pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Paruošti Naminiai Mėsos Konservai Orkaitėje?

mėsos konservai

mėsõs konsèrvai , mėsa arba jos gaminiai, sudėti į sandarią pakuotę ir sterilizuoti 110–120 °C temperatūroje . Jie yra didelės energinės vertės (1000–2400 kJ/100 g), be to, mėsos konservus patogu vartoti ir laikyti. Trūkumas – sterilizuojant pasikeičia natūralios mėsos savybės: koaguliuoja arba skyla baltymai, suyra fermentai ir dauguma vitaminų. Būna natūralios mėsos, troškintos savose sultyse, mėsos produktų (kumpio, dešrų, paštetų), mėsos patiekalų be garnyro, su garnyru, su padažu ir kitokie mėsos konservai. Optimaliomis sąlygomis mėsos konservai išsilaiko 10–15 metų. Lietuvoje mėsos konservus pradėta gaminti 20 a. 4 dešimtmetyje.

Kiti šaltiniaiGalerija

Į elektroninę erdvę buvo perkelta dauguma VLE spausdintų tekstų ir iliustracijų, straipsniai naujinami, enciklopedija nuolat pildoma naujais straipsniais.

Nuorodos
  • Apie projektą
  • Apie Visuotinę lietuvių enciklopediją
  • Rengėjai
  • Teisės ir naudojimo sąlygos
  • Pirkti spausdintą enciklopediją
SusisiekiteKontaktai
Arba palikite mums žinutę:Žinutė redaktoriuiSprendimas: TEXUSPapildoma informacijaTurinysBendra informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota

Mūsų svetainė naudoja slapukus (angl. cookies). Šie slapukai naudojami statistikos ir rinkodaros tikslais.

Jei Jūs sutinkate, kad šiems tikslams būtų naudojami slapukai, spauskite „Sutinku“ ir toliau naudokitės svetaine.

Kad veiktų užklausos forma, naudojame sistemą „Google ReCaptcha“, kuri padeda atskirti jus nuo interneto robotų, kurie siunčia brukalus (angl. spam) ir panašaus tipo informaciją.

Taigi, kad šios užklausos forma užtikrintai veiktų, jūs turite pažymėti „Sutinku su našumo slapukais“.

Slapukų naudojimo parinktys

Jūs galite pasirinkti, kuriuos slapukus leidžiate naudoti.
Plačiau apie slapukų ir privatumo politiką.

Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, ir negali būti išjungti. Šie slapukai nesaugo jokių duomenų, pagal kuriuos būtų galima jus asmeniškai atpažinti, ir yra ištrinami išėjus iš svetainės.

Šie slapukai leidžia apskaičiuoti, kaip dažnai lankomasi svetainėje, ir nustatyti duomenų srauto šaltinius – tik turėdami tokią informaciją galėsime patobulinti svetainės veikimą. Jie padeda mums atskirti, kurie puslapiai yra populiariausi, ir matyti, kaip vartotojai naudojasi svetaine. Tam mes naudojamės „Google Analytics“ statistikos sistema. Surinktos informacijos neplatiname. Surinkta informacija yra visiškai anonimiška ir tiesiogiai jūsų neidentifikuoja.

Ši mėsa tokia skani, kad neužteks tik vieno gabalėlio. Privalote jos paragauti!

Šią skanią, stiklainiuose mėsą paruoštą pagal „YouTube“ kanalo receptą galėsite naudoti beveik visą mėnesį. Tai jums sutaupys labai daug laiko, nes nebereikės kasdien ruošti maisto. Tiesiog atidarykite stiklainį kada tik norite, pašildykite ir patiekite su mėgstamu garnyru!

Taip pat šią mėsą galite pasiimti išvykdami į keliones.

Gaminimo eiga:

Pirmiausia supjaustykite mėsą tokio dydžio gabalėliais, kad ji tilptų į uždaromus stiklainius.

Į dubenį išspauskite česnaką, įberkite 1 šaukštą druskos, 1 šaukštą susmulkintų kmynų, 1 šaukštą kalendros, džiovintų rozmarinų ir kitų prieskonių pagal savo skonį.

Gerai viską išmaišykite.

Kiekvieną mėsos gabalėlį įdėkite į prieskonių mišinį ir kruopščiai įtrinkite iš visų pusių.

Dabar sudėkite mėsą į sterilizuotus stiklainius.

Į kiekvieną stiklainį įdėkite po 1 lauro lapą ir kelis grūdelius nesmulkintų juodųjų ir kvapniųjų pipirų.

Uždenkite puodą dangčiu ir virkite 3 valandas nuo vandens užvirimo.

Praėjus šiam laikui, mėsa bus išvirusi savo sultyse ir bus paruošta!

Išimkite paruoštus stiklainius iš puodo, apklokite juos antklode ir leiskite palaipsniui atvėsti.

Atvėsusius stiklainius laikykite šaldytuve ir suvartokite mėsą per 30 dienų.

Linkime gero skonio!

Naminiai mesos konservai orkaiteje

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “naminiai konservai” rasta receptų 1000Naminiai konservuoti žalieji žirneliai - laiko patikrintas receptasVytinti stirnienos kumpiukai

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

Žymės: grybai, grikiai, daržovės, karpis, žuvies patiekalai , grikiai su daržovėmis

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Žymės: maltinukai, maltiniai, kotletai, veršiena, kotletukai, malta mėsa, malta veršiena