ačiū!Rita parašė:Atrodo kepu ir sausainius ir pyragus daugybė metų. Ne kas su šiais sausainiais, nors viską dariau pagal receptą. Po 20 min buvo ne iškepę buvo. Dar pakepiau, tai kieti tokie. Toks vaizdas, kad miltų daug, o ingridientų mažoka. 😃
Naminiai sausainiai per mesmale su majonezu
Crostini su brie sūrio kremu ir aviečių uogieneAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “naminiai sausainiai per mesmale majonezas” rasta receptų 1000Trapūs sausainiai (per mėsmalę)Trapūs naminiai sausainiaiTrapūs cukriniai susainukai "per mėsmalę"
Trapūs senoviniai sausainiai su majonezu
Autorius apie receptą: Daugelis turbūt dabar prisiminsite šiuos sausainius, kuriuos babos ir mamos gamindavo iš anuomet populiaraus margarino, majonezo, cukraus ir miltų. Bet kažkam tai bus naujiena, Daugelis turbūt dabar prisiminsite šiuos sausainius, kuriuos babos ir mamos gamindavo iš anuomet populiaraus margarino, majonezo, cukraus ir miltų. Bet kažkam tai bus naujiena, tad skubu nuraminti, kad majonezo skonio sausainiuose absoliučiai nėra, jo paskirtis tešloje – padaryti ją trapią. Žinoma, saldžiam kepiniui bus tinkamas tik klasikinis, be jokių priedų, majonezas. Šie sausainiai skaniausi, kai kepami labai plonai iškočioti ir supjaustyti figūriniais peiliais ar išpjauti formelėmis, bet jei jau kepu nostalgiškus saldumynus, sumaniau pasinaudoti elektrinės mėsmalės antgaliais, skirtais būtent tokių sausainių formavimui. Ir jei su rankine mėsmale sausainių gamybą buvo galima reguliuoti lėtesniu ar greitesniu rankenos sukimu, su elektrine teko suktis itin greitai, vos spėjau pagauti išvažiuojančias juostas, pjaustyti jas ir kloti į skardą. Pačios tešlos gamybai nereikalinga jokia buitinė technika, viskas labai paprasta ir greita. Iš nurodyto kiekio iškepu tris skardas sausainių, taupymo vardan kepu ant to pačio kepimo popieriaus, o kadangi tešloje yra daug riebalų, prieš dedant naują sausainių partiją būtinai atvėsinu tiek skardą, tiek popierių. Tai yra ilgiausia gamybos dalis. (. daugiau) (. mažiau) Renata, Kūmutes Virtuvė

Pasidalink su draugais!
Nuoroda į receptą: https://www.geri-receptai.lt/receptas/trapus-naminiai-sausainiaiReklama Kulinaras Vytautas Riauka 2015-02-22 17:29:26
Sveiki, nor?jau pasakiti jums pabandikite ant tu sausainiu susitarkuoti grino juodo sokolada ir labai skaniai gaunasis, aš jau ta padar?s buvau
asta 2013-10-19 14:32:05
Labai skan?s ir paprasti sausainukai. Tik gal druskos tai jau nebereik d?ti, nes majoneze jos pakankamai :)
lina 2012-09-08 21:33:04
tikrai skanus sausainiai. ) bet kadangi nebuvo laiko ir temperaturos parasyta teko is akies kepti:) bet pavyko. nesiskundziu :):)
Inga 2012-03-02 14:05:57
Kiek laiko kepti ir kokioje temperaturoje . :)
raimis 2012-02-28 20:02:51
as viska darau taippat. tik i atskira indeli su maisau cukru su cinamonu ir apibarstau
Daiva 2011-03-15 19:46:11
Labai skanus sausainukai. tiesiog SUPER.
Jolita 2011-03-07 02:30:21
galima ir per krepsely plonom juostuke karsto sikolado aplieti,geriausia karunos juodasis.
ERNETA 2011-03-05 18:28:20
JO AS KEPIAU BUTENT SU MAJONEZU,LABAI SKANUS GAVOSI,MOJONEZO NET NESIJAUCIA JIS DUODA TRAPUMA,SND VEL KEPSIU,BET DARYSIU TESLA BISKI PAGERINTA SU RIESUTAIS IR KOKOSO DROZLEMIS,O KEPTI REIKIA IKI KOL IGAUS RUDUMO SPALVA KAIP NUOTRAUKOJE
ERNETA 2011-03-05 18:10:48
JO AS KEPIAU BUTENT SU MAJONEZU,LABAI SKANUS GAVOSI,MOJONEZO NET NESIJAUCIA JIS DUODA TRAPUMA,SND VEL KEPSIU
gabriele 2011-02-24 20:28:36
skanus bet ar butinai reikia deti majonezo.jis cia visai netinka.Ar negalima pakeisti kitu ingidientu.
ernesta 2011-02-08 22:58:20
niekad neband?ius su majonezu a?, tai galit man dabar paai?kint k? tas majonezas padaro sausainiams?
agnieska 2011-01-16 03:11:39
galejo parasyti kiek laiko kepti ir pan.
loreta 2010-09-20 04:50:32
labai skanus sausainiai,kaip pas mociute vaikysteje.
Vilma 2010-07-26 04:07:45
Visa seima gyre siuos sausainius. Super.
duona kepta 2010-03-30 01:36:48
nam nam.
sausainiene 2009-12-05 19:11:22
Tikrai labai skan?s sausainiai. Liuks!!

Trapūs naminiai sausainiai
200 gramų sviesto,
1 stiklinė majonezo,
1 kiaušinis (arba 2 tryniai),
130 gramų cukraus,
truputis druskos,
truputis sodos,
450 gramų miltų.
Gaminimas
Sviestą išsukti su cukrumi, išplakti kiaušinį ar trynius, sumaišyti visus ingredientus.
ReklamaGaminimas:
Patogiame inde kiaušinius išplakite su cukrumi. Ištirpinkite sviestą garų vonelėje.
Išminkykite tešlą. Tešla turėtų būti elastinga, gerai suformuota ir nelipti prie rankų ir stalo. Apvyniokite tešlą į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
Paruoškite mėsmalę. Paimkite tešlos gabalą . Slinkite mėsmalę taip, kad tešla būtų 1,5 centimetro.
Atkreipkite dėmesį, kad geriau supjaustyti arti mėsmalės, kad kito sausainio kraštas neliptų kartu.
Sudėkite sausainius ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Palikite sausainius kambario temperatūroje ant kepimo skardos šiek tiek laiko. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, pusvalandį.
Atvėsusius sausainius galima apibarstyti cukraus pudra!