Kotletai kaip darželyje
Porą duonos riekelių pamirkykite 100 mililitrų pieno. Susmulkinkite 1 svogūną ir žoleles pagal skonį. 1 bulvę sutarkuokite stambia tarka. 500 gramų maltos mėsos sumaišykite su kiaušiniu ir supilkite šį mišinį į paruoštus ingredientus. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską maišykite rankomis 8 minutes. Pabarstydami džiūvėsėliais, suformuokite paplotėlius. Gabaliukus tvarkingai sudėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos. Kepkite orkaitėje.
Naminiai kotletai kepti orkaiteje
Deja, bet turiu prisipažinti, kad nemoku kepti kotletų keptuvėje. Jie visada man gaunasi sausi, ką bedaryčiau :( Taigi man kotletų kepimas orkaitėje tapo tikru atradimu. Labai paprasta ir rezultatas puikus. Jei dar taip negaminote, pabandykite, manau nepasigailėsite. Recepto šaltinis čia, nors galima mėsą gardinti taip, kaip mums patinka.
1 kg mėgstamos mėsos faršo
2 kiaušiniai
1 svogūno galvos
3 riekelės batono
2 valg. šaukštų grietinės
daug šviežių krapų
druska, juodieji pipirai, česnako granulės
Faršą pagardiname druska, juodaisiais pipirais, česnako granulėmis, įmušame kiaušinius. Batono riekeles užpilame šaltu vandeniu arba pienu, po 10 min. nuspaudžiame, įdedame į faršą. Svogūną sutarkuojame smulkiausia tarka, krapus smulkiai sukapojame, viską sudedame į faršą, įdedame grietinės ir gerai sumaišome. Paruoštą faršą "išmušame", t.y. paimame dalį faršo (kokio dydžio ir bus kotletas), ir tą dalį kelis kartus metame ant pjaustymo lentos, tai leidžia lengvai suformuoti kotletą, kuris po to kepant nesubyrės. Be to ir stresą puikiai nuima :)
Paruoštus kotletus sudedame į kepimo indą ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20 min. Tuomet įpilame į skardą apie pusę puodelio vandens ir kepame dar 15 min.
Kotletus kepkime orkaitėje: bus sultingi ir skanūs
Kotletų kepimas orkaitėje turi daug privalumų, vienas jų – nereikės stovėti prie keptuvės ir prižiūrėti. Pirma, jei gaminate didelei žmonių grupei (pvz., šventei), kepdami orkaitėje sutaupysite daug laiko. Antra, kaip žinote, orkaitėje kepti patiekalai yra mažiau kaloringi ir todėl sveikesni kūnui. Trečia, gaminant tokį maistą, aliejaus praktiškai nereikia, todėl bus ne tik sveikiau, bet ir lengviau plauti bei valyti.
Kviečiame pasinerti į šilčiausius prisiminimus ir gaminti kotletus pagal vaikų darželio receptą. Taip pat papasakosime, kaip tinkamai iškepti kotletus orkaitėje. Tai visai paprastos taisyklės, dėl kurių procesas bus įdomus, o rezultatas – neįtikėtinai skanus.